Helsingin yliopiston kirjasto (www.helsinki.fi/kirjasto) on maan suurin monialainen yliopistokirjasto. Kirjastossa työskentelee 150 henkilöä ja kirjaston budjetti on noin 21 miljoonaa euroa. Kirjasto on Helsingin yliopiston erillinen laitos, joka toimii neljällä kampuksella ja verkossa. Kirjaston toiminta jakautuu kolmeen palvelukokonaisuuteen: tutkimuksen palvelut, oppimisen palvelut ja saatavuuspalvelut.
Tutkimuksen palvelut -kokonaisuus tukee tutkimustyötä tekevää tutkimusprosessin elinkaaren kaikissa vaiheissa. Teemme kiinteää yhteistyötä tutkijoiden, tutkimusryhmien, tiedekuntien ja yliopiston tutkimushallinnon kanssa. Alaamme kuuluvat tiedon- ja tutkimusdatan hallinnan palvelut, julkaisemisen palvelut, arvioinnin ja näkyvyyden palvelut sekä muu asiantuntijakonsultointi.

Tule kanssamme tekemään mielenkiintoisia ja monipuolisia asiantuntijatehtäviä. Haemme Helsingin yliopiston kirjaston Tutkimuksen palvelut –palvelukokonaisuuteen

KAHTA TIETOASIANTUNTIJAA

vakituisiin työsuhteisiin, alkaen 1.3.2021 tai sopimuksen mukaan.

TIETOASIANTUNTIJA 1, Julkaisumetriikka

Julkaisumetriikan asiantuntijana kuulut osaavaan metriikkaryhmäämme, joka tuottaa metriikka-analyysejä yliopiston hallinnolle, tiedekunnille ja tutkimusryhmille. Ryhmä vastaa yliopiston tutkimuksen arviointien julkaisumetriikan toteutuksesta yhteistyössä tutkimushallinnon kanssa. Ryhmä toimii aktiivisesti metriikan alalla ja tekee sekä kansallista että kansainvälistä yhteistyötä. Ryhmän käytössä ovat keskeiset biblio- ja altmetriikan analytiikkavälineet.

Metriikkaryhmän jäsenenä sinulle kuuluvat muun muassa seuraavat tehtävät:

• bibliometriset ja altmetriset analyysit kaikilla yliopiston tieteenaloilla
• analyysit tutkimuksen arviointien ja yliopiston vuosikatsausten tarpeisiin
• kansallinen ja kansainvälinen yhteistyö sekä alan kehittäminen
• kollegoiden ja asiakkaiden kouluttaminen, ohjeistus ja neuvonta
• erilaisten koulutusmateriaalien (erityisesti verkkomateriaalien) teko
• työn kehittäminen itsenäisesti ja tiimissä sekä yhteistyö kirjaston sisällä
• osaamisen aktiivinen kehittäminen ja ylläpitäminen.

Olet etsimämme henkilö, jos

• sinulla on osaamista ja aiempaa kokemusta työstä bibliometriikan ja altmetriikan parissa tai kykyä omaksua nopeasti uusia asioita tiimin tuella
• tunnet bibliometriikan ja altmetriikan työvälineitä (esim. InCites, Scival, Publish or Perish, Altmetric Explorer)
• sinulla on erinomainen tilastollinen osaaminen (esim. R-kieli, Excel, tilastojen visualisointi)
• vastuullinen tutkijan arviointi ja metriikka ovat sinulle tärkeitä ja ymmärrät alan vaatimukset.

TIETOASIANTUNTIJA 2, Avoin julkaiseminen, tieteenalapalvelut

Tietoasiantuntijan tehtävässä toimit avoimen tieteen ja erityisesti avoimen julkaisemisen sekä tieteenalapalvelujen asiantuntijatehtävissä osana kirjaston tutkimuksen palveluja ja sen avoimen julkaisemisen tiimiä.

Sinulle kuuluvat muun muassa seuraavat tehtävät:

• kirjaston tieteenalayhdyshenkilönä toimiminen (luonnontieteelliset alat)
• eri tieteenalojen tutkijoiden palvelutarpeiden tunnistaminen kirjaston palveluiden ja sen tarjoaman digitaalisen tietoympäristön kehittämiseksi.
• kirjaston avoimen julkaisemisen palvelujen (rinnakkaistallennus-, Helda Open Books- ja Editori -palvelut) tuottaminen ja kehittäminen sekä tutkijoiden tukeminen ja neuvonta kaikissa avointa julkaisemista koskevissa kysymyksissä yhdessä muiden asiantuntijoiden kanssa.
• avoimen julkaisemisen toimintaympäristön, kansallisen ja kansainvälisen kehityksen seuraaminen sekä erilaiset selvitys- ja kehitystehtävät ja niissä syntyvien tulosten käytäntöön vieminen.
• kirjaston tuottamien palveluiden tieteenalasuuntaututunut markkinointi ja palveluviestintä

Olet etsimämme henkilö, jos

· sinulla on bio- ja luonnontieteiden toimintaympäristön tuntemusta
· tunnet tieteellisen julkaisemisen toimintatapoja ja sinulla on avoimen tieteen ja avoimen julkaisemisen hyvien käytänteiden, työkalujen ja palveluiden tuntemusta
· olet esiintymiskykyinen ja ilmaiset itseäsi sujuvasti suullisesti ja kirjallisesti
· kykenet kansalliseen ja kansainväliseen sidosryhmäyhteistyöhön.

Molemmissa tietoasiantuntijan tehtävissä edellytämme sinulta:

• tehtävään soveltuvaa ylempää korkeakoulututkintoa
• suomen kielen osaamisen lisäksi sujuvaa suullista ja kirjallista englannin kielen taitoa sekä tyydyttävää ruotsin kielen taitoa
• tehokasta työskentelytaitoa sekä yksin että ryhmässä
• hyviä yhteistyö-, organisointi- ja vuorovaikutustaitoja
• että erilaisten tilaisuuksien, ohjausten, koulutusten ja verkkomateriaalien suunnittelu ja toteutus sujuvat sinulta yksin ja yhdessä kollegoiden kanssa
• olet kehittämis- ja oppimismyönteinen ja pystyt projektimaiseen ja vastuulliseen työskentelyyn
• olet valmis ottamaan haasteet vastaan ja pystyt edistämään useampaa hanketta samaan aikaan.

Informaatioalan opinnot ja vahva tietotekninen osaaminen ovat eduksi molemmissa tehtävissä.

Kumpaankin tehtävään valittavan asiantuntijan tehtävänkuva tarkentuu valitun henkilön kokemuksen ja osaamisen perusteella. Palkkaus määräytyy yliopistojen muun henkilöstön palkkausjärjestelmän mukaisesti ja asettuu työsuhteen alussa n. 3200-3600 euroon kuukaudessa osaamisestasi ja kokemuksestasi riippuen. Tehtävissä sovelletaan kuuden kuukauden koeaikaa.

Monipuolisten tehtävien lisäksi tarjoamme hyvät mahdollisuudet oman osaamisen kehittämiseen. Helsingin yliopisto tarjoaa henkilöstölleen laadukkaat tukipalvelut ja monipuoliset edut (lue lisää: https://www.helsinki.fi/fi/yliopisto/ura-helsingin-yliopistossa).

Helsingin yliopisto on vahva vaikuttaja Suomessa ja maailmalla. Ratkomme ongelmia, jotka koskettavat meistä jokaista. Etsimme vastauksia ilmastonmuutokseen, ravinnon riittävyyteen ja moneen muuhun monitieteiseen kysymykseen. Haluamme jakaa osaamistamme ja vaikuttaa koko maailman parhaaksi – yhdessä! Noin 8 000 eri alojen osaajaa työskentelee opetuksen ja tutkimuksen parissa ja erilaisissa tukitehtävissä. Työyhteisömme on inspiroiva ja monimuotoinen.

Heräsikö kysymyksiä? Lisätietoja tehtävistä antavat:
• Tietoasiantuntija 1: johtava tietoasiantuntija Johanna Lahikainen, johanna.lahikainen[at]helsinki.fi, puh. 050 311 2625 (ma 18.1. klo 12-14, ti 19.1. klo 15-16 tai to 21.1. klo 13-15) ja palvelujohtaja Pälvi Kaiponen, palvi.kaiponen[at]helsinki.fi, puh. 050 4151671 (varmimmin tavoitettavissa 21.1. klo 13-15 ja 27.1. klo 14-16).

• Tietoasiantuntija 2: johtava tietoasiantuntija Tiina Äärilä, tiina.aarila[at]helsinki.fi, puh. 050 4151672 (ma 18.1. klo 12-14, ti 19.1. klo 15-16 tai to 21.1. klo 13-15) ja palvelujohtaja Pälvi Kaiponen, palvi.kaiponen[at]helsinki.fi, puh. 050 4151671(varmimmin tavoitettavissa 21.1. klo 13-15 ja 27.1. klo 14-16).

Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesi Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae paikkaa –linkistä viimeistään 31.1.2021. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR -portaalissa. Liitä hakemukseesi ansioluettelo (CV) pdf-muodossa. Mainitsethan hakemuksessasi myös kummasta tehtävästä olet ensisijaisesti kiinnostunut.

Haku päättyy

31.01.2021 23:59 EET