Tule edistämään tieteeseen pohjautuvaa päätöksentekoa ilmastonmuutoksen ja luontokadon torjumisessa!

Suomen ilmastopaneelille ja Luontopaneelille haetaan yhteistä viestintäasiantuntijaa, jonka tehtävänä on viestinnän strateginen suunnittelu ja toteutus yhdessä paneelien sihteeristöjen kanssa. Viestintäasiantuntijana pääset osaksi monitieteistä yhteisöä, jossa alan parhaat asiantuntijat työskentelevät päivänpolttavien ilmastonmuutoksen ja luontokadon kysymysten parissa, sekä luomaan suhteita sidosryhmiin.

Tehtävästä

Viestintäasiantuntijana vastaat paneelien viestinnän suunnittelusta, toimeenpanosta, seurannasta ja kehittämisestä. Huolehdit myös viestinnän budjetoinnista. Viestintäasiantuntijan tehtävä on uusi, joten sinulla on vastuu ja tilaisuus myös kehittää tehtävänkuvaa. Aiemmin paneelien tukena on ollut viestintätoimistokumppani, joten viestinnän perusinfra on kunnossa, kun aloitat työssäsi.

Viestintäasiantuntijana luot ja kehität paneelien viestintästrategiaa sekä viestintäsuunnitelmia. Valmennat ja tuet tutkijoita hankkeiden viestinnän suunnittelussa ja toteutuksessa. Vastaat media-, sidosryhmä- ja vaikuttajaviestinnän suunnittelusta. Seuraat ajankohtaista media- ja somekeskustelua ja pidät paneelien puheenjohtajistot ja sihteeristöt ajan tasalla Luontopaneelia ja Ilmastopaneelia koskevista keskusteluista.

Lisäksi teet yhdessä sihteeristön kanssa sosiaalisen median viestintää ja ylläpidät verkkosivuja. Saatat myös tehdä pieniä taittotöitä tai vastaat taittotöiden hankkimisesta ulkoisilta kumppaneilta.

Osaamisesta

Viestintäasiantuntijan tehtävän hoitaminen edellyttää soveltuvaa korkeakoulututkintoa ja kokemusta vaativista viestintätehtävistä; strategisen viestinnän suunnittelusta ja käytännön toteutuksesta. Ymmärrät valtionhallinnon päätöksenteon prosesseja ja hahmotat vaikuttamisen paikat.

Sinulla on todennäköisesti jo kokemusta tiede-, vaikuttamis- ja mediaviestinnästä, hyvä nykyaikaisten viestintävälineiden tuntemus sekä hyvät verkostot. Osaat tuottaa laadukasta sisältöä eri kanaviin ja kirjoitat hyvää suomen kieltä. Paneelien fokus on vahvassa suomenkielisessä viestinnässä, mutta lisäetuna on, jos pystyt tuottamaan sisältöä ruotsiksi ja englanniksi ja tekemään yhteistyötä ruotsin- ja englanninkielisten sidosryhmien kanssa. Käännöksiä tilataan tarvittaessa.

Odotamme sinulta sosiaalisen median ja verkkoanalytiikan työkalujen osaamista sekä joustavaa työotetta. Osana paneelien viestintää tarvitset kuvankäsittely- ja videoeditointiohjelmien hyödyntämistä, joko oman osaamisesi kautta tai kilpailutettuna ulkopuolisena palveluna. Hyviä vuorovaikutustaitoja tarvitset laajassa yhteistyössä eri sidosryhmien kanssa. Toivomme, että sinulla on kokemusta tai harrastuneisuutta ilmasto- ja luontoaiheista.

Työympäristöstä

Viestintäasiantuntija palkataan työsuhteeseen Helsingin yliopistoon. Työtehtävät ovat Luontopaneelille ja Ilmastopaneelille, joiden sihteeristön ja jäsenten kanssa viestintäasiantuntija työskentelee tiiviissä yhteistyössä.

Työnantajana Helsingin yliopisto tarjoaa työntekijöilleen monipuolisesti työterveys- ja liikuntapalveluita sekä auttaa henkilöstöään onnistumaan työssään mahdollistamalla joustavan työnteon sekä huippuyliopiston ainutlaatuisen ilmapiirin. Työyhteisömme on reilu, innostunut ja sitoutunut tekemään töitä paremman huomisen puolesta. Työtilat tarjotaan Helsingin yliopiston Viikin kampuksella Ilmastopaneelin sihteeristön yhteydessä. Työ aloitetaan todennäköisesti etänä Helsingin yliopiston koronaohjeistuksen mukaisesti, ja jatkossakin etätyöstä voidaan joustavasti sopia. Työntekijän on kuitenkin oltava käytettävissä Helsingissä.

Kiinnostuitko? Odotamme hakemustasi rekrytointijärjestelmäämme 6.12. mennessä. Tehtävä on määräaikainen 1.2.2021 – 31.12.2023.

Lisätietoja antavat Ilmastopaneelin koordinaattori Sally Weaver (sally.weaver@helsinki.fi, +358 50 37 68 391), viestintäpäällikkö Irina Haltsonen (irina.haltsonen@helsinki.fi, +358 50 311 63 27), Ilmastopaneelin puheenjohtaja Markku Ollikainen (markku.ollikainen@helsinki.fi, +358 50 415 1201) ja Luontopaneelin puheenjohtaja Janne Kotiaho (janne.kotiaho@jyu.fi, +358 50 594 6881).

Luontopaneeli ja Ilmastopaneeli tuottavat tietoa päätöksenteon tueksi

Luontopaneelin ja Ilmastopaneelin viestinnän tavoitteena on edistää tieteen ja politiikan vuorovaikutusta: välittää tieteellistä tietoa ilmastonmuutoksesta ja luonnon monimuotoisuudesta päättäjille ja muille yhteiskunnallisille toimijoille.

Haku päättyy

06.12.2020 23:59 EET