Bio- ja ympäristötieteelliseen tiedekuntaan kuuluva Tvärminnen eläintieteellinen asema (www.helsinki.fi/tvarminne) on Suomenlahden suulla sijaitseva merentutkimusasema Hankoniemellä. Se toimii korkeatasoisen biologisen sekä sen lähitieteiden tutkimuksen tukikohtana ja tarjoaa tiloja kenttäkursseille sekä seminaareille. Asema on avoinna ympäri vuoden ja siellä toimivat sekä kotimaiset että ulkomaiset tutkijat. Itämereen liittyvät kysymykset ovat keskeisellä sijalla aseman toiminnassa.

Bio- ja ympäristötieteellinen tiedekunta hakee Tvärminnen eläintieteelliselle asemalle

TUTKIMUSTEKNIKKOA

12.3.2018 alkaen tai sopimuksen mukaan toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen.

Etsimme tutkimusteknikkoa monipuoliseen merelliseen työskentelyyn. Tutkimusteknikon tehtäviin kuuluvat mm. venekuljetukset, ml. tutkimusaluksen sekä ilmatyynyaluksen liikennöinti, kenttämittausten suorittaminen, vastuu automaattisista kenttämittareista, tutkijoiden ja kurssilaisten avustaminen tutkimustöissä, sekä kenttä- ja venekalustoon liittyvät huolto- ja ylläpitotyöt. Tehtäviin on osittain mahdollista kouluttautua työn ohessa, ja vuoden 2019 aikana toimenkuvaan kuuluu muun muassa uuden tutkimusaluksen (18 m katamaraani) käyttöönottoon liittyvä koulutus. Kenttäasemalla työskentely edellyttää monipuolisten käytännön taitojen ohella mitä suurimmissa määrin antaumuksellista asennetta, sopeutumista vaihteleviin työolosuhteisiin ja -tehtäviin, sekä hyviä ongelmanratkaisutaitoja. Päivittäinen työ edellyttää yhtä lailla omatoimisuutta kuin tiimityöskentelytaitoja. Kyky omaksua uusia asioita on työnkuvassa keskeistä.

Tehtävään soveltuva koulutus on ympäristöalan yliopisto- tai ammattikorkeakoulututkinto, tai muu vastaava tutkinto tai työkokemus, joka antaa riittävät valmiudet tehtävän hoitamiseen. Arvostamme kokemusta ympäristötutkimuksesta ja kenttätyöskentelystä merellä sekä kykyä sopeutua sesonkiluonteiseen työtehtävien vaihtumiseen. Suureksi eduksi katsotaan kotimaanliikenteen laivurin pätevyys (tai mahdollisuus saada tämä pätevyys lähitulevaisuudessa; kouluttautuminen työn ohessa on mahdollista). Edellytämme hyvää englanninkielen taitoa, muu kielitaito katsotaan eduksi. Toivomme lisäksi positiivista asennetta, kykyä toimia ja selvitä haasteista itsenäisesti, nauttien myös me-hengestä ja sen ylläpitämisestä, sekä joustavuutta ja huolellisuutta.

Tarjoamme työpaikan kansainvälisessä yliopistossa, pohjoisen Itämeren suurimmalla kenttäasemalla, jossa korkeatasoinen tutkimus on etusijalla. Tarjoamme myös monipuolisen ja vaihtelevan toimenkuvan, sekä mahdollisuuden työskennellä arvostetussa yhteisössä, koti- ja ulkomaisten tutkijoiden ja kurssilaisten parissa.

Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän muun henkilöstön vaativuustasoille 5 - 8 ja kokonaispalkka työsuhteen alkaessa on n. 2 250 - 3 000 euroa kuukaudessa valittavan henkilön osaamisesta ja kokemuksesta riippuen. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo ja se jätetään Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae paikkaa -linkistä. Yliopistoon työsuhteessa olevat sisäiset hakijat jättävät hakemuksensa tehtävään SAP HR -portaalissa. Hakuaika päättyy 28. helmikuuta 2018.

Lisätietoja tehtävästä antaa tutkimuskoordinaattori Joanna Norkko, joanna.norkko(at)helsinki.fi, puh. 02941 28105.

Hae viimeistään 28.02.2018

Haku päättyy

keskiviikko, helmikuu 28, 2018