Kirjasto on merkittävä osa koulun oppimisympäristöä.

Kirjastoon voi tulla opettajan kanssa ryhmittäin tai itsenäisesti lainaamaan kirjallisuutta. Kirjaston kokoelmat käsittävät noin 25 000 nidettä.

Kirjaston kokoelman lainattavien kirjojen, tilojen ja laitteiden käyttöoikeus on koulun oppilailla, henkilökunnalla ja opetusharjoittelijoilla. Kirjastosta on myös kirjallisuuden lisäksi lainattavissa kannettavia tietokoneita. Lukion koeviikkojen aikana kannettavat tietokoneet ovat varattu lukiolaisille Abitti-kokeita varten.

Helsingin harjoittelukouluilla on yhteinen tietokanta kirjastojen aineistoille. Aineistoja voit selata aineistohaulla. Muista tarkistaa teoksen saatavuus nimenomaan omasta koulusta (hakutuloksessa klikkaa teosta ja tarkista niteet: "Viikki"). Kirjastoomme tehdään säännöllisesti hankintoja (uutuusluetteloon).

Kirjasto on myös viihtyisä tila, jossa sekä peruskoululaiset että lukiolaiset voivat viettää välituntinsa ja satunnaiset vapaat tuntinsa esimerkiksi itsenäisesti työskennellen. Sakari ja Topelius ovat kirjaston kaksi modernein kalustein uudistettua tilaa. Ensisijaisesti uudistetut tilat ovat tarkoitettu uuden opetussuunnitelman avoimet oppimisympäristöt -hengessä opetuskäyttöön.

Lukukausien aikana kirjasto on avoinna arkisin klo 8.00 - 16.00 välisenä aikana.

Kirjastonhoitaja avustaa tiedonhaussa, opastaa kirjaston käytössä ja on monin tavoin opetuksen tukena.

Kirjastossa on tarjolla kattavasti erilaista kirjallisuutta, Niko MäättäKirjastossa on runsas ja kattava valikoima, Niko MäättäNormaalikoulun uusi oppimisympäristö alakoululaisten käytössä, Niko MäättäNormaalikoulussa on monenlaisia paikkoja oppimiseen, Niko Määttä