Elintarviketuotannon hygienia

Elintarviketuotannon hygienian erikoistumiskoulutuksen tavoitteena on lisätä ympäristöterveydenhuollon eri sektoreilla toimivien eläinlääkäreiden asiantuntemusta elintarvike- ja ympäristöhygieniassa, ympäristöterveysvalvonnassa ja -hallinnossa. Elintarvikehygieenikkokuulustelun suorittaminen on vaatimuksena monissa ympäristöterveydenhuollon valvontaan liittyvissä viroissa. 

Koulutus on ammatillista jatkokoulutusta ja kuuluu osana ympäristöterveydenhuollon ja elintarviketuotannon hygienian erikoistumiskoulutuksiin. Koulutus perustuu eläinlääkärin perustutkinnon laaja-alaisuuteen ja sen hyödyntämiseen elintarvikkeiden tuotantohygienian erikoisosaamisessa.

Koulutuksen järjestää elintarvikehygienian ja ympäristöterveyden osasto.

 Elintarvikehygieenikkokuulustelun tarkemmat ohjeet (pdf, 19.5.2015)

Elintarvikehygieenikkokuulustelun koulutus alkaa joka toinen vuosi ympäristöterveydenhuollon hallinnon kurssilla. Seuraava kurssi järjestetään syksyllä 2017.

Hakulomake ympäristöterveydenhuollon hallinnon kurssille (seuraavan kurssin haku ei käynnissä)

Koulutusta voivat hakeutua suorittamaan henkilöt, joilla on oikeus toimia laillistettuna eläinlääkärinä. Kaupungineläinlääkärin tehtävissä toimineet ja tarkastuseläinlääkäritutkinnon suorittaneet ovat valinnassa etusijalla.

Elintarvike- ja ympäristöhygienian kuulustelu järjestetään kaksi kertaa vuodessa.

Lukuvuoden 2016-2017 kuulustelupäivät ja paikat:

  • ma 5.6.2017 klo 12–16 (B-rakennus, Latokartanonkaari 7, luentosali 2)

Kuulusteluvaatimukset 1.7.2016–31.12.2016 (pdf)

Lisätietoja kuulustelusta voi tiedustella elintarvikehygienian ja ympäristöterveyden osastolta (el-ehyt-palveluposti(at)helsinki.fi).