Kelpoisuuden todistamisen näyttöpalvelu
Nämä ohjeet koskevat kesällä 2021 järjestettävää näyttöpalvelua, jossa ehdollisesti hyväksytyt hakijat voivat esittää Helsingin yliopiston hakijapalveluille kelpoisuutensa opintoihin todistavat, alkuperäiset dokumentit.
Kenelle näyttöpalvelu on tarkoitettu

Kelpoisuuden todistamisen näyttöpalvelu on tarkoitettu vain sellaisille henkilöille, jotka ovat tulleet ehdollisesti hyväksytyiksi Helsingin yliopistoon eikä heillä ole mahdollisuutta toimittaa virallisesti oikeaksi todistettuja kopioita kelpoisuuttaan todistavista dokumenteista postitse tai suoraan hakijapalveluiden postilaatikkoon.

Näyttöpalvelussa hakijapalveluille esitetään alkuperäiset dokumentit.

Näyttöpalvelun ajanvaraus

Näyttöpalvelu toimii Metsätalossa osoitteessa Unioninkatu 40 C.

Näyttöpalvelu aukeaa 1.7.2021. Ajanvaraus on nyt mahdollista.  Varaa aika näyttöpalveluun.

Saat ajan varattuasi ilmoittamaasi sähköpostiosoitteeseen varausvahvistuksen, jossa kerrataan ilmoittamasi tiedot. Samassa viestissä on myös linkki mahdollisuuteen perua varaus. Peruthan varauksen, jos et pääsekään paikalle.

Huom! Varaa aika, joka on ennen oman määräaikasi umpeutumista.

Dokumenttisi tullaan noutamaan näyttöpalvelun ulko-ovelta. Olethan paikalla viimeistään viisi minuuttia ennen oman ajanvarauksesi alkua. Jos et ole ajoissa paikalla, joudut varaamaan uuden ajan.

Koronavirustilanteesta johtuen noudatamme poikkeusjärjestelyitä kelpoisuuden todistamisen näyttöpalvelussa. Varattavia aikoja on rajoitetusti, jotta palveluun ei muodostuisi ruuhkaa ja turvavälien pitäminen olisi mahdollista.

Ethän tule kipeänä näyttöpalveluun.

Jos et itse pääse paikalle esittämään dokumenttejasi, on täysin sallittua lähettää joku näyttämään niitä puolestasi. Muistathan kuitenkin huomioida tämän ajanvarauslomaketta täyttäessäsi, sillä lomakkeella sinun tulee ilmoittaa tarkat tiedot siitä, kuka on tulossa näyttämään dokumenttejasi sijastasi.

Mitä sinulla tulee olla mukanasi

Näyttöpalvelussa esitetään alkuperäisiä dokumentteja. Sinulla tulee olla mukanasi kaikki kelpoisuuttasi todistavat dokumentit, joita sinulta on edellytetty ja niiden tulee olla aitoja. Tarkistathan, että sinulla on mukanasi kaikki dokumentteihisi virallisesti kuuluvat sivut. Näyttöpalvelussa ei tarkisteta virallisesti oikeaksi todistettuja kopioita, vaan sellaiset tulee postittaa hakijapalveluille tai toimittaa itse suoraan hakijapalveluiden postilaatikkoon.

Huomaathan myös, että sinulta on saatettu edellyttää tiettyjen maakohtaisten erityisvaatimusten noudattamista. Maakohtaisia erityisvaatimuksia tulee noudattaa ensisijaisesti, ja ne saattavat rajoittaa sitä, mitä voit näyttöpalvelussa esittää.

Mukanasi tulee olla myös kuvallinen henkilöllisyystodistus (ajokortti, passi, poliisin myöntämä henkilökortti). Varauduthan siihen, että sitä kysytään sinulta useamman kerran.

Kuinka kelpoisuutesi tarkistetaan?

Hakijapalveluiden työntekijä kutsuu ajan varanneet nimeltä yksi kerrallaan ja ottaa vastaan kelpoisuuden osoittavat dokumentit. Dokumentit tarkastetaan hakijapalveluiden tiloissa ja niistä otetaan tarkastuksen yhteydessä valokopiot. Tarkastuksen jälkeen saat alkuperäiset dokumenttisi takaisin. Lähetämme sinulle kelpoisuuden todistamisen tuloksen erillisellä sähköpostilla näyttöpalveluajan päätyttyä.