Avoimen yliopiston opintoja maksutta työttömille ja lomautetuille keväällä 2021
Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston opinnot avattiin maksutta tarjolle työttömille ja lomautetuille syksyn 2020 ajaksi. Hyvin palvellutta käytäntöä jatketaan myös läpi kevään 2021. Oman osaamisen kasvattaminen onnistuu joustavasti kymmenien eri tieteenalojen opintojaksojen parissa.

Helsingin yliopiston Avoin yliopisto haluaa edistää tasavertaisia jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia ja tukea työllistymistä näinä haastavina poikkeusaikoina. Avasimme jo syksyllä 2020 opinnot maksuttomasti tarjolle työttömille ja lomautetuille. Sama mahdollisuus oman osaamisen kasvattamiseen halutaan tarjota myös kevään 2021 ajan.

Maksuttomuus koskee ajalla 11.1.–30.6.2021 tehtyjä uusia ilmoittautumisia. Osa Avoimen yliopiston opinnoista järjestetään yhteistyöoppilaitoksissa, jolloin Avoimen yliopiston opintomaksua ei peritä, mutta yhteistyöoppilaitos voi laskuttaa oman osuutensa omien maksukäytäntöjensä mukaisesti.

Maksuttomiin Avoimen yliopiston opintoihin ovat oikeutettuja kaikki ilmoittautumishetkellä työttömänä tai lomautettuna olevat henkilöt. Ennen opintoihin ilmoittautumista kannattaa vielä varmistaa TE-toimistosta opiskelun mahdolliset vaikutukset työttömyysetuuksiin.

Opintoja voi suorittaa joustavasti verkko-opintoina.

Oh­jeet si­nul­le, joka suun­nit­te­let il­moit­tau­tu­mis­ta mu­kaan ke­vään 2021 opin­toi­hin:

• Lähetä sähköpostia osoitteeseen avoin-yleinen@helsinki.fi ja liitä mukaan todistus työttömyydestäsi tai lomautuksestasi. Todistuksen saat TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta.
  • Saat vastaussähköpostissa ohjeet, kuinka ilmoittautua opintoihin maksutta.
  • Huom! Otathan yhteyttä hyvissä ajoin. Sähköpostien käsittelyaika on kolme arkipäivää. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, eikä paikkoja voi varata sähköpostitse.

Tutustu Avoimen yliopiston opintotarjontaan:

Tervetuloa opiskelemaan! Ole avoin uudelle ajattelulle!