Haemme Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalveluiden Melinda-tiimiin

TIETOASIANTUNTIJAA

määräaikaiseen työsuhteeseen 1.9.2020 (tai sopimuksen mukaan) – 31.12.2024.

Kansalliskirjasto vastaa kansallisen julkaisuperinnön ja ainutlaatuisten kokoelmiensa kartuttamisesta, kuvailusta, säilyttämisestä ja käyttöön asettamisesta. Lisäksi se toimii koko kirjastokentän valtakunnallisena palvelu- ja kehittämisyksikkönä.

Kansalliskirjaston kirjastoverkkopalvelu on kirjastoille, arkistoille ja museoille suunnattu palvelukokonaisuus, jonka tavoitteena on edistää tiedonsaantia yhteiskunnassa ja kehittää digitaalisen kirjaston palveluja sisällöntuotannon, kuvailun ja metatiedon kehittämisen sekä järjestelmäratkaisujen keinoin.

Tietoasiantuntijana osallistut osana tiimiä Melinda -palvelun sisällölliseen ylläpitoon ja kehittämiseen mielenkiintoisissa kansallisen tason tehtävissä. Melinda on kansallinen kuvailun yhteistyöympäristö ja metatietovaranto, joka kokoaa kirjastoaineistojen kuvailevat metatiedot yhteen paikkaan. Erityisvastuunasi tietoasiantuntijan tehtävässä on Melindan asiakasyhteistyön ja viestinnän kehittäminen.

Toivomme sinulta:
- tehtävään soveltuvaa korkeakoulututkintoa, kirjastoalan koulutusta tai työssä hankittua kirjastoalan kokemusta
- korkeakoulukirjastojen tuntemusta
- hyviä viestintä-, vuorovaikutus- ja neuvottelutaitoja sekä suomeksi että englanniksi
- yhteistyökykyä ja valmiutta joustavaan tiimityöskentelyyn, jotka ovat tehtävän menestyksekkään hoitamisen kannalta välttämättömiä.

Eduksi katsomme:
- kokemuksen ja/tai tietämyksen kirjastojen tietokannoista ja –järjestelmistä sekä kirjastoaineistojen kuvailusta ja tallennusformaateista
- projektityökokemuksen
- ruotsin kielen taidon

Tietoasiantuntijan palkkaus on noin 3200 – 3700 euroa kuukaudessa riippuen aiemmasta osaamisestasi ja työkokemuksestasi. Tehtävässä on kuuden kuukauden koeaika. Työskentelypisteesi sijaitsee Helsingin keskustassa Senaatintorin kulmalla. Helsingin yliopistolla on myös joustavat etätyömahdollisuudet.

Lisätietoja tehtävästä ja palkkauksesta antaa tietojärjestelmäpäällikkö Lassi Lager (lassi.lager(at)helsinki.fi, puh. 02941 44667) sekä 9.-17.7. että 10.-16.8.2020 välisenä aikana.

Hakuaika päättyy 16.8.2020.

Jätä hakemuksesi ansioluetteloineen Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmään Hae paikkaa -linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa.

Haku päättyy

16.08.2020 23:59 EEST