Opiskelijaksi

Tiedekunnasta valmistuu lääkealan asiantuntijoita, jotka voivat työskennellä monissa mielenkiintoisissa tehtävissä lääkkeen kehityksestä lääkealan viranomaistehtäviin ja potilaslähtöiseen apteekki- ja sairaalatyöhön.

Farmasian tiedekunnassa voit suorittaa perustutkintoina farmaseutin alemman korkeakoulututkinnon ja proviisorin ylemmän korkeakoulututkinnon. Tiedekunnalla on valtakunnallinen vastuu ruotsinkielisten proviisorien koulutuksesta. Jatkotutkintoina ovat farmasian lisensiaatin ja farmasian tohtorin tutkinnot. Lisäksi tiedekunnassa voi suorittaa filosofian tohtorin jatkotutkinnon.

Farmasian tutkintojen tavoitteina on kouluttaa farmaseuttisia asiantuntijoita terveydenhuollon kaikkien osa-alueiden farmaseuttisiin tehtäviin sekä antaa valmiudet ammattitaidon ylläpitämiseen ja kehittämiseen.

Kaikissa valintaan liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä Helsingin yliopiston hakijapalveluihin.

Huom! Van­han tut­kin­to­ra­ken­teen mu­kaan opis­ke­le­vien siir­ty­mä­ai­ka lop­puu 18.12.2020.

Jos olet aloittanut ennen syksyä 2017 ja vanhan rakenteen mukaiset opintosi ovat vielä kesken, lue Opiskelijan ohjeista, miten saat opintosi valmiiksi ajoissa.

Erikoistumiskoulutukset

Tiedekunta vastaa farmasian erikoistumiskoulutusten valtakunnallisesta koordinoinnista sekä teollisuusfarmasian ja apteekki- ja sairaalafarmasian erikoistumiskoulutusten toteutuksesta. Haku syksyllä 2020 alkaviin farmasian  erikoistumiskoulutukisiin on avoinna 7.1.-30.4.2020.  Tietoa hakukelpoisuudesta ja hausta