Ruoalla on suuri merkitys ihmisen terveyteen ja hyvinvointiin. Ihmisten terveyttä suojellaan huolehtimalla elintarvikkeiden turvallisuudesta ja eläinten terveydestä. Turvallisuuden ja laadun lisäksi kuluttaja kiinnittää yhä enemmän huomiota mm. lihantuotannon eettisyyteen.

Merkittävä osa tutkimuksesta liittyy turvallisten ja laadukkaiden elintarvikkeiden tuottamiseen Suomessa. Tutkimus painottuu

  • vaaroihin (mm. lihavälitteiset bakteerit ja antimikrobiresistenssi), jotka voivat levitä lihan välityksellä kuluttajiin
  • lihantarkastuksen kehittämiseen (mm. riskiperäinen ja visuaalinen lihantarkastus, elintarvikeketjutiedot) ja
  • valvontaan (mm. teurastushygienia ja tainnutus).

Ajankohtaisia tutkimusaiheita on tarjolla perusopetuksessa kandidaatin ja lisensiaatin töihin sekä jatko-opiskelijoille eläinlääkäreiden erikoistumisessa (kansallisessa ja kansainvälisessä) ja väitöskirjatyössä. Tutkimustuloksia hyödynnetään mahdollisimman hyvin opetuksessa.

 

Maria Fredriksson-Ahomaa - Tuhat

Riikka Laukkanen-Ninios - Tuhat