Business Finlandin Research to Business -haku käynnissä
Haku 1/2022 on parhaillaan käynnissä. Ilmoittautumiset Research to Business -rahoitushaun valmisteluprosessiin tulee jättää viimeistään 23.12.2021.

Helsingin yliopistossa Research to Business -prosessissa (entinen TUTL) auttaa Helsingin Innovaatiopalvelut Oy (HIS). Heiltä saat apua hakuprosessin kaikissa vaiheissa.

1. Ha­kuoh­jeet ja -ajat

• Yleistä tietoa rahoitusmuodosta löytyy Business Finlandin verkkosivuilta Business Finlandin sivuilta.
  • Hakemukset jätetään Business Finlandin asiointipalvelun kautta. Hakuaika päättyy noin maaliskuun puolivälissä 2022, Business Finland vahvistaa tarkan päivämäärän lähempänä.
  • HIS järjestää infotilaisuuden tästä rahoitusmuodosta Helsingin yliopiston tutkijoille 24.11.2021 klo 14:00–14:45.

Infotilaisuus järjestetään Zoom-etäkokouksena ja sen osallistumislinkki löytyy Flammasta. Tämä tilaisuus on avoin kaikille Helsingin yliopiston tutkijoille, joten erillistä rekisteröitymistä siihen ei tarvitse tehdä.

2. Oh­jeis­tus­ta Hel­sin­gin yli­opis­ton tut­ki­joil­le

• Tutkijat, jotka haluavat jättää hakemuksensa tähän rahoitusmuotoon, toimittavat Keksintö- ja ideailmoituslomakkeen osoitteeseen keksintoilmoitus@helsinki.fi viimeistään 23.12.2021. Sisällytä sähköpostiisi selkeästi tieto, että haluat hakea ”Research to Business”-rahoitusta.

Keksintö ja ideailmoituslomake (docx)

• Tutkimusprojektin soveltuvuuden kyseiseen rahoitusmuotoon arvioi HIS. Arviointi hakemuksen soveltuvuudesta tähän rahoitusmuotoon tehdään Business Finlandin kriteerien perusteella.
  • Tutkijoille lähetetään sähköpostitse kutsu koulutukseen ennen koulutuksen alkua.
  • Hakemuksen toimittamisesta Business Finlandiin ennen määräajan päättymistä vastaa tutkija.

3. Kou­lu­tus ja tuki

• HIS järjestää projekteille ns. Research to Business Funding -koulutuksen, joka toimii Research to Business –rahoitushaun valmisteluprosessina. Koulutus koostuu neljästä koulutustilaisuudesta, joissa mm. harjoitellaan myyntipuheen pitämistä. Hankkeiden soveltuvuutta arvioidaan prosessin aikana ja niistä kaupallisesti lupaavimmat esitellään myyntipuheena Business Finlandin edustajille. Projekteille tarjotaan tukea projektisuunnitelman ja hakemuksen sparraamiseksi. Business Finland ja Helsingin yliopisto suosittelevat vahvasti koulutuksiin osallistumista.
  • Koulutusten alustavat päivämäärät ovat 11.1., 17.1., 21.1. ja 24.1. Myyntipuhe Business Finlandin edustajille järjestetään viikolla 5/2022. (HUOM! Näihin päivämääriin voi tulla muutoksia, joista ilmoitamme myöhemmin.)
  • Koulutus järjestetään digitaalisesti Zoom-sovellusta käyttäen, mahdollisesti osa koulutuksesta järjestetään luentosalimuodossa.