Haemme Helsingin yliopiston kirjaston tutkimuksen palvelut -palvelukokonaisuuteen

TIETOASIANTUNTIJAA

Tietoasiantuntijana toimit tutkimusdatan hallinnan asiantuntijatehtävässä osana osaavaa tiimiämme, jonka tehtävänä on tukea tutkijoiden datanhallintaa ja kehittää siinä tarvittavia palveluita. Tiimissämme yhdistyvät asiakaspalvelutaidot ja datanhallinnan hyvien käytäntöjen tuntemus. Palveluita ja projekteja tuotetaan Helsingin yliopistolle, minkä lisäksi olemme mukana myös kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimusdatan hallinnan ja avoimen tieteen hankkeissa.

Tehtäviisi kuuluu tutkimusdatan hallinnan palveluita: muun muassa neuvontaa, koulutusta, tapahtumien järjestämistä sekä viestintää ja markkinointia. Edellä mainittujen lisäksi vastuullasi on suunnittelu- ja kehittämistehtäviä. Toivomme sinulla olevan jo avoimen tieteen ja tutkimusdatan hallinnan hyvien käytänteiden, työkalujen ja palveluiden tuntemusta. Tarkempi tehtävänkuva sovitaan tehtävään valittavan henkilön osaamisen perusteella. Monipuolisten tehtävien lisäksi tarjoamme hyvät mahdollisuudet oman osaamisen kehittämiseen.

Olet etsimämme henkilö, mikäli olet avoin ja analyyttinen tiimityöskentelijä ja sinulla on erinomaiset yhteistyö-, vuorovaikutus- ja koulutustaidot. Tehtävässäsi tarvitset suomen ja englannin lisäksi tyydyttävää ruotsin kielen taitoa. Esiinnyt mielelläsi, osaat hahmottaa kokonaisuuksia ja olet taitava organisoimaan. Nautit usean asian samanaikaisesta edistämisestä, omaat kokemusta projektimaisesta työskentelystä ja haluat olla mukana kehittämässä palveluita tutkimuksen tueksi. Olet myös ennakkoluuloton ja oppimismyönteinen.

Edellytämme sinulta ylempää korkeakoulututkintoa. Lääketieteen, biotieteiden tai luonnontieteiden toimintaympäristön vankka tuntemus ja informaatioalan opinnot katsomme eduksi.

Tehtävän palkkaus asettuu 3 200–3 600 euroon kuukaudessa. Tehtävä on vakituinen ja täytetään kuuden kuukauden koeajalla.

Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesi Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae paikkaa -linkistä viimeistään 27.9.2020. Liitä hakemukseesi pdf-muodossa ansioluettelo ja kopiot tärkeimmistä tutkinto- ja työtodistuksista.

Lisätietoja tehtävästä antavat johtava tietoasiantuntija Marja Moisio, marja.moisio[at]helsinki.fi, puh. 050 300 1740 ja palvelujohtaja Pälvi Kaiponen, palvi.kaiponen[at]helsinki.fi, puh. 050 4151671. Hakuprosessiin liittyvissä kysymyksissä voit ottaa yhteyttä HR:n palveluosoitteeseen hr-erla[at]helsinki.fi.

Helsingin yliopiston kirjasto (www.helsinki.fi/kirjasto) on maan suurin monialainen yliopistokirjasto. Kirjastossa työskentelee 150 henkilöä ja kirjaston budjetti on noin 21 miljoonaa euroa. Kirjasto on Helsingin yliopiston erillinen laitos, joka toimii neljällä kampuksella ja verkossa. Kirjaston toiminta jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen: tutkimuksen palvelut, oppimisen palvelut ja saatavuuspalvelut.

Tutkimuksen palvelut -kokonaisuus tukee tutkimustyötä tekevää tutkimusprosessin elinkaaren kaikissa vaiheissa. Teemme kiinteää yhteistyötä tutkijoiden, tutkimusryhmien, tiedekuntien ja yliopiston tutkimushallinnon kanssa. Alaamme kuuluvat tiedon- ja tutkimusdatan hallinnan palvelut, julkaisemisen palvelut, arvioinnin ja näkyvyyden palvelut sekä muu asiantuntijakonsultointi.

Helsingin yliopisto on vahva vaikuttaja Suomessa ja maailmalla. Ratkomme ongelmia, jotka koskettavat meistä jokaista. Etsimme vastauksia ilmastonmuutokseen, ravinnon riittävyyteen, kaupungistumiseen, syövän hoitoon ja ennaltaehkäisyyn, Itämeren suojeluun ja moneen muuhun monitieteiseen kysymykseen. Haluamme jakaa osaamistamme ja vaikuttaa koko maailman parhaaksi – yhdessä.

Haku päättyy

27.09.2020 23:59 EEST