Avoin yliopisto: Kansatiede
Kansatiede on kulttuurien tutkimuksen kandiohjelman ja kulttuuriperinnön maisteriohjelman opintosuunta. Osa kansatieteen opinnoista tarjotaan kaikille avoimina yliopisto-opintoina. Voit opiskella yksittäisiä kursseja tai laajemman opintokokonaisuuden (15 op).

Kansatiede on ihmisten arjen tutkimusta.

Arjen ja arkisten toimintojen ajatellaan kertovan syvemmistä niin lyhyt- kuin pitkäkestoisista kulttuurisista rakenteista ja ajatusmalleista. Se sisältää sekä kulttuurin aineelliset ja toiminnalliset muodot että niiden takana olevat ajattelu- ja kokemistavat, joita ihmiset ovat eri aikoina muovanneet, muokanneet ja välittäneet toisilleen keskinäisessä vuorovaikutuksessaan.

Ajallisten prosessien hallitseminen menneisyydestä nykyisyyteen ja joissakin yhteyksissä myös tulevaisuuteen luodaten kuuluu kansatieteen perustaan.

Kulttuurien tutkimuksen kandiohjelmaan soveltuvia opintoja

Voit opiskella avoimina opintoina kansatieteen opintokokonaisuuden (15 op) tai yksittäisiä kursseja. Kansatieteen opintokokonaisuus 15 op toteutetaan yhteistyössä koulutusohjelman kanssa; Avoimen opiskelijat osallistuvat koulutusohjelman opetukseen. Kursseilla on rajallinen määrä paikkoja.

Opintojen tarjonta vaihtelee vuosittain.

Kansatieteen opintokokonaisuudessa perehdyt kansatieteen tutkimuksellisiin näkökulmiin ja opit soveltamaan niitä omiin töihisi. Sisällöissä korostuvat näkökulmalliset, metodiset ja teoreettiset lähtökohdat, joita on mahdollista soveltaa myös muissa kulttuurien tutkimuksen opinnoissa.

Pakolliset kurssit 15 op kokonaisuuteen suorita kaikki alla olevat kurssit. Jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen.
Kurssit Voit opiskella kursseja yksittäin.
Kulttuuriperinnön maisteriohjelmaan soveltuvia opintoja

Tarjonnassamme on ajoittain opintoja myös kulttuuriperinnön maisteriohjelmaan soveltuvista kansatieteen kursseista.

Kurssit Jokaiselle kurssille ilmoittaudutaan erikseen.
Ohjeita opiskeluun ja opintoneuvonta

Tärkeää tietoa opiskeluihisi liittyen löydät Opiskelijan ohjeista.

Uudelle opiskelijalle: Tutustu opiskelun muistilistaan, josta löydät opiskelun eri vaiheisiin liittyvät käytännöt ja ohjeet kootusti.

Mikäli et löydä kysymykseesi vastausta, ota yhteyttä!

Tutkinto-opiskelijaksi?

Tutustu koulutusohjelmiin ja opiskelijaksi hakemiseen