Hae jatko-opiskelijaksi

Bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa voi suorittaa filosofian tohtorin tutkinnon, johon sisältyy väitöskirja, sen julkinen puolustaminen sekä 40 opintopisteen laajuiset tutkimustyötä tukevat opinnot.

Tohtoriopintoja bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa harkitsevan kannattaa ensimmäisenä ottaa yhteyttä mielestään kiinnostavaa tutkimusta tekeviin tutkijoihin ja tutkimusryhmiin. Eri tutkimusryhmistä löytyy tietoa tiedekunnan tutkimusryhmien verkkosivuilta sekä TUHAT-tietokannasta. Tohtorin tutkinnon suoritusoikeutta haetaan vasta, kun sopiva tutkimusaihe ja ohjaaja ovat löytyneet.

Bio- ja ympäristötieteellisen tiedekunnan tohtorikoulutettavat voivat kuulua yhteen 11 tohtoriohjelmasta.

1.8.2017 lähtien tohtoriopintojen hakukohteena on tohtoriohjelma.

Hakuohjeet löytyvät yliopiston tohtorikoulutuksen hakusivulta.

Sähköinen hakulomake on täytettävissä hakuaikana, mutta opinto- ja tutkimussuunnitelma sekä muut liitteet on hyvä valmistella jo ennen haun avautumista.

Tohtoriohjelmien valintaperusteet ja tutkintovaatimukset löytyvät tohtoriohjelmien verkkosivuilta.

 

Bio- ja ympäristötieteellisessä tiedekunnassa voi suorittaa myös filosofian lisensiaatin tutkintoon sisällytetyn sairaalageneetikon koulutuksen. Lisätietoa sairaalageneetikon koulutuksesta.

Bio- ja ympäristötieteelliseen tiedekuntaan jatko-opiskelijaksi hakeva voi hakea yhteen yhdestätoista tohtoriohjelmasta, joihin tiedekunta osallistuu. Kaikkiin ohjelmiin on hakuaika kaksi kertaa vuodessa (syys- ja huhtikuussa); muutamiin ohjelmiin voi tämän lisäksi hakea myös marras- ja helmikuussa.

Lukuvuoden 2017–2018 hakuajat tohtoriohjelmiin:

  • 1.–14.9.2017 (ILS, Brain & Mind, DPPS, LUOVA, DENVI, DPBM, FINDOS, AGFOREE, MBDP, SEDUCE, ATM-DP)
  • 1.–14.11.2017 (LUOVA, AGFOREE ja ATM-DP)
  • 1.–14.2.2018 (LUOVA, AGFOREE ja ATM-DP)
  • 3.–16.4.2018 (ILS, Brain & Mind, DPPS, LUOVA, DENVI, DPBM, FINDOS, AGFOREE, MBDP, SEDUCE, ATM-DP)