Observatorion nimien ja kalenterien yö

Tieteiden yö 14.1.2021. Järjestämässä Helsingin observatorio ja Almanakkatoimisto.

Lähde torstaina 14.1.2021 klo 17 alkaen virtuaalimatkalle etunimien kiehtovaan maailmaan ja ota haltuun uusimmat nimitrendit! Osallistu myös etunimiklinikkaan: lähetä ennalta itseäsi askarruttava etunimikysymys asiantuntijalle. Observatorion tähtitieteen yleisökeskuksen virtuaalisessa yössä ihmetellään lisäksi yllättävän monipuolisia keskiajan kalentereita. Tapahtuma on maksuton ja osa valtakunnallista Tieteiden yö -tapahtumaa.

Virtuaaliohjelma:

(Linkki tapahtumiin tulossa. Zoom-ohjelma toimii parhaiten Chrome-selaimella.)

• 17:00–17:30 Etunimitrendit tänään
    Helsingin yliopiston nimistöntutkimuksen dosentti FT Minna Saarelma-Paukkala
  • 17:30–18:00 Etunimiklinikka
    Lähetä etunimikysymyksesi ennakkoon lomakkeen kautta 31.12.2020 mennessä:
    Minna Saarelma-Paukkala vastaa mahdollisimman moneen kysymykseen Tieteiden yön virtuaalitapahtuman aikana.
  • 18:30–19:15 Ei pelkkiä pyhimyksiä: yllättävän monipuoliset keskiaikaiset kalenterit
    FT Marko Halonen

Ajasta allakkaan -näyttely avoinna Observatoriolla 29.8.2021 saakka torstaisin 12–20 ja perjantaisin 12–16. (Katso mahdolliset aikataulumuutokset Aukiolot ja hinnat -sivulta.)