Maakohtaiset erityisvaatimukset yhteishaun kandiohjelmissa
Ehdollisesti hyväksyttyjen hakijoiden tulee toimittaa opiskelupaikan vastaanottovaiheessa korkeakoulukelpoisuuden ja kielitaidon osoittavat todistukset hakijapalveluille virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä. Tietyissä maissa myönnettyjä asiakirjoja koskevat maakohtaiset erityisvaatimukset.
Pitääkö minun noudattaa maakohtaisia erityisvaatimuksia?

Nämä ohjeet koskevat sinua, jos:

  • maa, jossa tutkintosi myönnetään on alla olevassa listassa.
  • haet Helsingin yliopistoon kandiohjelmaan yhteishaussa tai Bachelor of Science-ohjelmaan talven tai kevään 2020-2021 aikana.
  • sinut on hyväksytty ehdollisesti.

Ohjeisiin kannattaa tutustua jo hyvissä ajoin ennen tulosten julkaisua. Maakohtaisten erityisvaatimusten mukaisten koulutusasiakirjojen toimittaminen saattaa olla hidas prosessi, joten aloita niiden hankkiminen hyvissä ajoin – sinun ei tarvitse olla huolissasi, että toimittaisit liitteet liian aikaisin.

Jos maa, jossa tutkintosi myönnetään ei ole alla olevassa listassa, toimita asiakirjat tavanomaiseen tapaan virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Toimi näin

Jos tutkintosi myönnetään jossakin alla luetelluista maista, sinun tulee toimittaa tutkintoasi koskevat koulutusasiakirjat kyseenomaista maata koskevien ohjeiden mukaisesti. Sinun tulee ensisijaisesti noudattaa maakohtaisia erityisvaatimuksia, eikä yleisiä dokumenttien toimitusohjeita. Vaihtoehtoisesti voit toimittaa koulutusasiakirjasi myös tiettyjen sähköisten varmennuspalveluiden kautta, jos oppilaitoksesi käyttää kyseisiä palveluita.

Jos olet suorittanut International Baccalaureate, AICE tai A-levels-tutkinnon tai tutkinnon kansainvälisessä koulussa, joka noudattaa jonkin toisen maan tutkintomääräyksiä (esim. Yhdysvaltojen mallin mukainen International High School), sinua koskevat erilliset ohjeet (tämän sivun lopussa).

Huomaathan, että useimpien maiden osalta sinun tulee noudattaa erillisiä ohjeita, jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopistotutkinnolla.

Ehdollisesti hyväksyttyjen hakijoiden liitteiden tulee olla perillä Helsingin yliopiston hakijapalveluissa määräaikaan mennessä. Eri hakujen määräajat on kerrottu sivulla Ehdollisesti hyväksytyt hakijat. Jos et toimita sinulta vaadittuja asiakirjoja määräaikaan mennessä, menetät opiskelupaikkasi.

Toisen asteen koulutusasiakirjojen tulee olla Afganistanin ulkoministeriön konsuliasioiden osaston (Consular Department of the Ministry of Foreign Affairs in Kabul) oikeaksi todistamia. Jos et ole parhaillaan Afganistanissa, pyydä lähintä Afganistanin suurlähetystöä tai konsulaattia oikeaksi todistamaan koulutusasiakirjasi.

Toimita Helsingin yliopiston hakijapalveluihin toisen asteen koulutusasiakirjasi tutkinnon myöntäneen tahon sinetöimässä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity todistuksen myöntäneen oppilaitoksen tai tutkintolautakunnan virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Australiaa koskevia ohjeita.

Toimita kopio virallisesta valtion myöntämästä toisen asteen tutkintotodistuksesta.  Alkuperäiset koulutusasiakirjat tulee laillistaa apostille-todistuksella Azerbaidžanin tasavallan ulkoasiainministeriössä (Ministry of Foreign Affairs of the Republic of Azerbaijan). Julkisen notaarin tulee sen jälkeen todistaa apostillella laillistettujen alkuperäisten asiakirjojen kopiot oikeiksi. Asiakirjojen jokaisella sivulla tulee olla julkisen notaarin alkuperäinen leima sekä allekirjoitus. Vaihtoehtoisesti julkinen notaari voi todistaa asiakirjan oikeaksi niin, että sen sivut on nidottu yhteen tavalla, joka mahdollistaa niiden samanaikaisen vahvistamisen. Tässä tapauksessa vain yhdellä sivulla tulee olla notaarin alkuperäinen leima ja allekirjoitus.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Azerbaidžania koskevia ohjeita.

Toisen asteen koulutusasiakirjojen tulee olla Bangladeshin opetusministeriön alaisen Board of Intermediate and Secondary Educationin oikeaksi todistamia.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Bangladeshia koskevia ohjeita.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi toisen asteen tutkintotodistuksella, Eritreaa koskevia erityisvaatimuksia ei ole. Voit toimittaa vaaditut asiakirjat virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Eritreaa koskevia ohjeita.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi toisen asteen tutkintotodistuksella, Etelä-Afrikkaa koskevia erityisvaatimuksia ei ole. Voit toimittaa vaaditut asiakirjat virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Etelä-Afrikkaa koskevia ohjeita.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi toisen asteen tutkintotodistuksella, Etelä-Koreaa koskevia erityisvaatimuksia ei ole. Voit toimittaa vaaditut asiakirjat virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Etelä-Koreaa koskevia ohjeita.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi toisen asteen tutkintotodistuksella, Etiopiaa koskevia erityisvaatimuksia ei ole. Voit toimittaa vaaditut asiakirjat virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Etiopiaa koskevia ohjeita.

Toimita West African Examination Councilin (WAEC) myöntämä West African Senior Secondary Certificate (WASSC) -tutkintotodistuksesi yhdessä ehjän raaputuskortin (Access Card/Scratch Card) kanssa. Tämän kortin sisältämän koodin avulla tutkintotietosi tarkistetaan verkkopalvelun kautta.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Ghanaa koskevia ohjeita.

Toimita Certification of Results -todistus Helsingin yliopiston hakijapalveluihin Hong Kong Examinations and Assessment Authorityn (HKEAA:n) sinetöimässä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity todistuksen myöntäneen tutkintolautakunnan virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Kiinaa koskevia ohjeita.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi toisen asteen tutkintotodistuksella, Indonesiaa koskevia erityisvaatimuksia ei ole. Voit toimittaa vaaditut asiakirjat virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Indonesiaa koskevia ohjeita.

Toimita koulutusasiakirjat myöntäneen toisen asteen oppilaitoksen sinetöimässä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity asiakirjan myöntäneen tahon virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Intiaa koskevia ohjeita.

Toisen asteen koulutusasiakirjojesi kopioiden tulee olla Iranin ulkoministeriön (Iranian Ministry of Foreign Affairs) ja Suomen Teheranin suurlähetystön laillistamia.  Asiakirjojen virallisten käännösten tulee olla Iranin oikeusministeriön (Ministry of Justice) oikeaksi todistamia. Tavallisia valokopioita vahvistetuista asiakirjoista ei hyväksytä.  Kaikissa kopioissa tulee olla sekä Iranin ulkoministeriön että Suomen Teheranin suurlähetystön alkuperäiset leimat.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Irania koskevia ohjeita.

Toimita Helsingin yliopiston hakijapalveluihin Leaving Certificate -todistus sen myöntäneen oppilaitoksen sinetöimässä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity oppilaitoksen virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Irlantia koskevia ohjeita.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi toisen asteen tutkintotodistuksella, Japania koskevia erityisvaatimuksia ei ole. Voit toimittaa vaaditut asiakirjat virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Japania koskevia ohjeita.

Koulutusasiakirjat myöntäneen toisen asteen oppilaitoksen tulee lähettää vaaditut asiakirjat Helsingin yliopiston hakijapalveluihin sinetöidyssä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity asiakirjan myöntäneen tahon virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Kamerunia koskevia ohjeita.

Koulutusasiakirjat myöntäneen toisen asteen oppilaitoksen tulee lähettää vaaditut asiakirjat Helsingin yliopiston hakijapalveluihin sinetöidyssä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity asiakirjan myöntäneen tahon virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Kanadaa koskevia ohjeita.

Toimita kopio virallisesta valtion myöntämästä toisen asteen tutkintotodistuksesta. Alkuperäiset koulutusasiakirjat tulee laillistaa apostillella Kazakstanin tasavallan opetus- ja tiedeministeriössä (Ministry of Education and Science of the Republic of Kazakhstan). Julkisen notaarin tulee sen jälkeen todistaa apostillella laillistettujen alkuperäisten asiakirjojen kopiot oikeiksi. Asiakirjojen jokaisella sivulla tulee olla julkisen notaarin alkuperäinen leima sekä allekirjoitus. Vaihtoehtoisesti julkinen notaari voi todistaa asiakirjan oikeaksi niin, että sen sivut on nidottu yhteen tavalla, joka mahdollistaa niiden samanaikaisen vahvistamisen. Tässä tapauksessa vain yhdellä sivulla tulee olla notaarin alkuperäinen leima ja allekirjoitus.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Kazakstania koskevia ohjeita.

Toimita Helsingin yliopiston hakijapalveluihin todistuksesi Kenya Certificate of Secondary Education (KCSE) -kokeesta Kenya National Examinations Councilin (KNEC) sinetöimässä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity KNEC:in virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Keniaa koskevia ohjeita.

Huomaathan, että alla olevat ohjeet koskevat manner-Kiinaa. Hong Kongille ja Macaulle on erilliset ohjeet.

Toimita toisen asteen koulutusasiakirjasi CHESICC:lle (China Higher Education Student Information and Career Center) varmennusta varten. Pyydä CHESICC:ä toimittamaan englanninkielinen varmennusraportti tai lähetä itse raportti CHESICC:n sähköisestä järjestelmästä sähköpostitse Helsingin yliopiston hakijapalveluiden osoitteeseen: hakijan-liitepalvelu@helsinki.fi.

Jos korkeakoulukelpoisuutesi perustuu ammatilliseen toisen asteen tutkintoon, toimita koulutusasiakirjasi oppilaitoksen sinetöimässä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity asiakirjan myöntäneen tahon virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Kiinaa koskevia ohjeita.

Toimita toisen asteen koulutusasiakirjasi Helsingin yliopiston hakijapalveluihin tutkinnon myöntäneen tahon sinetöimässä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity todistuksen myöntäneen oppilaitoksen tai tutkintolautakunnan virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Kiinaa koskevia ohjeita.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi toisen asteen tutkintotodistuksella, Malesiaa koskevia erityisvaatimuksia ei ole. Voit toimittaa vaaditut asiakirjat virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Malesiaa koskevia ohjeita.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi toisen asteen tutkintotodistuksella, Nepalia koskevia erityisvaatimuksia ei ole. Voit toimittaa vaaditut asiakirjat virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Nepalia koskevia ohjeita.

Toimita West African Examination Councilin (WAEC) myöntämä West African Senior Secondary Certificate (WASSC) -tutkintotodistuksesi yhdessä ehjän raaputuskortin (Access Card/Scratch Card) kanssa. Tämän kortin sisältämän koodin avulla tutkintotietosi tarkistetaan verkkopalvelun kautta.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Nigeriaa koskevia ohjeita.

Toisen asteen koulutusasiakirjojen tulee olla Inter Board Committee of Chairmen (IBCC) -komitean oikeaksi todistamia. Opintosuoritusotteen ja tutkintotodistuksen jokaisella sivulla tulee olla IBCC:n leima ja allekirjoitus. Asiakirjojen tulee olla vahvistettavissa IBCC:n verkkopalvelun kautta. Jollei tämä ole mahdollista, IBCC:n täytyy toimittaa asiakirjat sinetöidyssä kirjekuoressa suoraan Helsingin yliopiston hakijapalveluihin.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Pakistania koskevia ohjeita.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi toisen asteen tutkintotodistuksella, Sudania koskevia erityisvaatimuksia ei ole. Voit toimittaa vaaditut asiakirjat virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Sudania koskevia ohjeita.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi toisen asteen tutkintotodistuksella, Taiwania koskevia erityisvaatimuksia ei ole. Voit toimittaa vaaditut asiakirjat virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Taiwania koskevia ohjeita.

Toimita Helsingin yliopiston hakijapalveluihin toisen asteen tutkintotodistuksesi National Examinations Council of Tanzanian sinetöimässä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity kyseisen tahon virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Tansaniaa koskevia ohjeita.

Toimita Helsingin yliopiston hakijapalveluihin Letter of Education -todistus Uganda National Examinations Board -lautakunnan (UNEB) sinetöimässä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity UNEB:in virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Kirjekuoria, jotka on leimattu yleisluontoisella leimalla jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Ugandaa koskevia ohjeita.

Alkuperäiset toisen asteen koulutusasiakirjat tulee laillistaa apostille-todistuksella Ukrainan opetus- ja tiedeministeriön (Міністерство освіти і науки України) Information and Image Centre (Інформаційно-іміджевий центр) -yksikössä. Julkisen notaarin tulee sen jälkeen todistaa apostillella laillistetut alkuperäiset asiakirjat oikeiksi. Asiakirjojen jokaisella sivulla tulee olla julkisen notaarin alkuperäinen leima sekä allekirjoitus. Vaihtoehtoisesti julkinen notaari voi todistaa asiakirjan oikeaksi niin, että sen sivut on nidottu yhteen tavalla, joka mahdollistaa niiden samanaikaisen vahvistamisen. Tässä tapauksessa vain yhdellä sivulla tulee olla notaarin alkuperäinen leima ja allekirjoitus.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Ukrainaa koskevia ohjeita.

Toimita Helsingin yliopiston hakijapalveluihin toisen asteen koulutusasiakirjasi tutkinnon myöntäneen tahon (New Zealand Qualifications Authorityn tai oppilaitoksen) sinetöimässä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity todistuksen myöntäneen oppilaitoksen tai tutkintolautakunnan virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Uutta-Seelantia koskevia ohjeita.

Toimita kopio virallisesta valtion myöntämästä toisen asteen tutkintotodistuksesta. Alkuperäiset koulutusasiakirjat tulee laillistaa apostillella Valko-Venäjän tasavallan opetusministeriössä (Ministry of Education of the Republic of Belarus). Julkisen notaarin tulee sen jälkeen todistaa apostillella laillistettujen alkuperäisten asiakirjojen kopiot oikeiksi. Asiakirjojen jokaisella sivulla tulee olla julkisen notaarin alkuperäinen leima sekä allekirjoitus. Vaihtoehtoisesti julkinen notaari voi todistaa asiakirjan oikeaksi niin, että sen sivut on nidottu yhteen tavalla, joka mahdollistaa niiden samanaikaisen vahvistamisen. Tässä tapauksessa vain yhdellä sivulla tulee olla notaarin alkuperäinen leima ja allekirjoitus.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Valko-Venäjää koskevia ohjeita.

Toimita kopio virallisesta valtion myöntämästä toisen asteen tutkintotodistuksesta. Alkuperäiset asiakirjat tulee laillistaa apostille-todistuksella Venäjän federaation paikallisen opetusviranomaisen toimesta (Федеральная служба по надзору в сфере образования и науки (Рособрнадзор)). Julkisen notaarin tulee sen jälkeen todistaa apostillella laillistetut alkuperäiset asiakirjat oikeiksi. Asiakirjojen jokaisella sivulla tulee olla julkisen notaarin alkuperäinen leima sekä allekirjoitus. Vaihtoehtoisesti julkinen notaari voi todistaa asiakirjan oikeaksi niin, että sen sivut on nidottu yhteen tavalla, joka mahdollistaa niiden samanaikaisen vahvistamisen. Tässä tapauksessa vain yhdellä sivulla tulee olla notaarin alkuperäinen leima ja allekirjoitus.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Venäjää koskevia ohjeita.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi toisen asteen tutkintotodistuksella, Vietnamia koskevia erityisvaatimuksia ei ole. Voit toimittaa vaaditut asiakirjat virallisesti oikeaksi todistettuina jäljennöksinä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Vietnamia koskevia ohjeita.

Toimita Helsingin yliopiston hakijapalveluihin Statement of Results –todistus tutkinnon myöntäneen tahon sinetöimässä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity todistuksen myöntäneen oppilaitoksen tai tutkintolautakunnan virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Yhdistynyttä kuningaskuntaa koskevia ohjeita.

Koulutusasiakirjat myöntäneen toisen asteen oppilaitoksen tulee lähettää vaaditut asiakirjat Helsingin yliopiston hakijapalveluihin sinetöidyssä kirjekuoressa. Kirjekuoren tulee olla sinetöity asiakirjan myöntäneen tahon virallisella leimalla tai sinetillä takaläpän yli siten, että on selvä, ettei kirjekuorta ole avattu leimaamisen jälkeen. Yleisluontoista leimaa, jossa lukee esimerkiksi ”sealed”, ei hyväksytä.

Jos osoitat korkeakoulukelpoisuutesi yliopisto-opinnoilla tai suoritetulla yliopistotutkinnolla, noudata näiden koulutusasiakirjojen toimittamisesta annettuja erillisiä Yhdysvaltoja koskevia ohjeita.

Jos olet suorittanut International Baccalaureate -tutkinnon jossakin yllä listatuista maista, sinun tulee tilata opintosuoritusote (Transcript of Grades) IBO:lta (sivu englanniksi) ja pyytää toimittamaan se Helsingin yliopiston hakijapalveluihin. Helsingin yliopisto saa näin lopulliset arvosanasi sähköisesti IBO:lta.

Jos olet suorittanut jossain yllä listatuista maista joko AICE-tutkinnon (AICE diploma) tai A levels -tutkinnon Cambridge Assessmentin järjestämänä, sinun tulee toimittaa ainoastaan skannattu todistuksesi tai ennakkoarviosi hakuvaiheessa. Varmistamme tutkintosi tiedot järjestäjän sähköisestä palvelusta. Helsingin yliopiston vaatimuksena on, että olet suorittanut vähintään 3 A-level -koetta.

Jos olet suorittanut jossain yllä listatuista maista A levels -tutkinnon Edexcelin tai OxfordAQA:n järjestämänä, kyseisen tutkintolautakunnan on lähetettävä viralliset koetulokset suoraan Helsingin yliopiston hakijapalveluihin. Helsingin yliopiston vaatimuksena on, että olet suorittanut vähintään 3 A-level -koetta.

Jos olet suorittanut tutkintosi kansainvälisessä koulussa, joka on akkreditoitu jossakin toisessa maassa (koulu noudattaa muun kuin sijaintimaan tutkintomääräyksiä), tarkista, onko kyseisiä maita listattu tällä sivulla. Jos löydät kumman tahansa maan listauksesta, ota yhteyttä Helsingin yliopiston hakijapalveluihin varmistaaksesi, tuleeko sinun noudattaa maakohtaisia erityisvaatimuksia.