Vapaaehtoistyö

Ilmoittaudu mukaan ja kerro, millaista työtä olisit valmis tekemään vapaaehtoisesti vuonna 2018 nykyisten ja aiempien opiskelijoiden hyväksi ja yliopiston strategisten tavoitteiden toteuttamiseksi.

Jos haluat osallistua akateemiseen vapaaehtoistyöhön vuonna 2018, olet tervetullut mukaan ilmoittautumalla:

https://www.helsinki.fi/fi/yhteistyo/vapaaehtoistyo

Alumniyhdistyksen jäsenillä on paljon yliopistolle hyödyllistä erityisosaamista. Yhdistyksen toimiston tehtävänä on löytää eri tehtäviin sopivat osaajat. Jokaisesta tehtävästä on olemassa toimeksianto, työnkuvaus sekä toteuttamistapa tiimi-, pari- tai yksilötyöskentelynä. Tehtävään sitoudutaan vuodeksi ja pyynnöstä siitä saa työtodistuksen. Vuonna 2017 yhdistyksen jäsenet hoitivat vapaaehtoisina 800 tuntia erilaisia tehtäviä kumppanuusohjelmissa, työryhmissä, tiedekunnissa ja tapahtumissa. Tarjolla oli strategista suunnittelua, yritysyhteistyötä, mentorointia, kommentointia ja luennointia sekä kirjaamista, oikolukua ja yhteystietojen selvitystä.

Yliopiston rehtori Jukka Kola: Alumniemme vapaaehtoistyö opiskelijoiden kanssa on todella arvokasta ja pitkävaikutteista nuorisomme tulevaisuuden rakentamistyötä.

Olemme sopineet aktiivisten tiedekuntien, strategisten toimialojen ja yliopiston johdon kanssa niistä toiminta-alueista, joihin alumnien akateeminen vapaaehtoistyö jatkossa keskittyy. Yhdistys asettaa opiskelijan keskiöön tukemalla hänen työllistymistään ja työelämätaitojen kehittymistä. Hankkeissa sadat alumnit jakavat omaa erityisosaamistaan. Keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat yliopiston urapalvelut, ylioppilaskunta ja ainejärjestöjen alumni- ja työelämävastaavat. Mentorointi lisääntyy, ja useat tapahtumat – kuten alumnirasti Fuksiseikkailussa, Urafestarit ja After Work -tapahtumat – mahdollistavat kohtaamisia. Lisäksi toteutamme Job Shadowing -ohjelman, osallistumme Urasafareille sekä toistamme Huipulla ja Yhteiskunnassa -kurssin tohtorikoulutettaville. Välitämme aktiivisesti työtä mm. Alumniyhdistyksen oman LinkedIn ryhmän kautta. Ehtisitkö sinä osallistua?

Alumniyhdistykseen liittyy viikoittain kymmenittäin uusia jäseniä. Nykyinen jäsen on mitä paras toiminnan ja jäsenyyden hyötyjen esittelijä. Messuilla ja tapahtumissa viihdymme yhdessä usein laajallakin porukalla tehden jotain samalla hauskaa ja hyödyllistä. Ilmoita halukkuudestasi niin kutsumme sinut mukaan seuraavaan tapahtumaan vahvistamaan vanhoja ja uusia verkostoja. Esittelemme aina tarkasti kampanjan ja autamme sanoituksessa.

Katso tästä parin jäsenen perustelut sille, miksi juuri he ovat aktiivisia jäseniä.

Muistathan, että sähköisessä jäsenkortissa on helppo rekrytointitoiminto nimeltä ”Kutsu ystäväsi jäseneksi” jolla voit jakaa jäsenyyttä kunhan tuttavasi on halukas liittymään ja tiedät hänen puhelinnumeronsa. Helppoa ja tehokasta!

Paikallisklubit ovat tehokas tapa rakentaa kansain välistä verkostoa ja monipuolista alumniyhteisöä. Alumniyhdistyksen tavoitteena on vuoteen 2018 mennessä yllä pitää viittä paikallisklubia. Niiden sijaintiin vaikuttaa vapaaehtoisten alumnien aktiivisuus ja Helsingin yliopiston strategiset tavoitteet.

Etsimme aktiivisia vapaaehtoisia, jotka haluavat osallistua toiminnan suunnitteluun ja tapahtumajärjestelyihin. Paikallisklubit järjestävät 2–3 tapahtumaa vuosittain. Yliopisto ja yhdistys tukevat klubien toimintaa. Berliinin Klubi etsii vetäjää! Ilmoittaudu vapaaehtoiseksi tai ilmoita meille, jos tiedät henkilön, joka sopisi tehtävään.

Yhdistys kehittää jatkuvasti viestintäänsä erityisesti niiden jäsenten avulla, jotka tekevät tai ovat työkseen tehneet viestintää. Etsimme erityisesti sosiaalisen median osaajia, LinkedIn innokkaita ja videoviestinnästä kiinnostuneita. Onko sinulla halua kehittää yhdistyksen viestintää?

Tarvitsemme mm. jäsenkirjeen ja -viestien oikolukijoita sekä Facebook ja LinkedIn aktiiveja.  Alumniyhdistyksen hallituksen viestintätyöryhmä toivoo myös  viestinnästä kiinnostuneita jäseniä mukaan työpajoihinsa.

Tapahtumissa tarvitaan niin emäntiä ja isäntiä, ilmoittautuneiden kirjaajia, moderaattoreita, puhujia ja järjestelijöitä sekä plaseeraajia. Hallituksen ohjelmatyöryhmä toivoo myös vahvistusta tapahtumien suunnittelutyöhön.

Toimistolla on useita vapaaehtoistehtäviä; osoitetietoja pitää päivittää, kuoria täyttää ja postittaa, tuotteita jakaa, tekstejä oikolukea ja todistuksia tulostaa. Jos sinä olet käytännönläheinen ihminen tai jos teillä on porukka, joka voisi tulla tekemään hommia tunnin tai kaksi torstaisin iltapäivällä tai illan suussa olet tervetullut / olette tervetulleita mukaan!

Alumniyhdistyksen keskeisiä yhteistyökumppaneita ovat yliopiston urapalvelut, ylioppilaskunta ja ainejärjestöjen alumni- ja työelämävastaavat. Yhdessä määrittelemme mitä haluamme tehdä, milloin ja miten. Yhteistyössä olemme tehneet fantastisia hankkeita kuten Huipulla ja yhteiskunnassa kurssi, Rakentava Kumppanuus-hanke, kaksoisjäsenyydet, Promootion ystävät ja HYMY ryhmä sekä useita muita.

Alumnitoimisto koordinoi vapaaehtoistoimintaa ja tukee ja auttaa kaikkia vapaaehtoisia. Lisätietoa saat toimistolta arkisin 9-15 numerosta 029 412 4917 tai sähköpostitse alumniyhdistys@helsinki.fi.