Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon. Tietotekniikkakeskus on asiantuntijayksikkö, joka vastaa yliopiston tietotekniikkainfrastruktuurista ja -palveluista.

Haemme Tietotekniikkakeskuksen tietoliikenneryhmään

TIETOVERKKOASIANTUNTIJAA

vakituiseen työsuhteeseen 2.10.2017 alkaen tai sopimuksen mukaan.

Helsingin yliopiston yli 1 500 aktiivilaitteesta koostuva tietoliikenneverkko yhdistää yliopiston kampukset toisiinsa ja tietotekniikkakeskuksen konesaleihin sekä Funet-tietoverkkoon ja Internetiin. Yliopiston verkkoon on liitetty myös etätoimipisteitä ja tutkimusasemia Hangosta Kilpisjärvelle.

Laiteympäristössämme on mm. HP:n, Dellin, Ciscon ja Juniperin kytkimiä, reitittimiä, palomuureja ja WiFi-tukiasemia. Erilaisia verkon tukijärjestelmiä (verkonhallinta, osoitteistus, valvonta jne.) ja osaa palomuureista ajamme kymmenissä fyysisissä ja virtuaalisissa Linux-palvelimissa. Joitakin käyttämiämme tekniikoita ja protokollia ovat 1G/10G/40G Ethernet, CWDM, MPLS, IPv4 ja IPv6, IS-IS ja OSPF, BGP, IPsec ja VPN:t yleensä sekä SNMP.

Tietoverkkoasiantuntijan tehtävässä vastaat tietoliikenneverkon ja konesalien verkkoratkaisujen ja niiden tukijärjestelmien kehitys- ja ylläpitotehtävistä yhdessä muiden tietoliikenneryhmän asiantuntijoiden kanssa. Tarkempi tehtävänkuva täsmennetään osaamisesi ja mielenkiinnon kohteittesi mukaan ja voi painottua esimerkiksi tutkimuksen tarpeisiin.

Toivomme hakijalta aiempaa kokemusta moderneista tietoverkoista ja tietoturvaratkaisuista sekä Internetin perusprotokollien hyvää tuntemusta. Verkonvalvonnan ja tietoturvan tukijärjestelmien - esim. avoimen koodin työkalujen - sopeuttaminen Helsingin yliopiston ympäristöön edellyttää ohjelmointitaitoja ainakin jollain yleisesti käytössä olevilla skriptikielellä (Perl, Python, PHP) sekä Linux-osaamista.

Olemme rakentamassa ratkaisuja tämän päivän ja tulevaisuuden yliopiston tarpeisiin: kehitämme modernia tietotekniikkainfrastruktuuria ja tuemme yliopistolaisten digitaalisten palveluiden kehittämistä. Keskeisiä arvojamme ovat laadukkaat palvelut, osaamisen kehittäminen sekä avoin toimintakulttuuri. Ryhmässämme on yhteisöllinen ja toisiamme kannustava työilmapiiri.

Odotamme sinulta innostunutta otetta, oppimiskykyä ja motivaatiota, kykyä soveltaa omaa osaamistasi sekä hyviä yhteistyö- ja kommunikaatiotaitoja. Suunnittelemme perehdytysohjelman yksilöllisesti osaamisesi ja kokemuksesi mukaan.

Tehtävä on vakinainen, ja siinä on neljän kuukauden koeaika. Palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän vaativuuskehikon tasoihin 9–10 yhdessä sovitun tehtävänkuvan perusteella. Hakija voi esittää palkkatoiveen.

Lisätietoja antaa Niko Tyni (14.8. alkaen). Voit myös ihan kyselemättä lähettää hakemuksen ansioluetteloineen Nikolle osoitteessa https://securemail.helsinki.fi.

Hae viimeistään 28.08.2017

Haku päättyy

maanantai, elokuu 28, 2017