Miten opiskelemaan?

Avoimen yliopiston opinnot ovat avoimia kaikille: niihin ei ole ikärajoja tai pohjakoulutusvaatimuksia. Opintoihin ilmoittautuminen alkaa pääsääntöisesti aina 45 päivää  ennen niiden alkua. Osaan opinnoista voi ilmoittautua ja opinnot aloittaa joustavasti omassa aikataulussaan.

Orientaatiovideossa (Vimeo, kesto 03:03 min) ohjeistetaan opintojen aloittamisessa ja tärkeissä käytännön asioissa.

Tutustu verkkopalvelussamme opintotarjontaan ja siihen, millaisia vaihtoehtoja opinnot sinulle tarjoavat. 

Opintojen tarkemmat tiedot (muun muassa aikataulut, opetuspaikat, suoritustavat , kirjallisuus ja ilmoittautumisen ajankohta) löydät edelleen kunkin opintojakson opinto-ohjelmasta. Opintoihin myös ilmoittaudutaan opinto-ohjelman kautta (ks. alla). 

Millaisia ohjelmia ja laitteita tarvitset verkko-opinnoissa?

Ilmoittautuminen opintoihin alkaa pääsääntöisesti 45 päivää ennen opintojakson tai -kokonaisuuden alkua. Ilmoittautua voit opintojen alkamiseen saakka. 

Osaan opinnoista voi ilmoittautua ja opiskelun aloittaa joustavammin omassa aikataulussaan. Nämä opinnot löydät opetushausta Aloita joustavasti –hakukriteerin avulla.

Tarkan ilmoittautumisajan ja -tilanteen näet klikkaamalla opinto-ohjelmassa olevaa Ilmoittaudu-painiketta.

Opintoihin ilmoittaudutaan ensisijaisesti verkossa. Lue lisää:

Avoimen yliopiston opintomaksu on 15 euroa per opintopiste. Esimerkiksi viiden opintopisteen laajuisen opintojakson hinta on tällöin 75 euroa.

Avoimen yliopiston yhteistyöoppilaitoksissa järjestettävien opintojen hinta voi kuitenkin poiketa edellä mainitusta.  

Opintojen tarkan hinnan löydät opinto-ohjelmasta. Opintomaksu maksetaan ilmoittautumisen yhteydessä verkkopankin kautta. 

Kesäopinnot ovat maksuttomia ilmoittautumishetkellä läsnä oleville Helsingin yliopiston perustutkinto-opiskelijoille lukuun ottamatta mahdollista materiaalimaksua.

Lisätietoa: 

Kertaa vielä opinto-ohjelmastasi opintoihisi liittyvät aikataulut, opetuspaikat, suoritustavat ja kirjallisuus.

Saat ennen opintojen alkua sähköpostissa lisätietoja. Sinulle myönnetään opintojen ajaksi Helsingin yliopiston käyttäjätunnus yliopiston sähköisiä palveluja varten. Aktivoi käyttäjätunnus hyvissä ajoin ennen opintojen alkua. 

Lue lisää: