Hakijakohtaiset pisteet yhteishaussa
Alta näet yhteishaussa saamasi pisteet Helsingin yliopiston koulutusohjelmien osalta. Pistetietosi ovat tarkasteltavissa kunkin hakukohteen osalta sen jälkeen, kun valinnan tulokset on julkaistu Opintopolussa.
Valintakoepisteet

Näet Oma Opintopolku -palvelusta valintakokeesta saamasi kokonaispistemäärän sekä todistusvalinnassa saamasi kokonaispistemäärän.

Julkaisemme tällä sivulla paperisten valintakokeiden sekä tietojenkäsittelytieteen valintakokeen tehtävä- tai osakohtaiset pisteet. Muiden digitaalisten valintakokeiden tehtäväkohtaiset pisteet näet kirjautumalla valintakoejärjestelmän Valintakoepisteet-palveluun. 

Seuraavien valintakokeiden osalta pisteet julkaistaan muualla:

Voit tarkastella digitaalisissa valintakokeissa antamiasi koevastauksia ja niiden pisteytyksiä Valintakoepisteet -palvelussa.

Valintakoepisteet -palvelu aukeaa 8.7.2022 klo 12. Palvelu on auki 31.12.2022 saakka.

 1. Mene sivulle https://tulokset.korkeakouluun.fi. Linkki aktivoituu 8.7.2022 klo 12.
 2. Kirjaudu sisään käyttäen Suomi.fi -palvelun vahvaa tunnistautumista.

HUOM! Joissakin valintakokeissa monivalinnan vääristä vastauksista on vähennetty pisteitä. Tällaisia valintakokeita ovat

 • biokemia ja molekyylibiotieteet
 • biologia ja ympäristötieteet
 • elintarviketieteet
 • farmasia
 • geotieteet
 • lääketieteelliset alat
 • metsätieteet
 • oikeustieteet
 • sosiaalitieteet
 • teologia
 • yhteiskunnallinen muutos
 • ympäristö- ja elintarviketalous

Jos osan kokonaispistemäärä on vähennysten myötä vähemmän kuin 0 pistettä, muutetaan osan kokonaispistemäärä kuitenkin 0 pisteeksi. Valintakoepisteet -palvelussa osan kokonaispistemäärä näkyy tällöin kuitenkin pienempänä kuin 0 pistettä ja koko kokeen pistemäärä pienempänä kuin, mitä se todellisuudessa on. Valinnassa käytetyn valintakokeesta saamasi todellisen kokonaispistemäärän näet Oma Opintopolku -palvelusta.

Kirjautuminen ilman vahvaa tunnistautumista

Jos sinulla ei ole käytössä Suomi.fi -palvelun vahvaa tunnistautumistapaa, pääset kirjautumaan palveluun yhteishaussa jättämäsi hakemuksen kautta:

 1. Kun jätit hakemuksen, sait Opintopolusta (osoitteesta noreply@opintopolku.fi) vahvistusviestin otsikolla ”Opintopolku: hakemuksesi on vastaanotettu”. Etsi viesti sähköpostistasi. Varmista, että etsit viestiä siitä sähköpostipalvelusta, jonka sähköpostiosoitteen ilmoitit hakemuksellasi.
 2. Viestissä on linkki hakemuksellesi. Linkki on voimassa 14 vrk. Voit tilata itsellesi uuden linkin klikkaamalla vanhentunutta linkkiä. Klikkaa avautuneelta sivulta kohtaa ”Tilaa uusi hakemuslinkki sähköpostiisi” ja odota, että saat uuden linkin sähköpostiisi. Linkin saapumisessa voi mennä useampi tunti.
 3. Avaa hakemuksesi uuden linkin avulla.
 4. Etsi hakemukseltasi Valintakoepisteet -palvelun linkki. Linkki vie sinut Valintakoepisteet -palveluun.
Maisterihaun pisteet

Maisteriohjelmien osalta näet tältä sivulta, paljonko pisteitä sait hakemuksellasi arvioitavina olleista eri osa-alueista. Poikkeukset:

 • PF-koulutus: hakemuksia ei pisteytetä. Näet valinnassa huomioidun opintojesi keskiarvon Oma Opintopolku -palvelusta.
 • Psykologian maisterin koulutusohjelma: valintakoepisteet julkaistaan psykologian ja logopedian valintakoeyhteistyön verkkosivulla.
 • Oikeustieteen maisterin koulutusohjelma: hakemusta ei pisteytetä. Jos hait koulutusohjelmaan Suomessa suoritetun tutkinnon perusteella, näet valinnassa huomioidun opintojesi keskiarvon Oma Opintopolku -palvelusta. Jos hait koulutusohjelmaan ulkomailla suoritetun tutkinnon perusteella hakemukset on asetettu paremmuusjärjestykseen kokonaisarvioinnin perusteella.
Näet pisteesi hakemusnumerollasi

Löydät omat pisteesi hakemusnumerollasi (esimerkiksi 1.2.246.562.11.00000000000000123456). Syötä hakemusnumerosi alla olevaan kenttään ja tarkista, että numero on oikein kirjoitettu.

   Oma Opintopolku -palvelusta

   Näet hakemusnumerosi kirjautumalla Oma Opintopolku –palveluun. Klikkaa järjestelmässä näkyvää ”Näytä hakemus” –linkkiä. Hakemusnumerosi näkyy sivun osoitekentässä (esimerkiksi 1.2.246.562.11.00000000000000123456).

   Sinulle lähetetystä sähköpostiviestistä

   Hakemuksen lähettämisen jälkeen saat sähköpostiisi automaattisen kuittauksen hakemuksen vastaanottamisesta. Sähköpostiviestin aiheena on "Opintopolku: hakemuksesi on vastaanotettu". Hakemusnumero kerrotaan heti viestin alussa.

   Jos olet hakenut johonkin maisteriohjelmaan, saat myös Helsingin yliopiston hakijapalveluilta sähköpostiviestin, jossa hakemusnumerosi kerrotaan. Viestin aihe on "Tietoja valinnan etenemisestä" tai "Opiskelijavalintaa koskeva päätös" ja saat sen, kun hakukohteen tulokset on julkaistu.

   Kysymällä hakijapalveluilta

   Jos et millään muulla tavalla saa selville mikä hakemusnumerosi on, voit ottaa yhteyttä hakijapalveluihin ja kysyä mikä hakemusnumerosi on. Kysymys tulee lähettää sähköpostilla siitä sähköpostiosoitteesta, jonka ilmoitit hakulomakkeella. Hakemusnumeroa ei anneta muille kuin itse hakijalle.

   Katso tästä pisteesi

   Taulukon sisältöä ei päivitetä pistetietojen julkaisun jälkeen.