Avoimen yliopiston opintoja maksutta työttömille ja lomautetuille
Jatkuva oppiminen on paras tie uudenlaiseen normaaliin!

Helsingin yliopisto haluaa tukea työllistymistä poikkeusaikoina ja niiden jälkeen: Työttömät ja lomautetuiksi tulleet ovat viime syksystä alkaen voineet osallistua maksutta Helsingin yliopiston Avoimen yliopiston opintoihin. Hyvin palvellutta käytäntöä jatketaan nyt vuoden 2021 loppuun saakka.

Maksuttomiin opintoihin ovat oikeutettuja kaikki ilmoittautumishetkellä työttömänä tai lomautettuna olevat henkilöt. Ennen opintoihin ilmoittautumisesta kannattaa varmistaa TE-toimistosta, vaikuttaako opiskelu työttömyysetuuksiin.

Maksuttomuus koskee viimeistään 31.12.2021 tehtäviä ilmoittautumisia.

Opintoja kymmenistä Helsingin yliopiston koulutusohjelmista

Avoin yliopisto tarjoaa Helsingin yliopiston opetussuunnitelmien mukaisia opintoja kymmenistä eri koulutusohjelmista. Valtaosan opinnoista voi suorittaa verkko-opintoina joustavasti ja paikasta riippumatta.

Oh­jeet si­nul­le, joka haluat ilmoittautua Avoimen yliopiston opintoihin

• Lähetä sähköpostia osoitteeseen avoin-yleinen@helsinki.fi . Liitä mukaan ajantasainen todistus työttömyydestäsi tai lomautuksestasi. Todistuksen saat TE-palveluiden Oma asiointi -palvelusta.
  • Saat vastaussähköpostissa ohjeet, kuinka ilmoittautua opintoihin maksutta.
  • Huom! Otathan yhteyttä hyvissä ajoin. Sähköpostien käsittelyaika on kolme arkipäivää. Kurssit täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä, eikä paikkoja voi varata sähköpostitse.
  • Osa Avoimen yliopiston opinnoista järjestetään yhteistyöoppilaitoksissa, jolloin normaali opintomaksu muodostuu Avoimen yliopiston ja yhteistyöoppilaitoksen osuuksista. Näissä tapauksissa työttömältä tai lomautetuksi tulleelta opiskelijalta ei peritä Avoimen yliopiston opintomaksua, mutta yhteistyöoppilaitos voi laskuttaa oman osuutensa omien maksukäytäntöjensä mukaisesti.

Tutustu Avoimen yliopiston opintotarjontaan

Syksyn 2021 opintotarjonta julkaistaan 20.7.2021. Jo nyt voit tutustua lukuvuoden 2021-2022 ennakkotietoihin.

Ole avoin uudelle ajattelulle. Tervetuloa!

Published on
1 viikko 2 päivää ago