Viisaalle kylliksi

Viisaalle kylliksi

Hyvät Alumniyhdistyksen jäsenet, jos maailma vuonna 2018 jotakin tarvitsee, se on tutkimukseen perustuvaa tietoa. Maamme ja maapallomme ovat niin moninaisten haasteiden ja mahdollisuuksien edessä, että tarvitsemme käyttöömme parhaan mahdollisen tiedon ja osaamisen.

Tämä tieto ja osaaminen ovat myös meidän, Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen jäsenten ulottuvilla. Alumnitoiminta tuo tutkijat ja tutkimuksen lähellemme sekä antaa mahdollisuuden pysyä ajan hermolla. Muodostamme yhteisön, joka vaalii ja luo edellytyksiä rakentavalle yhteiskunnalliselle keskustelulle. Alumnius yhdistää tieteenalat ja ikäpolvet. Se tuo yhteiskunnasta ja yrityselämästä viestejä yliopistolle.

Alumnitoiminta on paljon muutakin: kirjallisuutta, huippututkimusta, keskusteluita, kulttuuria, juhlia ja erityislaatuisia matkoja. Kaikkia näitä saimme kokea Suomi 100 -juhlavuonna, joka oli myös Alumniyhdistyksen vilkkain toimintavuosi – toistaiseksi.

Olemme Pohjoismaiden suurin alumniyhdistys niin jäsenmäärällä kuin toiminnan laajuudellakin mitattuna. Osallistumisaktiivisuudessa olemme Euroopan parhaita, ja jäsenmäärämme kasvaa edelleen. Tästä on syytä olla ylpeä. Samalla täytyy kuitenkin pitää mielessä, että alumnitoimintamme on moniin muihin huippuyliopistoihin verrattuna vielä nuorta. Meillä on edelleen paljon kehitettävää ja kehityttävää. Meidän on myös oltava valveilla. Yliopistojen rahoituksen muutokset, hallintorakenteiden uudistus ja tulossa oleva pääsykoeuudistus puhuttavat. Alumnien on syytä olla mukana tässä yhteiskunnallisessa keskustelussa puolustamassa tiedeyliopistoa ja sivistysvaltiota.

Olemme myös opiskelijoiden, tutkijoiden, tiedekuntien ja yliopiston eri toimialojen puolella – opiskelijarekrytoinnista urapalveluihin ja yritysyhteistyöstä kansainvälisiin suhteisiin. Tänäkin vuonna tulossa on monenlaista ohjelmaa, jossa voimme olla mukana sekä antamassa että saamassa. Tästä jäsenkirjeestä saat esimakua, ja kannattaa seurata myös Alumniyhdistyksen nettisivuja ja Facebook-ryhmää.

Sat sapienti – viisaalle kylliksi – on kaiverrettu Alumniyhdistyksemme viinilasiin. Tietoa, tiedettä ja sivistystä ei ole tarpeeksi tarjolla tässä vaihtoehtoisten totuuksien maailmassa. Alumniyhdistys tuo mainion areenan rakentaville ja tietoon perustuville keskusteluille ja kohtaamisille. Alumnius on parhaimmillaan virkistävää ja innostavaa, karkkia aivoille – ja hauskaa sosiaalista verkostoitumista. Poikkitieteellisyys on tällaiselle helposti fakkiutuvalle lääkiksen alumnille aivan erityistä herkkua. Me olemme Helsingin yliopisto – tuo sinäkin tänä vuonna ainakin yksi opiskelukaverisi mukaan Alumniyhdistykseen. Tapaamisiin alumnitilaisuuksissa!

Kati Myllymäki
Suomen Lääkäriliiton toiminnanjohtaja
Alumniyhdistyksen valtuuskunnan puheenjohtaja
Lääketieteen alumni