Kansatiede on ihmisten arjen tutkimusta.
Arjen ja arkisten toimintojen ajatellaan kertovan syvemmistä niin lyhyt- kuin pitkäkestoisista kulttuurisista rakenteista ja ajatusmalleista. Se sisältää sekä kulttuurin aineelliset ja toiminnalliset muodot että niiden takana olevat ajattelu- ja kokemistavat, joita ihmiset ovat eri aikoina muovanneet, muokanneet ja välittäneet toisilleen keskinäisessä vuorovaikutuksessaan.
Ajallisten prosessien hallitseminen menneisyydestä nykyisyyteen ja joissakin yhteyksissä myös tulevaisuuteen luodaten kuuluu kansatieteen perustaan.
Voit opiskella avoimina opintoina kansatieteen opintokokonaisuuden (15 op) tai yksittäisiä kursseja. Kansatieteen opintokokonaisuus 15 op toteutetaan yhteistyössä koulutusohjelman kanssa; Avoimen opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman opetukseen. Kursseilla on rajallinen määrä paikkoja.
Opintojen tarjonta vaihtelee vuosittain.
Kansatieteen opintokokonaisuudessa perehdyt kansatieteen tutkimuksellisiin näkökulmiin ja opit soveltamaan niitä omiin töihisi. Sisällöissä korostuvat näkökulmalliset, metodiset ja teoreettiset lähtökohdat, joita on mahdollista soveltaa myös muissa kulttuurien tutkimuksen opinnoissa.
Tarjonnassamme on ajoittain opintoja myös kulttuuriperinnön maisteriohjelmaan soveltuvista kansatieteen kursseista.
Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.
Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.
Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!
Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen