Avoin yliopisto: teologian ja uskonnontutkimuksen maisteriopintoja
Osa teologian ja uskonnontutkimuksen maisteriohjelman opinnoista tarjotaan avoimina yliopisto-opintoina kaikille aiheesta kiinnostuneille.

Teologian ja uskonnontutkimuksen ohjelma tutustuttaa yksilöiden, yhteisöjen ja yhteiskunnan uskonnolliseen toimintaan sekä teologian soveltamiseen käytäntöön. Tutkimuskohteita ovat myös erilaiset uskonnolliset ilmiöt ja uskontoperinteet sekä niihin liittyvät tavat, uskomukset, kirjoitukset ja instituutiot.

Avoimen yliopiston opintotarjonnassa on yksittäisiä maisteriopintojen syventäviä teemakursseja.

Kursseja edeltävinä opintoina suositellaan teologian ja uskonnontutkimuksen perus- ja aineopintoja sekä tieteellisen kirjoittamisen opintoja (Akateemiset tekstitaidot -kurssi tai vastaavat tiedot). Englanninkielisen oppimateriaalin lukemiseen tarvitaan lisäksi riittävä englannin kielen kielitaito. Katso Avoimen yliopiston kieli- ja viestintäopinnot.

Teologian ja uskonnontutkimuksen maisteriopinnot

Opintotarjonnassamme on yksittäisiä syventäviä teemaopintojen kursseja. Kurssitarjonta voi vaihdella vuosittain. Kurssit ovat Helsingin yliopiston teologian ja uskonnontutkimuksen maisteriopintojen mukaisia.

Katso ennen syksyä 2021 järjestetyt opinnot.

Teemaopintojen kurssit Opintotarjonnassamme on yksittäisiä teologian maisteriopintojen syventäviä teemaopintojen kursseja. Kurssitarjonta voi vaihdella vuosittain. Kristinusko keskiajalla -kurssi on keskiajan tutkimuksen kurssi, joka sopii teologian opinnoissa kohtaan TUM-3307 Kristinusko keskiajalla.
Ohjeita opiskeluun

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

MIkäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä avoin-student@helsinki.fi

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.