Luonnontieteellinen keskusmuseo Luomus (www.luomus.fi) on Helsingin yliopiston erillinen laitos, joka vastaa luonnontieteellisten kansalliskokoelmien säilyttämisestä, kartuttamisesta ja näytteillepanosta sekä näihin liittyvästä tutkimuksesta ja opetuksesta.

Luomuksen eläintieteen yksikkö tutkii eläinkunnan monimuotoisuutta sekä vastaa yli 9 miljoonan näytteen tieteellisistä kokoelmista ja laajoista tietoaineistoista. Luomuksessa on noin 150 työntekijää, joista eläintieteen yksikössä 40.

Luonnontieteellinen keskusmuseo hakee

MUSEOAVUSTAJAA

määräaikaiseen työsuhteeseen 1.12.2020 – 28.2.2022 Luomuksen hyönteistiimiin. Tiimi vastaa Luomuksen hyönteiskokoelmasta, tekee hyönteisiä koskevaa tieteellistä tutkimusta, osallistuu Suomen Lajitietokeskuksen tietokantatyöhön ja näytteiden digitointiin, antaa yliopistotason opetusta sekä toimii alansa asiantuntijana ja yhteiskunnallisena vaikuttajana.

Museoavustajan tehtävänä on avustaa Luomuksen hyönteiskokoelman järjestelytyössä. Tehtävään kuuluu hyönteisten kansalliskokoelman hoitoa ja siihen liittyviä avustavia tehtäviä sekä näytteiden digitointia.

Tehtävässä tarvitaan perustaitoja Office-ohjelmista (Excel, Word), kykyä nostaa ja siirtää hyönteislaatikoita, kykyä käsitellä pieniä näytteitä ja hyvää suomen ja englannin kielen taitoa. Tehtävässä on etua hyönteisten lajintuntemuksesta, erityisesti perhosista, tieteellisten näytteiden ja aineistojen käsittelyn kokemuksesta, hyvistä yhteistyötaidoista ja organisointikyvystä sekä biologian tai muun soveltuvan alan opinnoista tai korkeakoulututkinnosta.

Tarjoamme mielenkiintoisen työympäristön sekä myönteisen työskentelyilmapiirin. Huolehdimme työhyvinvoinnistasi mm. joustavien työaikojen ja työterveyshuollon avulla. Tehtävän palkkaus on n. 2200 - 2400 euroa kuukaudessa koulutuksesta ja työkokemuksesta riippuen. Toimipaikkana on Pohjoinen Rautatiekatu 13, Helsinki. Tehtävä täytetään kuuden kuukauden koeajalla.

Hakemukseen tulee liittää ansioluettelo pdf-tiedostona. Hakemus jätetään Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae työpaikkaa -linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat sisäiset hakijat jättävät hakemuksensa SAP HR -portaalin kautta.

Lisätietoja tehtävästä antavat Luonnontieteellisen keskusmuseon eläintieteen yksikön johtaja Aino Juslén, aino.juslen(at)helsinki.fi, 050 3109703 ja hyönteistiimin esimies Pasi Sihvonen, pasi.sihvonen(at)helsinki.fi, 050 4150236.

Haku päättyy

30.09.2020 23:59 EEST