Helsingin yliopiston kirjasto (www.helsinki.fi/kirjasto ) on maan suurin monialainen yliopistokirjasto. Kirjastossa työskentelee 170 henkilöä ja kirjaston budjetti on noin 21 miljoonaa euroa. Kirjasto on yliopiston erillinen laitos, joka toimii neljällä kampuksella ja verkossa.

Kirjaston toiminta jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen: tutkimuksen palvelut, oppimisen palvelut ja saatavuuspalvelut. Tutkimuksen palvelut -palvelukokonaisuus tukee tutkimustyötä tekevää tutkimusprosessin elinkaaren kaikissa vaiheissa. Tutkimuksen palvelut tekee kiinteää yhteistyötä tutkijoiden, tutkimusryhmien, laitosten, tiedekuntien ja yliopiston tutkimushallinnon kanssa. Palvelukokonaisuuden alaan kuuluvat tiedon- ja datanhallinnan palvelut, julkaisemisen palvelut, arvioinnin ja näkyvyyden palvelut sekä muu asiantuntijakonsultointi.

Helsingin yliopiston kirjasto hakee Tutkimuksen palveluiden palvelukokonaisuuteen

TIETOASIANTUNTIJAA

määräaikaiseen työsuhteeseen 1.3.2018 – 31.12.2018.

Tietoasiantuntija toimii datanhallinnan asiantuntijatehtävässä osana osaavaa tiimiämme, jonka tehtävänä on tukea tutkijoiden datanhallintaa ja kehittää siinä tarvittavia palveluita ja työkalua. Tiimissämme yhdistyvät niin asiakaspalvelutaidot kuin datanhallinnan hyvien käytäntöjen tuntemus. Palveluita ja projekteja tuotetaan Helsingin yliopistolle, mutta olemme mukana myös kansallisissa ja kansainvälisissä tutkimusdatan hallinnan ja avoimen tieteen hankkeissa.

Tule mukaan luomaan toimivia palveluita paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti.

Etsimämme henkilö on avoin ja analyyttinen tiimityöskentelijä. Osaat hahmottaa kokonaisuuksia ja olet tarkka ja täsmällinen. Olet taitava organisoimaan, nautit usean asian samanaikaisesta edistämisestä ja haluat olla mukana kehittämässä toimivia ratkaisuja tutkimuksen tueksi. Sinulla on ehkä aiempaa kokemusta projektien koordinoinnista tai vetämisestä. Osaat toimia myös kansainvälisessä ympäristössä.

• Tehtäviin kuuluvat muun muassa
• Koordinointi-, suunnittelu- ja fasilitointitehtävät
• Tutkimuksen palvelut liittyen tutkimusdatanhallintaan
• Sidosryhmä- ja asiakasviestintä yhteistyössä asiantuntijoidemme kanssa
• Asiakastapaamiset, -neuvonta ja tapaamisten valmistelu
• Tapahtumien ja koulutusten organisointi

Lopullinen toimenkuva määräytyy kokemuksesi, osaamisesi ja oman kiinnostuksesi perusteella.

Monipuolisten tehtävien lisäksi tarjoamme sinulle hyvät mahdollisuudet oman osaamisen kehittämiseen.

Voit sopia tehtävään, jos sinulla on:
• tutkimusdatanhallinnan hyvin käytänteiden tuntemusta
• avoimen tieteen palveluiden osaamista
• kyky hahmottaa kokonaisuuksia ja synergiaetuja
• viestinnällinen osaaminen suomeksi ja englanniksi sekä hyvät yhteistyötaidot
• päämäärätietoinen, proaktiivinen työskentelyote
• oppimismyönteisyys ja ennakkoluulottomuus
• soveltuva korkeakoulututkinto ja Life Science -alueen tuntemus

Tehtävän palkkaus perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän muun kuin opetus- ja tutkimushenkilöstön tehtävien vaativuuskehikon tasoon 9. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa. Bruttopalkka on noin 3000–3600 euroa kuukaudessa henkilön osaamisesta ja kokemuksesta riippuen. Tehtävässä on neljän kuukauden koeaika.

Hakemus jätetään Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae paikkaa -linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat sisäiset hakijat jättävät hakemuksensa tehtävään SAP HR -portaalissa. Hakemukseen liitetään ansioluettelo (CV) ja tärkeimmät työ- ja tutkintotodistukset. Hakuaika tehtävään päättyy 25.2.2018.

Lisätietoja tehtävästä antavat ryhmän esimies, tietoasiantuntija Marja Moiso marja.moisio[at]helsinki.fi puh. 050 3001740 ja palvelujohtaja Pälvi Kaiponen 050 4151671 palvi.kaiponen[at]helsinki.fi. Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Ville Honkanen, ville.honkanen(at)helsinki.fi

Hae viimeistään 25.02.2018

Haku päättyy

sunnuntai, helmikuu 25, 2018