Hakijakohtaiset pisteet yhteishaussa
Alta näet yhteishaussa saamasi pisteet Helsingin yliopiston koulutusohjelmien osalta. Pistetietosi ovat tarkasteltavissa kunkin hakukohteen osalta sen jälkeen, kun valinnan tulokset on julkaistu Opintopolussa.
Näet pisteesi hakemusnumerollasi

Löydät omat pisteesi hakemusnumerollasi (esimerkiksi 1.2.246.562.11.00000000000000123456). Syötä hakemusnumerosi alla olevaan kenttään ja tarkista, että numero on oikein kirjoitettu.

Julkaisemme tällä sivulla valintakokeiden tehtävä- tai osakohtaiset pisteet. Valintakokeen kokonaispistemäärän sekä todistusvalinnassa saamasi kokonaispistemäärän näet Oma Opintopolku -palvelusta.

Maisteriohjelmien osalta näet tältä sivulta, paljonko pisteitä sait hakemuksellasi arvioitavina olleista eri osa-alueista.

Poikkeukset pisteiden julkaisussa:

  • Kasvatustieteellisten alojen kaksivaiheiset opettajankoulutuksen hakukohteet: soveltuvuuskokeen pisteet julkaistaan kasvatusalan valintayhteistyöverkoston sivuilla.
  • Oikeustieteellisten alojen yhteisvalinta: yhteisvalintaa koordinoiva Itä-Suomen yliopisto toimittaa koepisteet hakijoille sähköpostitse.
  • PF-koulutus: hakemuksia ei pisteytetä. Näet valinnassa huomioidun opintojesi keskiarvon Oma Opintopolku -palvelusta.
  • Oikeustieteen maisterin koulutusohjelma: hakemusta ei pisteytetä. Jos hait koulutusohjelmaan Suomessa suoritetun tutkinnon perusteella, näet valinnassa huomioidun opintojesi keskiarvon Oma Opintopolku -palvelusta. Jos hait koulutusohjelmaan ulkomailla suoritetun tutkinnon perusteella hakemukset on asetettu paremmuusjärjestykseen kokonaisarvioinnin perusteella.

Oma Opintopolku -palvelusta

Näet hakemusnumerosi kirjautumalla Oma Opintopolku –palveluun. Klikkaa järjestelmässä näkyvää ”Näytä hakemus” –linkkiä. Hakemusnumerosi näkyy sivun osoitekentässä (esimerkiksi 1.2.246.562.11.00000000000000123456).

Sinulle lähetetystä sähköpostiviestistä

Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi automaattisen kuittauksen hakemuksen vastaanottamisesta. Sähköpostiviestin aiheena on "Opintopolku: hakemuksesi on vastaanotettu". Hakemusnumero kerrotaan heti viestin alussa.

Saat myös Helsingin yliopiston hakijapalveluilta sähköpostiviestin, jossa hakemusnumerosi kerrotaan. Viestin aihe on

  • "Helsingin yliopisto: tulosten julkaisun aikataulu ja ohjeita hakijalle" ja saat sen toukokuun puolivälissä, jos olet hakenut johonkin kandiohjelmaan, tai
  • "Tietoja valinnan etenemisestä" tai "Opiskelijavalintaa koskeva päätös" ja saat sen, kun hakukohteen tulokset on julkaistu, jos olet hakenut johonkin maisteriohjelmaan.

Kysymällä hakijapalveluilta

Jos et millään muulla tavalla saa selville mikä hakemusnumerosi on, voit ottaa yhteyttä hakijapalveluihin ja kysyä mikä hakemusnumerosi on. Kysymys tulee lähettää sähköpostilla siitä sähköpostiosoitteesta, jonka ilmoitit hakulomakkeella. Hakemusnumeroa ei anneta muille kuin itse hakijalle.

Katso tästä pisteesi

Taulukon sisältöä ei päivitetä pistetietojen julkaisun jälkeen.