Business Finlandin Research to Business -haku käynnissä
Haku 2/2022 on parhaillaan käynnissä. Ilmoittautumiset Research to Business -rahoitushaun valmisteluprosessiin tulee jättää Helsingin Innovaatiopalveluille viimeistään 24.6.2022.

Helsingin Innovaatiopalvelut Oy (HIS) auttaa kaikissa Business Finlandin Research to Business -rahoitusmuotoon liittyvissä kysymyksissä.

1. Ha­kuoh­jeet ja -ajat

• Yleistä tietoa rahoitusmuodosta löytyy Business Finlandin verkkosivuilta Business Finlandin verkkosivuilta.
  • HIS järjestää infotilaisuuden tästä rahoitusmuodosta Helsingin yliopiston tutkijoille 17.5.2022 klo 14:00–14:45.
    • Infotilaisuus järjestetään Zoom-etäkokouksena, ja sen osallistumislinkki löytyy Flammasta. Tämä tilaisuus on avoin kaikille Helsingin yliopiston tutkijoille, joten erillistä rekisteröitymistä siihen ei tarvitse tehdä.
  • Varsinaiset hakemukset jätetään Business Finlandin asiointipalvelun kautta. Hakuaika päättyy noin syyskuun puolivälissä 2022, Business Finland vahvistaa tarkan päivämäärän lähempänä.

2. Oh­jeis­tus­ta Hel­sin­gin yli­opis­ton tut­ki­joil­le

• Tutkijat, jotka haluavat jättää hakemuksensa tähän rahoitusmuotoon, toimittavat Keksintö- ja ideailmoituslomakkeen osoitteeseen keksintoilmoitus@helsinki.fi viimeistään 24.6.2022. Sisällytä sähköpostiisi selkeästi tieto, että haluat hakea ”Research to Business”-rahoitusta.
  • Tutkimusprojektin soveltuvuuden kyseiseen rahoitusmuotoon arvioi HIS. Arviointi hakemuksen soveltuvuudesta tähän rahoitusmuotoon tehdään Business Finlandin kriteerien perusteella.
  • Tutkijoille lähetetään sähköpostitse kutsu erilliseen Research to Business Funding Coaching -valmennukseen ennen valmennuksen alkua.
  • Hakemuksen toimittamisesta Business Finlandiin ennen määräajan päättymistä vastaa tutkija.

3. Valmennus ja tuki

• HIS järjestää projekteille ns. Research to Business Funding -valmennuksen, joka toimii Research to Business –rahoitushaun valmisteluprosessina. Valmennus koostuu neljästä tilaisuudesta, joissa mm. harjoitellaan myyntipuheen pitämistä. Hankkeiden soveltuvuutta arvioidaan prosessin aikana ja niistä kaupallisesti lupaavimmat esitellään myyntipuheena Business Finlandin edustajille. Projekteille tarjotaan tukea projektisuunnitelman ja hakemuksen sparraamiseksi. Business Finland ja Helsingin yliopisto suosittelevat vahvasti koulutuksiin osallistumista.
  • Valmennusten päivämäärät ovat 10.8., 12.8., 17.8. ja 23.8. Myyntipuhe Business Finlandin edustajille järjestetään 26.8.
  • Valmennus järjestetään digitaalisesti Zoom-sovellusta käyttäen, mahdollisesti osa valmennuksesta järjestetään luentosalimuodossa.