Helsingin yliopiston eläinlääketieteellinen tiedekunta on ainoa Suomessa eläinlääkäreitä kouluttava yksikkö. Eläinlääketieteen kuusivuotinen peruskoulutus koostuu eläinlääketieteen kandidaatin tutkinnosta ja eläinlääketieteen lisensiaatin tutkinnosta. Tiedekunnan koulutusohjelmat on eurooppalaisen eläinlääkärikoulutusta arvioivan EAEVE/FVE- järjestelmän mukaisesti hyväksytty. Tiedekunnan tutkimus on arvioitu myös kansainvälisesti laadukkaaksi. Katso lisätietoja, http://www.vetmed.helsinki.fi/.

Tiedekuntaan kuuluu myös tutkimus- ja opetussairaalana toimiva Yliopistollinen eläinsairaala. Yliopistollinen eläinsairaala on opetussairaala, jossa eläinlääketieteen opiskelijat oppivat käytännön eläinlääkärin taitoja. Eläinsairaala toimii myös jatkokoulutuspaikkana erikoistuville eläinlääkäreille. Katso lisätietoja http://www.vetmed.helsinki.fi/elainsairaala/index.htm.
Eläinlääketietieteellisessä tiedekunnassa Helsingin Viikissä työskentelevä DogRisk tutkimusryhmä etsii epidemiologia tai ravintoepidemiologia tai vastaavien menetelmien osaajaa tutkijatohtorin tai tohtorikoulutettavan määräaikaiseen tehtävään 3.9.2018 – 31.8.2019. Tehtävässä aloitusajasta
voidaan on mahdollista sopia.

DogRisk tutkimusryhmä koostuu moniammatillisista tutkijoista ja julkaisemme hyvissä kansainvälisissä vertaisarvioiduissa lehdissä. Tutkimme koirien ravinnon (kaikki ruuat, myös raakaravinto) yhteyttä sairauksiin, eri menetelmin (epidemiologiaa, nutrigenomiikkaa, metabolomiikkaa, mikrobioottaa, sairausmarkkereita ym.).

Tutkimusryhmällä on 12 000 koiranomistajan vastaukset FFQ kyselyyn, joista on tarkoitus etsiä mm. ruoka- ja dieettikomponentejä, jotka liittyvät eri sairauksien ilmenemiseen koiralla. Aloitus nivelrikosta, epilepsiasta ja allergiasta. Työhön tarvitaan epidemiologisten menetelmien osaamista (logistista regressiota, cox mallintamista tms.), jonkun tilastollisen ohjelman hyvää hallitsemista
(R, SAS, SPSS tms.) ja halua kirjoittaa artikkeleita, rohkeutta julkaista uutta, hyvää englannin kielen taitoa, sekä into tehdä töitä tutkimusryhmässä. Tieto koirien ja/tai ihmisten ravinnosta ja/tai sairauksista sekä bioinformatiikan osaamista katsotaan eduksi. Hakija tulisi mielellään olla tutkintotohtori vaiheessa mutta jos ammattitaitoa on, niin voi myös tulla tohtorikoulutettavaksi.
Tohtorikoulutettavalla tulee olla jatko-opinto-oikeus.

Tehtävässä maksettava palkka perustuu yliopistojen palkkausjärjestelmän opetus- ja tutkimushenkilöstön vaativuuskehikon tasoon 2 – 4 tehtävän nimikkeestä, koulutuksesta ja työkokemuksesta riippuen. Lisäksi maksetaan henkilökohtaiseen suoriutumiseen perustuva palkanosa.

Hae tehtävää rekrytointijärjestelmämme kautta Hae paikkaa-linkistä. Toivomme, että hakija laittaa liitteeksi englanninkielisen vapaamuotoisen hakemuksen ja CV:n joka sisältää julkaisuluettelon. Helsingin yliopistoon työsuhteessa olevat hakijat hakevat tehtävää SAP HR-portaalissa.

Lisätietoja työstä saa tutkimusryhmän johtajalta anna.hielm-bjorkman@helsinki.fi (kirjoita sähköpostin osoitekenttään sana EPIDEMIOLOGI) tai puh: 044 3270 462 (jätä ensin tekstiviesti). Hakemusten perusteella hakijat pyydetään haastatteluun sopimuksen mukaan.

Tervetuloa mukavaan ryhmäämme.

Haku päättyy