Yliopisto haluaa osallistua Suomen ja globaalien haasteiden ratkaisemiseen. Vuorovaikutus yliopistojen ja yhteiskunnan eri toimijoiden – niin julkisen ja kolmannen sektorin kuin elinkeinoelämän – kesken on välttämätöntä. Yritysyhteistyön voimakas kasvu on myös Helsingin yliopiston strateginen tavoite.

Helsingin yliopiston Tutkimuspalvelut edistää yliopiston tutkimusedellytyksiä, vastaa yliopiston omasta tutkimusrahoituksesta ja tuottaa tutkimuksen asiantuntijapalveluita. Tutkimuspalvelut auttavat tutkijoita mm. rahoituksen ja tutkimustulosten hyödyntämisen suunnittelussa, yritysyhteistyössä, tutkimusrahoituksen hankinnassa, antaa immateriaalioikeuksiin liittyvää neuvontaa ja avustaa tutkimussopimusten valmistelussa. Lakipalvelut osana tutkimuspalveluita tukee yliopistoyhteisöämme tutkimuksen moninaisissa juridisissa kysymyksissä. Lakimiehiämme yhdistää vankka osaaminen tutkimus- ja innovaatiotoiminnasta sekä yritysyhteistyöstä.

Etsimme nyt tutkimuspalveluiden lakimies-tiimiin kahta lakimiestä

Tehtävästä

Lakimiehenä tehtävänäsi on tarjota juridista tukea tutkijoille ja yliopiston eri toimijoille aina tutkimuksen suunnittelusta tutkimustulosten kaupallistamiseen saakka. Tehtävässäsi tuet projektien etenemistä vastaamalla hyvin erilaisten hankkeiden ja projektien sopimuksista. Neuvottelet yhdessä tutkijoiden ja asiantuntijoidemme kanssa yritysten kanssa toteutettavista projekteista ja solmittavista sopimuksista niin julkisten toimijoiden kuin yritysten kanssa. Lakimiehenä tuet yliopiston tutkimusryhmiä ja –yksiköitä antamalla sopimusneuvonnan ja -laadinnan lisäksi myös neuvontaa tutkimukseen liittyvissä erilaisissa juridisissa kysymyksissä.

Sinusta

Sinulla tulisi olla ylempi oikeustieteellinen yliopistotutkinto. Kokemusta joko yritysyhteistyöstä tai tutkimus-/innovaatiopuolesta sekä aitoa palveluhenkeä. Erityisesti arvostamme useamman vuoden kokemusta vaativasta sopimusjuridiikasta ja immateriaalioikeuksista sekä kokemusta teknologian lisensioinnista ja/tai lääketieteellisen tutkimuksen ja tuotekehityksen juridiikasta.

Tarvitset tehtävässä hyvää paineensietokykyä ja käytännöllistä työotetta, sekä luontaista valmiutta tiimityöskentelyyn. Hahmotat hyvin kokonaisuuksia ja työskentelet suomen lisäksi sujuvasti englanniksi.

Lakimiehenä pääset osaksi asiantuntevaa ja yhteen hiileen puhaltavaa tiimiä. Kanssamme pääset kehittämään toimintaamme ja kehittymään asiantuntemuksessasi. Työhösi saat tukea lakimiestiimiltämme ja muilta yliopistopalveluiden asiantuntijoilta. Työhyvinvointisi on meille tärkeää ja huolehdimme siitä mm. joustavien työaikojen, työterveyshuollon ja erinomaisten liikuntapalveluiden avulla.

Avoinna olevista tehtävistä toinen on vakituinen ja toinen määräaikainen ajalla 1.2.2021 – 31.8.2022.

Kiinnostuitko? Jätä hakemuksesi yliopiston rekrytointijärjestelmään Hae paikkaa -linkin kautta 27.1.2021 mennessä. Laita mukaan myös palkkatoiveesi. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR -portaalissa. Liitä mukaan ansioluettelo.

Lisätietoja antaa tutkimuspalveluiden palvelupäällikkö Perttu Pohjola, puh. +35850 311 6726, perttu.pohjola@helsinki.fi

TIETEEN VOIMALLA – MAAILMAN PARHAAKSI

Haku päättyy

27.01.2021 23:59 EET