Kansalliskirjasto vastaa kansallisen kulttuuriperinnön tallettamisesta, säilyttämisestä ja käyttöön saattamisesta. Kirjasto toimii tutkimuskirjastona erityisesti humanistis-yhteiskuntatieteellisillä aloilla ja on merkittävä kulttuuriperintödatan käyttöön asettaja. Strategiansa mukaisesti Kansalliskirjasto edistää avointa tiedettä ja digitalisaatiota. Kansalliskirjasto on osa Helsingin yliopistoa, yli 40 000 opiskelijan ja työntekijän kansainvälistä tiedeyhteisöä. Vuonna 1640 perustettu Helsingin yliopisto kuuluu maailman parhaiden monitieteisten tutkimusyliopistojen joukkoon.

Kansalliskirjaston tutkimuskirjasto hakee asiantuntijaorganisaatioonsa

TIETOASIANTUNTIJAA (KOHA-kirjastojärjestelmä)

toistaiseksi voimassa olevaan työsuhteeseen alkaen 18.2.2019 tai sopimuksen mukaan.

Tietoasiantuntijana työskentelet asiakaspalvelut-yksikössä ja vastaat Kansalliskirjastossa parhaillaan käyttöön otettavan Koha-kirjastojärjestelmän muokkaamisesta kokoelmatyön ja asiakaspalvelun tarpeisiin. Toimit kirjastojärjestelmän pääkäyttäjänä Kansalliskirjastossa ja vastaat sen kehittämisestä ja operoinnista. Tehtävä on uusi.

Etsimme tehtävään sinua, jolla on kokemusta jostain kirjastojärjestelmästä sellaisella tasolla, että pystyt hahmottamaan kokoelmarakenteita ja kirjastojen metadataa. Sinulla on kyky ymmärtää modulaarista järjestelmämaailmaa ja kirjastopalveluissa käytettäviä sovelluksia rajapintoineen. Lisäksi sinulla on hyvät ongelmanratkaisutaidot ja pystyt määrittelemään kehittämistarpeita. Pystyt sujuvaan vuorovaikutukseen niin tietokannan sisältöasiantuntijoiden kuin teknisten kehittäjienkin kanssa. Osaat verkostoitua muiden Kohaa käyttävien kirjastojen asiantuntijoiden kanssa.

Sinulla on ylempi korkeakoulututkinto, johon kuuluu informaatiotutkimuksen, tietoteknisten ja/tai humanistis-yhteiskuntatieteellisten alojen opintoja. Arvostamme myös kirjastoalan yleissivistystä ja tiedekirjastomaailman tuntemusta.

Päätehtäväsi on kehittää kirjastojärjestelmää niin, että se tukee asiakastoimintoja ja kokoelman hallintaa. Erityisenä vastuuna sinulla on kirjastojärjestelmän asiakastoimintojen kehittäminen siten, että ne nivoutuvat saumattomasti Kansalliskirjaston hakupalvelu Finnaan, kansalliseen metatietovarantoon Melindaan ja Kansalliskirjaston palvelu- ja kokoelmarakenteisiin. Huolehdit tietokannan toiminnasta ja rakenteesta sekä yhteyksistä ulkoisiin järjestelmiin, laadit toiminnallisia määrittelyitä ja osallistut järjestelmän ylläpitoon. Vastaat osaltasi henkilökunnan järjestelmäkoulutuksesta. Osallistut myös kirjaston verkkopalveluiden kehittämiseen kokonaisuutena ja asiakaspalveluun.

Alkupalkkasi asettuu 3 600 € ja 4 100 € välille riippuen aiemmasta kokemuksestasi ja osaamisestasi. Toimipaikkana on Unioninkatu 36, Helsinki.

Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen 22.1.2019 mennessä Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae työpaikkaa –linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat sisäiset hakijat jättävät hakemuksensa tehtävään SAP HR –portaalissa.

Lisätietoja tehtävästä antavat asiakaspalvelut-yksikön esimies, palvelupäällikkö Mika Salokangas, mika.salokangas@helsinki.fi, puh. 02941 21648, tuotantopäällikkö Leena Saarinen, leena.saarinen@helsinki.fi, puh. 02941 44037, ja palvelujohtaja Johanna Lilja, johanna.e.lilja@helsinki.fi. Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Anna-Maija Kostiainen, anna-maija.kostiainen@helsinki.fi.

Haku päättyy

22.01.2019 23:59 EET