Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus (www.luomus.fi) on Helsingin yliopiston erillinen laitos, joka vastaa luonnontieteellisten kansalliskokoelmien säilyttämisestä, kartuttamisesta ja näytteillepanosta sekä näihin liittyvästä tutkimuksesta ja opetuksesta.

Biodiversiteetti-informatiikan yksikkö tarjoaa tietoteknisiä palveluita tiedonhallintaan ja näytekokoelmien digitointiin. Luomuksen omien tutkijoiden lisäksi yksikkö palvelee laajaa sidosryhmäverkostoa kansallisen Lajitietokeskuksen (Laji.fi) puitteissa. Yksikköön kuuluu kolme tiimiä: digitointi-, ICT- ja lajitietotiimi.

Luomuksessa on noin 150 työntekijää, joista Biodiversiteetti-informatiikan yksikössä noin 30.

Luonnontieteellinen keskusmuseo hakee

MUSEOMESTARIA

määräaikaiseen työsuhteeseen 4.1.2021 – 31.12.2024 Luomuksen digitointitiimiin. Digitointitiimi vastaa Luomuksen tieteellisten kokoelmien digitoinnista ja digitoi kokoelmia yhteistyössä itse kokoelmista vastaavien tiimien kanssa ja osallistuu kansallisiin ja kansainvälisiin digitointihankkeisiin.

Museomestarin ensisijaisena tehtävänä on vastata luonnontieteellisten näytteiden kolmiulotteiseen kuvantamiseen tarkoitetun mikro-CT-skannerin [tietokonetomografia] käytöstä /ja ylläpidosta/ sekä opastaa ja ohjata laitteen muita käyttäjiä. 3D-kuvantaminen on Luomuksen toiminnassa uusi tekniikka, ja museomestari on mukana siihen liittyvien työprosessien suunnittelussa ja kehittämisessä. – Museomestari osallistuu Luomuksen kansalliskokoelmien digitointiin myös muita tekniikoita käyttäen.

Tehtävässä tarvitaan erinomaisia tietoteknisiä taitoja, hyviä yhteistyö- ja organisointitaitoja, hyvää englannin [ja suomen] kielen taitoa ja mielellään kokemusta 3D-kuvantamisesta. Tehtävässä on etua kokoelmanhallinnassa käytettävien tietojärjestelmien tuntemuksesta, luonnontieteellisten aineistojen ja näytteiden käsittelykokemuksesta sekä anatomian tuntemuksesta. Biologian tai muun soveltuvan alan korkeakoulututkinto katsotaan eduksi.

Tarjoamme mielenkiintoisen työympäristön sekä myönteisen työskentelyilmapiirin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi mm. joustavien työaikojen ja työterveyshuollon avulla. Tehtävän palkkaus on n. 2300 - 2500 euroa kuukaudessa koulutuksesta ja työkokemuksesta riippuen. Toimipaikkana on Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki. Tehtävä täytetään kuuden kuukauden koeajalla.

Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo pdf-tiedostona. Hakemus jätetään Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae työpaikkaa -linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat sisäiset hakijat jättävät hakemuksensa SAP HR -portaalin kautta.

Lisätietoja tehtävästä antaa Luonnontieteellisen keskusmuseon digitointitiimin esihenkilö Anne Koivunen, anne.koivunen@helsinki.fi, 0407716739.

Haku päättyy

15.11.2020 23:59 EET