Helsingin yliopistomuseon näyttelyt ja kokoelmat kertovat yliopiston kiehtovaa tarinaa Kuninkaallisen Turun akatemian perustamisesta vuonna 1640 aina nykypäivään asti. Helsingin yliopisto on Suomen vanhin yliopisto ja maamme tieteen ja kulttuurin kehto.

Helsingin yliopistomuseo hakee

Museoamanuenssia

vuorotteluvapaan sijaisuuteen 1.1.−30.6.2018.

Museoamanuenssi on kokoelmanhallinnan ammattilainen ja koordinoi itsenäisesti työtään. Helsingin yliopistolla on maan laajin muotokuvakokoelma, merkittävä piirustuskokoelma sekä töitä useilta maamme merkittävimmiltä taiteilijoilta. Museoamanuenssi vastaa muun muassa taideteosten luetteloinnista, logistiikan ja konservointien järjestelyistä sekä teosten tallettamisesta, esillepanosta ja ripustusten organisoinnista yliopiston eri yksiköihin.

Tehtävän menestyksekäs hoito edellyttää hyvää yhteistyökykyä ja organisointitaitoa sekä huolellisuutta ja suunnitelmallisuutta. Muita vaatimuksia tehtävään ovat museoalan koulutus ja työkokemus museoalalta. Tehtävä edellyttää suomen, ruotsin ja englannin kielen hallintaa. Lisäksi toivomme taidehistorian opintoja ja / tai kokemusta taidekokoelmien hoidosta. Sähköisten kokoelmanhallintaohjelmien hallinta on eduksi. Museoamanuenssin lähiesimiehenä toimii museon kokoelmapäällikkö.

Vuorotteluvapaan sijaiseksi valittavan tulee olla TE-toimistossa työttömänä työnhakijana. Sijaiseksi voidaan palkata henkilö, joka on

• ollut työttömänä työnhakijana TE-toimistossa vähintään 90 kalenteripäivää sijaisuutta edeltäneiden 14 kuukauden aikana tai
• alle 30-vuotias äskettäin ammatti- tai korkeakoulututkinnon suorittanut tai
• vuorotteluvapaasijaisuuden alkaessa alle 25-vuotias tai yli 55-vuotias.

Hae tehtävää yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae paikkaa – linkistä. Hakuaika päättyy 24.11.2017. Hakemuksen liitteiksi toivotaan lisäämään tutkintodistukset, CV ja TE-toimiston todistus työttömyydestä.

Lisätietoja tehtävästä antaa Sten Björkman, sten.bjorkman@helsinki.fi, 050 4155 289.

Hae viimeistään 24.11.2017

Haku päättyy

perjantai, marraskuu 24, 2017