Kansalliskirjasto www.kansalliskirjasto.fi on Suomen suurin ja vanhin tieteellinen kirjasto, joka vastaa kansallisen julkaisuperintömme ja ainutlaatuisten kokoelmiensa kartuttamisesta, kuvailusta, säilyttämisestä ja käyttöön asettamisesta. Lisäksi se toimii koko kirjastokentän valtakunnallisena palvelu- ja kehittämislaitoksena.

Digitointi- ja konservointikeskus vastaa Kansalliskirjaston aineistojen korkeatasoisesta säilytyksestä: digitoinnista, mikrokuvauksesta ja konservoinnista. Keskus toimii aktiivisesti kansallisissa verkostoissa ja osallistuu kansainväliseen kehitystyöhön muun muassa EU-projekteissa.

Kansalliskirjaston digitointi- ja konservointikeskus Mikkelissä hakee

KIRJASTOSIHTEERIÄ

osa-aikaiseen tuntipalkkaiseen työsuhteeseen 1.11.2017 (tai aloitus sopimuksen mukaan)- 30.4.2018 (hanke). Työtä on keskimäärin 20 tuntia viikossa ja sen jaksottamisesta aamuun/iltapäivään voidaan neuvotella.

Kirjastosihteerin tehtäviin kuuluu digitaalisten aineistojen tutkimusryhmän toiminnan tukeminen tuottamalla tutkimuksen vertailuaineistoksi digitaalista oikoluettua sanomalehtitekstiä. Oikoluku tehdään tarkastamalla ja korjaamalla historiallisen ruotsinkielisen sanomalehden automaattisesti tunnistettu teksti niin, että lopputulos on virheetön

Tehtävien menestyksellisen hoitamisen kannalta edellytämme erinomaista ruotsin kielen taitoa, tarkkuutta ja kykyä omaksua oikoluvussa käytettävä tietokoneohjelma. Hakijoilta toivotaan itsenäistä työtapaa. Työ sopii esim. opiskelijalle.

Hakemus jätetään Helsingin yliopiston sähköisen rekrytointijärjestelmän kautta Hae paikkaa -linkistä. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat sisäiset hakijat jättävät hakemuksensa tehtävään SAP HR -portaalissa. Hakemukseen liitetään ansioluettelo (CV). Hakuaika päättyy 23. lokakuuta 2017. Toimipaikkana on Saimaankatu 6, Mikkeli.

Lisätietoja tehtävästä antaa suunnittelupäällikkö Minna Kaukonen minna.kaukonen(at)helsinki.fi.

Lisätietoja rekrytointiprosessista antaa henkilöstöasiantuntija Ville Honkanen
ville.honkanen(at)helsinki.fi

Hae viimeistään 23.10.2017

Haku päättyy

maanantai, lokakuu 23, 2017