Puolet Helsingin yliopiston valintakokeista suoritetaan digitaalisesti
Helsingin yliopisto valmistautuu valintakokeisiin seuraamalla viranomaisten ohjeistuksia koronatilanteesta. Tänä keväänä Helsingin yliopistossa otetaan käyttöön valvotut, digitaaliset valintakokeet yhteensä 22 valintakokeessa. Eri valintakokeita on kokonaisuudessaan 44. Osa valintakokeista järjestetään edelleen perinteisinä paperille tehtävinä kokeina.

Digitaaliseen valintakokeeseen osallistuakseen hakija tarvitsee kannettavan tietokoneen. Lista valintakokeista, joissa digitaalinen valintakoe on käytössä sekä laitevaatimukset on koottu yhteishaun hakuohjeisiin digitaalisista valintakokeista.

Digitaalisten kokeiden tavoitteena sujuvampi valintaprosessi
 

Digitaalisten valintakokeiden tavoitteena on sujuvoittaa valintakokeiden suorittamista ja valintaprosessia, sillä ne vähentävät käsin tehtävän työn määrää.

Valintakokeet toteutetaan touko- ja kesäkuussa valvottuina kokeina Messukeskuksessa ja yksilöllisten koejärjestelyjen osalta osin myös Helsingin yliopiston tiloissa. Tarkempia turvallisuusohjeita julkaistaan lähempänä valintakokeita sen hetkisen tilanteen mukaan.

Korkeakoulujen yhteishaku alkaa 17.3 ja päättyy 31.3.2021 klo 15.00. Hakea voi Opintopolku.fi-sivuston kautta. Hakuohjeet löydät Helsinki.fi:stä.

Lisätietoja: