Avoin yliopisto: teologian ja uskonnontutkimuksen maisteriopintoja
Osa teologian ja uskonnontutkimuksen maisteriohjelman opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja.

Teologian ja uskonnontutkimuksen ohjelma tutustuttaa yksilöiden, yhteisöjen ja yhteiskunnan uskonnolliseen toimintaan sekä teologian soveltamiseen käytäntöön. Tutkimuskohteita ovat myös erilaiset uskonnolliset ilmiöt ja uskontoperinteet sekä niihin liittyvät tavat, uskomukset, kirjoitukset ja instituutiot.

Avoimen yliopiston opintotarjonnassa on yksittäisiä maisteriopintojen syventäviä teemakursseja.

Kursseja edeltävinä opintoina suositellaan teologian ja uskonnontutkimuksen perus- ja aineopintoja sekä tieteellisen kirjoittamisen opintoja (Akateemiset tekstitaidot -kurssi tai vastaavat tiedot). Englanninkielisen oppimateriaalin lukemiseen tarvitaan lisäksi riittävä englannin kielen kielitaito. Katso Avoimen yliopiston kieli- ja viestintäopinnot.

Teologian ja uskonnontutkimuksen maisteriopinnot

Opintotarjonnassamme on yksittäisiä syventäviä teemaopintojen kursseja. Kurssitarjonta voi vaihdella vuosittain. Kurssit ovat Helsingin yliopiston teologian ja uskonnontutkimuksen maisteriopintojen mukaisia.

Lukuvuoden 2022-23 koko kurssitarjonnan julkaisu valitettavasti viivästyy. Syksyn 2022 kurssit julkaistaan elo-syyskuussa, kevään 2023 kurssit myöhemmin syksyllä.

Teemaopintojen kurssit Opintotarjonnassamme on yksittäisiä teologian maisteriopintojen syventäviä teemaopintojen kursseja. Kurssitarjonta voi vaihdella vuosittain.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Sinua voisi kiinnostaa myös
Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen.