Etsimme kansainväliseen henkilöstöliikkuvuuteen erikoistunutta HENKILÖSTÖASIANTUNTIJAA sijaistamaan projektiin siirtyvää kollegaamme noin kahden vuoden ajaksi.

Kansainvälinen liikkuvuus on kiinteä osa tutkimusmaailmaa. Meiltä Helsingin yliopistolta lähtee vuosittain työskentelemään toistasataa henkilöä eripituisiin tutkimushankkeisiin ympäri maailmaa. Jotta työntekijöidemme asiat ulkomailla työskennellessä sujuvat jatkossakin jouhevasti, etsimme nyt kv-asioihin erikoistunutta henkilöstöasiantuntijaa varmistamaan palvelumme seuraavan kahden vuoden ajaksi.

Tehtävästä

Henkilöstöasiantuntijana pääasiallinen tehtäväsi on tukea Suomesta ulkomaille suuntautuvaa tutkijaliikkuvuutta. Toimit asiantuntijana kiperimmissä ulkomaantyöskentelyyn liittyvissä erityiskysymyksissä, selvität ja hoidat ulkomailla syntyviä työnantajavelvoitteita ja teet yhteistyötä konsulttiyritysten kanssa. Ohjeistat ja koulutat henkilöstöämme henkilöstöliikkuvuuteen liittyvissä kysymyksissä ja osallistut tarvittaessa myös rekrytointeihin, joissa tarvitaan erityisosaamista kv-kysymyksissä. Kansainvälisten henkilöstöasioiden asiantuntijana pääset myös osalliseksi erilaisiin kansallisiin ja kansainvälisiin henkilöstöliikkuvuuden verkostoihin.

Työskentelet tiiviissä yhteistyössä toimintayksiköidemme henkilöstön, HR-palveluiden ja palkkahallinnon kollegoiden, sekä viranomaistahojen ja konsulttipalveluiden kanssa. Tyypillinen ulkomaantyöskentelyn tapaus sisältää yhteydenpitoa eri yhteistyökumppaneiden kanssa, ulkomaantyöskentelyn kohdemaan virallisten prosessien selvittelyä, työnantajarekisteröintien hoitamista sekä yliopiston edustajana toimimista mm. viranomaisten ja konsulttien suuntaan. Työnantajana meille on luonnollisesti tärkeää, että yhteistyö toimii ja työntekijöidemme työsuhde-, verotus- ja sosiaaliturva-asiat hoituvat käsissäsi luotettavasti loppuun saakka.

Mitä odotamme sinulta?

Olet oma-aloitteinen, ratkaisukeskeinen ja asiakasorientoitunut. Sinulla on hyvät yhteistyötaidot sekä pelisilmää erilaisissa tilanteissa toimimiseen. Olet ehtinyt kartuttaa jonkin verran osaamistasi kv-henkilöstöasioiden parissa ja sinulla on hyvät tiedot suomalaisesta sosiaaliturva- ja verotusjärjestelmästä, tutkijaliikkuvuuteen liittyvästä lainsäädännöstä sekä ulkomaantyöskentelyn aihepiiristä, mukaan lukien etätyöskentely ja paikan päältä palkkaus. Eduksi katsotaan olemassa olevat verkostot keskeisten viranomaistoimijoiden kanssa.

Työskentelet sujuvasti englannin kielellä ja sinulla on myös vähintään auttava suomen kielen taito. Muu kielitaito on tehtävässä eduksesi. Taustallasi on tehtävää tukeva korkeakoulututkinto.

Mitä tarjoamme sinulle?

Tehtävässä pääset laajentamaan entisestään kansainvälisen henkilöstöliikkuvuuden verkostojasi niin kotimaisten kuin kansainvälisten viranomaistahojen ja muiden korkeakoulujen suuntaan, sekä Suomessa että ulkomailla. Tehtävä on monipuolinen ja kiinnostava kokonaisuus, jossa pääset konkreettisten työtehtävien kautta syventymään moninaisiin kansainvälisen henkilöstöliikkuvuuden erityiskysymyksiin, mutta myös kehittämään prosesseja ja kouluttamaan. Tehtävää voidaan jonkin verran suunnata osaamisesi ja mielenkiintosi mukaan.

Tehtävä sijoittuu noin 120 henkilön HR-toimialalle työnantajakuva- ja rekrytointitiimiin. Tiimissämme on kahdeksan asiantuntijaa, ja me kukin työskentelemme monipuolisten työnantajakuvaan, rekrytointeihin ja kansainvälisiin henkilöstöasioihin liittyvien tavoitteiden parissa. Organisaatiostamme löytyy vahvaa kansainvälisten HR-asioiden osaamista ja tiimissämme on asiantuntijoita, jotka työskentelevät vastaavien kysymysten parissa ja tukevat sinua työssäsi.

Helsingin yliopistossa huolehdimme hyvinvoinnistasi ja arkesi sujuvuudesta mm. joustavien työaikojen, kattavan työterveyshuollon, kattavien osaamisen kehittämisen mahdollisuuksien sekä edullisten ja monipuolisten Unisportin liikuntapalveluiden avulla. Tällä hetkellä työskentelemme pitkälti etätöissä, mutta varmistamme sinulle yhtä kaikki sujuvan perehdytyksen työtehtäviisi.

Tehtävän palkkaus asettuu työsuhteen alussa 3400-3700 euroon/kk riippuen valittavan henkilön osaamisesta ja aiemmasta työkokemuksesta.

Kiinnostuitko?

Odotamme hakemustasi rekrytointijärjestelmämme kautta viimeistään 28.9.2020. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat jättävät hakemuksensa tehtävään SAP HR -portaalissa. Tehtävä on määräaikainen sijaisuus, joka jatkuu 31.8.2022 asti. Toivomme, että pääset liittymään joukkoomme mahdollisimman pian, mutta aloitusajasta voimme vielä sopia erikseen. Täytämme tehtävän kuuden kuukauden koeajalla.

Lisätietoja tehtävästä antaa Kehittämispäällikkö Jaana Nylund, jaana.nylund@helsinki.fi; 050-416 0415. Parhaiten tavoitettavissa seuraavina ajankohtina: ke 16.3. klo 8.30-10.30, pe 18.9. klo 12-14, ti 22.9. klo 15.00-16.30.

TULE KANSSAMME TEKEMÄÄN TYÖTÄ MAAILMAN PARHAAKSI – YHDESSÄ!

Helsingin yliopisto on ollut mukana luomassa reilua ja tasa-arvoista yhteiskuntaa jo vuodesta 1640. Tänään olemme monialainen ja kansainvälinen noin 8000 työntekijän työyhteisö, joka tarjoaa kasvumahdollisuuksia kunnianhimoisille tutkijoille, opettajille, asiantuntijoille ja opiskelijoille sekä parhaille ajatuksille, menetelmille ja käytännöille. Muutamme yliopiston aidosti globaaliksi edistämällä toimintakulttuuria, jossa jokaisen kyvyt tulevat käyttöön sekä jatkamalla avointa ja aktiivista kansainvälisen henkilökunnan rekrytointia.

#helsinkiunicareers

Haku päättyy

28.09.2020 23:59 EEST