Kansainvälistymiskysymysten asiantuntija, etsimme sinua auttamaan Suomen korkeakoulukenttää kilpailussa kansainvälisistä osaajista. Oletko mukana?

Käynnistämme syksyllä 2020 kaksivuotisen OKM:n rahoittaman hankkeen yhdessä projektin kumppaniyliopistojen ja muiden pääkaupunkiseudun korkeakoulujen kanssa. Käynnistyvän hankkeen tavoitteena on tukea ja tehostaa korkeakoulujen kansainvälisen henkilöstön ja perheiden kotoutumista osaksi yhteiskuntaa ja korkeakoulujen työyhteisöjä.

Etsimme nyt kansainvälistymiseen ja työntekijöiden integraatiokysymyksiin perehtynyttä asiantuntijaa hankkeen PROJEKTIPÄÄLLIKÖKSI.

Projekti toteutetaan kolmena eri osahankkeena, joiden lopputuloksena tuotetaan kansainvälisten osaajien maahantuloa, työllistymistä ja puolisoiden integraation tukea vahvistavia ja monipuolistavia toimintamalleja ja palvelukokonaisuuksia. Projekti tulee hyödyttämään koko Suomen korkeakoulukenttää ja projektin tuotoksia voidaan jatkossa jakaa myös kansainvälisesti.

Projektipäällikön tehtävästä

Roolissasi olet vastuussa hankkeen kokonaiskoordinaatiosta sekä osahankkeiden välisestä yhteistyöstä. Johdat hankkeen operatiivista toimintaa; suunnittelet ja hallinnoit hankkeen aikataulua ja kustannuksia sekä vastaat hankkeen raportoinnista ja viestinnästä. Lisäksi toimit projektipäällikkönä puolisoiden tuen integraation osahankkeelle. Kahden muun osahankkeen koordinaatiovastuut jakautuvat Turun ja Tampereen yliopiston kesken.

Ensimmäisen vuoden aikana tavoitteesi on:
- rakentaa yhteistyön muodot osahankkeiden välillä,
- kartoittaa hankkeen piiriin kuuluvia, jo olemassa olevia hyviä käytänteitä ja valita niiden joukosta hankkeeseen pilotoitavaksi tulevat.
- käynnistää vastuullasi oleva osahanke.
Projektin toisen vuoden aikana arvioit toimenpiteiden toimivuutta ja edistät niiden konseptointia kansallisesti hyödynnettäviksi malleiksi muiden korkeakoulujen käyttöön.

Tehtävä sijoittuu henkilöstöpalveluiden työnantajakuva ja rekrytointi -tiimiimme. Työskentelemme asiakaslähtöisesti ja jatkuvan kehittämisen periaatteella. Uskomme, että hanke menestyy ja luo entistä vahvempaa pohjaa korkeakoulujen hyvinvoinnille ja kansainväliselle kilpailukyvylle juuri vahvan asiakasymmärryksen ja sidosryhmäyhteistyön kautta.

Millaista henkilöä etsimme projektipäälliköksi?

Olet innostunut ja kehittämisorientoitunut kansainvälisten hr- ja integraatiokysymysten osaaja. Korkeakoulusektori on sinulle tuttu ja ymmärrät kansainvälistymisen haasteet sekä niiden merkityksen toiminnallemme. Teet työtä suurella sydämellä kansainvälistymiskysymysten eteen.

Hankkeen johtaminen edellyttää sinulta erinomaisia yhteistyötaitoja, ratkaisukeskeistä toimintatapaa sekä kykyä hallita suurta kokonaisuutta. Pystyt priorisoimaan, tekemään päätöksiä ja edistämään asioita samanaikaisesti monella rintamalla. Edistät työtäsi kannustavan ja rakentavan vuorovaikutuksen kautta toimivan lopputuloksen aikaansaamiseksi. Viestit sujuvasti sekä suullisesti että kirjallisesti.
Monikulttuurisessa työskentely-ympäristössämme englannin kielen taito on välttämätön. Taustallasi on tehtävää tukeva korkeakoulututkinto.

Mitä tarjoamme sinulle?

Projektipäällikkönä pääset luotsaamaan koko Suomen mittakaavalla merkittävää hanketta. Tehtäväkenttä on laaja, mutta koska meillä on sinulle jo hankkeen askelmerkit, sidosryhmät ja budjetti valmiina, pääset käärimään heti hihat ja kiinni hommiin ripeästi.
Organisaatiostamme löytyy vahvaa osaamista maahantulokysymyksiin ja houkutteluun liittyen, ja kansainvälinen tutkijaverkostomme on innokas jakamaan näkemyksiään projektin hyödyksi.

Tarjoamme sinulle myös selkeän projektijohtamisen mallin sekä mahdollisuuksia kehittää osaamistasi mm. erilaisten verkostojen, mentoroinnin ja koulutusmahdollisuuksien kautta. Huolehdimme hyvinvoinnistasi ja arkesi sujuvuudesta mm. joustavien työaikojen, kattavan työterveyshuollon sekä edullisten ja monipuolisten Unisportin liikuntapalveluiden avulla.

Kiinnostuitko?

Odotamme hakemustasi rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 7.6.2020. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat jättävät hakemuksensa tehtävään SAP HR -portaalissa. Tehtävä on määräaikainen 1.9.2020 – 31.8.2022 ja täytämme sen kuuden kuukauden koeajalla.

Lisätietoja tehtävästä antaa kehittämispäällikkö Jaana Nylund, jaana.nylund@helsinki.fi; 050-416 0415

TULE KANSSAMME TEKEMÄÄN TYÖTÄ MAAILMAN PARHAAKSI – YHDESSÄ!

Helsingin yliopisto on ollut mukana luomassa reilua ja tasa-arvoista yhteiskuntaa jo vuodesta 1640. Tänään olemme monialainen ja kansainvälinen noin 8000 työntekijän työyhteisö, joka tarjoaa kasvumahdollisuuksia kunnianhimoisille tutkijoille, opettajille, asiantuntijoille ja opiskelijoille sekä parhaille ajatuksille, menetelmille ja käytännöille. Muutamme yliopiston aidosti globaaliksi edistämällä toimintakulttuuria, jossa jokaisen kyvyt tulevat käyttöön sekä jatkamalla avointa ja aktiivista kansainvälisen henkilökunnan rekrytointia.

Haku päättyy

07.06.2020 23:59 EEST