Opiskelijan vanhemmille ja läheisille

Yliopisto-opintoihin hakeutuminen ja opintojen aloittaminen on uusi jännittävä elämänvaihe nuorelle, mutta usein myös hänen läheisilleen. Helsingin yliopisto monipuolisine koulutusohjelmineen ja palveluineen on hyvä valinta opiskelupaikaksi. Tutustu alla tietopakkettiin, jonka olemme koonneet opiskelijan lähipiirille.

Ohjausta opinnoissa ja oman osaamisen tunnistamisessa
Helsingin yliopisto tukee opiskelijaa esimerkiksi tarjoamalla ohjausta opinnoissa ja matkalla kohti omaa uraa. Opiskelijan ansioluettelo alkaa rakentua jo opiskeluvaiheessa kun sisältöosaaminen täydentyy työharjoitteluilla, urapalveluiden järjestämien tapahtumien opeilla ja esimerkiksi kansainvälisellä opiskelijavaihdolla.

Opiskelijan hyvinvointipalveluita
Laadukas terveydenhoitojärjestelmä (YTHS) toimii opiskelijan turvaverkkona ja tarjoaa palveluita opiskelijan kokonaisvaltaisen hyvinvoinnin ylläpitoon. Useat opiskelijaruokalat ja muut edut auttavat arjessa joskus tiukallakin budjetilla elävää opiskelijaa. Unisportin edulliset liikunta- ja hierontapalvelut ovat käytettävissä kaikilla Helsingin yliopiston kampuksilla.

Helsingin yliopisto ja Helsinki asuinpaikkana
Helsinki ja Helsingin yliopisto yhdessä tarjoavat turvallisen ja toimivan ympäristön elää ja opiskella, jossa ei myöskään tarvitse koskaan jäädä yksin. Aktiiviset opiskelijajärjestöt, monipuolinen harrastustoiminta ja koulutusohjelmiin ympäri Suomea hakeutuneet samanmieliset kanssaopiskelijat helpottavat luomaan ystävä- ja opiskelupiirin, jossa on hyvä olla.

Lue lisää Opiskelijan ohjeista vinkkejä siitä, miten voit tukea opiskelijaa opintojen aikana.

Yliopisto on syntynyt kiinnostuksesta tietää tutkimalla. Yliopiston ideaan kuuluu halu oppia muilta, jakaa sitä toisten kanssa sekä tuottaa yhdessä uutta tietoa.

Yliopistossa annettava opetus perustuu tutkimukseen. Jokainen opettaja sekä opettaa että tutkii. Myös jokainen opiskelija omaksuu tutkimusperustaisen työtavan ja osallistuu opintojen aikana tutkimustoimintaan.

Yliopisto-opiskelun olennainen ominaisuus on syvällisen akateemisen sivistyksen hankkiminen, joka jatkuu myös valmistumisen jälkeen. Opiskelijan opintojen ydin sekä tapa oppia oppimaan on tieteellisen ajattelutavan ymmärtäminen, omaksuminen ja soveltaminen. Akateeminen osaaminen ja sivistys pitää sisällään

  • tietoa yhdestä tai useammasta koulutusalasta
  • tutkivan ajattelutavan ja tieteellisten menetelmien ymmärtämisen, sekä taidon hyödyntää näitä oman alan vaativissa asiantuntijatehtävissä
  • kyvyn arvioida eri lähteiden tarjoamaa tietoa ja sen luotettavuutta
  • taidon esittää asioita perustellen

Helsingin yliopisto kuuluu kansainväliseen tutkimus- ja opetusyhteisöön. Sen muodostavat ulkomaiset yliopistokumppanit ja yliopistossa opiskelevat kansainväliset opiskelijat sekä kansainväliset opettajat ja tutkijat. Jokainen yliopiston opiskelija voi halutessaan hakea suorittamaan tutkintoonsa kuuluvia opintoja yliopiston laadukkaissa kumppaniyliopistoissa ympäri maailman.

Tutustu Helsingin yliopiston opetuksen arvoihin ja lähtökohtiin.

Helsingin yliopiston entinen rehtori Jari Niemelä pohtii Yliopisto-lehden pääkirjoituksessa sitä, miksi mik­ro­tut­kin­to­jen ai­ka­kau­del­la kan­nat­taa opis­kel­la yliopistossa?

Lue pääkirjoitus.

 

Pysy ajan tasalla uusimmista ja puhutuimmista tiedeuutisista ja tapahtumista.

Tilaa Helsingin yliopiston uutiskirje.

Oletko opiskellut tai työskennellyt itse Helsingin yliopistossa? Tervetuloa alumnijoukkoomme!

Kaikki Helsingin yliopistossa tutkinnon suorittaneet henkilöt, vaihto-opiskelijat sekä työntekijät ovat yliopiston alumneja. Yhdessä olemme Suomen suurin asiantuntijaverkosto.

Tutustu alumnisivuihimme!

Helsinki on turvallinen ja toimiva opiskelukaupunki. Helsingin kaupunki tarjoaa opiskelijalle monenlaisia palveluita, jotka tukevat asumisessa, vapaa-ajassa ja kaupungissa liikkumisessa. Tutustu Helsingin kaupunkiin ja kaupungin tarjoamiin palveluihin Helsingin kaupungin sivuilla.

Helsingin kaupungin tärkeitä linkkejä: