Alumni Ambassadorit antavat palautetta opiskelijoiden CV:stä ja LinkedIn-profiileista ja auttavat opiskelijoita luomaan yhteyksiä potentiaalisiin työnantajiin. Ambassadorit vastaavat myös yksinkertaisiin kysymyksiin, joita opiskelijoilla saattaa olla koskien työelämässä tarvittavia taitoja.

Alumniyhdistuksen joukosta on valittu mentorit kaudelle 2018-2019. Mentorina toimiminen on sekä hauskaa että energisoivaa. Se ei vaadi niinkään työtä, vaan hieman aikaa ja viitseliäisyyttä, kuvailee useamman kerran mukana ollut mentori Otto Mattsson. Tällä kaudella mukana on yli 100 aktoria ja heitä mentoroimassa 29 alumnia. Kullakin mentorilla on 2–5 opiskelijaa ryhmässään. Ryhmät tapaavat puolen vuoden ajan omavalintaiseen tahtiin ja tapaan. Yhteiseen päätöstilaisuuteen kokoonnutaan toukokuussa 2018.

Ilmoitamme tällä sivulla ja sähköpostitse kun mentorihaku kaudelle 2018-2019 aukeaa. Käy varmistamassa henkilökohtaisella linkilläsi, että olet valinnut kiinnostuksen kohteeksesi "Toimimaan mentorina" jotta lähetämme viestin sinulle. Löydät henkilökohtaisen linkin sähköpostista, joka on otsikoitu Jäsenmaksu 2018 ja yhteystietojen päivitys tai Tervetuloa Alumniyhdistyksen jäseneksi.

Helsingin yliopiston opiskelijat janoavat tietoa työelämästä, kaipaavat esikuvia ja tarvitsevat neuvoja työnhakuun. Syksyn 2016 aikana viisi alumnia riensi apuun, kun kokeilimme Kahvia ja uravinkkejä -tapahtumasarjaa Tiedekulmassa.

Idea oli simppeli: tarjotaan nykyopiskelijoille mahdollisuus jutella rennosti kahvikupin ääressä aiempien opiskelijoiden kanssa työelämään liittyvistä aiheista. Alumnit päivystivät teemoitetusti Tiedekulman kahvilassa kahden tunnin ajan. Päivystävien alumnien tarjoamat työnhakuvinkit löytyvät urapalveluiden blogista: blogs.helsinki.fi/urapalvelut.

Alumniyhdistyksen ja yliopiston yhteinen tavoite on auttaa opiskelijoita työllistymään. Seuraavilla sivuilla esitellään yhdistyksen keskeisimmät keinot työllistymisen tukemiseen. Alumniyhdistyksen tärkein kumppani tässä työssä on yliopiston urapalvelut, jonka kanssa järjestämme jo kolmatta kertaa yhteistyössä ryhmämentorointiohjelman. Kukin mentori jakaa omaa osaamistaan ja elämänkokemustaan opintojensa loppuvaiheessa olevalle 2–5 opiskelijan pienryhmälle. Opiskelijat saavat vertaistukea myös toisiltaan.

Tuemme myös urapalveluiden tekemän valtakunnallisen uraseurannan toteutumisessa. Uraseurannan tavoite on tuottaa tietoa akateemisten työllistymisestä ja yliopisto koulutuksen vastaamisesta työelämän tarpeisiin. Autamme myös löytämään harjoittelupaikkoja opiskelijoille. Työskentelemme tiiviisti Ylioppilaskunnan, ainejärjestöjen ja tiedekuntajärjestöjen kanssa. Osallistumme esimerkiksi oppiala- ja kampuskohtaisiin työelämätapahtumiin, pidämme yllä aiheelle omistettua Facebook-ryhmää ja toteutamme vuosittain uusien opiskelijoiden Fuksiseikkailun. Tuemme erityisesti ainejärjestöjen työelämä- ja alumnivastaavien työtä.

Lisäksi toteutamme tänä vuonna kunnianhimoisen Alumni Ambassador -ohjelman, jossa sadoilla opiskelijoilla on mahdollisuus saada alumneilta vinkkejä työnhakuun ja uraan. Ohjelmassa hyödynnetään LinkedInin mahdollisuuksia.

Alumnirahasto tukee lahjakkaita ja aktiivisia perustutkinto-opiskelijoita vuosittain jaettavilla stipendeillä. Alumnirahastoon on mahdollista perustaa eri aloille kohdennettuja nimikkorahastoja.

ALUMNIFUKSI jäsenyys on suunnattu Helsingin yliopistosta vastavalmistuneille. Mikäli valmistumisestasi on kaksi vuotta tai vähemmän tai olet edelleen opiskelijana Helsingin yliopistossa suositellemme sinulle tätä jäsenysmuotoa. Se on vuositasolla perusjäsenyyttä edullisempi 20€ (36€) ja sisältää eritysetuja äskettäin valmistuneille. AlumniFuksi jäsenyyteen sisältyy Yliopisto-lehden vuosikerta sähköisenä sekä numerot 1 ja 7 painettuna. 

Yhdistys tarjoaa AlumniFukseille omia räätälöityjä palveluja, joiden keskiössä ovat työpaikat, verkostot, urapalvelut ja jäsenedut kuten UniSportin kausikortti henkilöstöhintaan ja kurssit, valmennus- ja testauspalvelut sekä hieronnat etuasiakashintaan (etu ei sisällä sisällä kenttä- ja salivarauksia).

Osana Alumniyhdistyksen yli 7000:n jäsenen yhteisöä AlumniFuksi solmii ja ylläpitää yhteyksiä useaan alumniin ja voi tutustua mahdollisiin työnantajiin ja/tai työpaikkoihin yhdistyksen suljetussa LinkedIn ryhmässä ja tapahtumissa. Vuodet opiskelijana Helsingin yliopistossa voivat olla päättymässä tai ovat jo päättyneet mutta vuodet Helsingin yliopiston alumnina voivat alkaa ja ne jatkuvat loppuelämän.

Alumniyhdistyksen oma LinkedIn-ryhmä on työ- ja uraverkosto Helsingin yliopiston alumneille.
Ryhmässä Alumniyhdistyksen jäsenet tarjoavat toisilleen ja opiskelijoille työpaikkoja ja harjoittelupaikkoja sekä mentorointia, neuvontaa ja vinkkejä työnhakuun.

Ryhmä on rajattu vain Helsingin yliopiston alumneille, opiskelijoille ja henkilökunnalle, joten tiedät jokaisen käyttäjän olevan osa alumniyhteisöä. Ryhmään hyväksytään kaikki Alumniyhdistyksen jäsenet. Kuka on alumni?

Liity ryhmään painamalla "Join"-nappia ryhmän etusivulla ja kirjautumalla LinkedIniin omilla tunnuksillasi. Jos sinulla ei ole tunnusta, voit luoda sen LinkedInin etusivulla.

Työelämä- ja alumniasioista kiinnostuneille on vuonna 2015 perustettu Facebookissa HYY:n työelämä ja alumnit -niminen ryhmä, jossa on 370 jäsentä. Ryhmän tarkoituksena on toimia alustana ajatuksenvaihdolle HYY :n piirissä toimivien opiskelijajärjestöjen työelämäja alumnivastaaville sekä HYY :n ja Alumniyhdistyksen toimijoille. Ryhmässä on jaettu tietoja niin ajankohtaisista työelämätapahtumista kuin järjestösektorin avoimista työpaikoista. Ryhmä mahdollistaa eri sektorin toimijoiden kohtaamisen ja keskustelun ajankohtaisista työelämän ilmiöistä.

Opiskelijoiden itsensä järjestämät työelämätapahtumat ovat tehokkaita tilaisuuksia oman oppialan tunnetuksi tekemiseen ja uusien yhteistyömahdollisuuksien löytämiseen. Aine- ja tiedekuntajärjestöt sekä niiden yhteistyökumppanit järjestävät vuoden mittaan erilaisia työelämätapahtumia yliopiston kampuksilla.  lumniyhdistys tiedottaa niistä jäsenilleen ja auttaa tapahtumien toteutuksessa.

Kumpulan kampuksella järjestettiin marraskuussa 2017 ensimmäistä kertaa matemaattis- luonnontieteellisen alan opiskelijoille Kumpulan potentiaali -niminen työelämä- ja rekrytointipäivä. Tapahtumassa oli mukana lähes 50 eri yritystä, jotka esittivät puheenvuoroja ja pitivät ständejä sekä työpajoja. Seuraavan kerran tapahtuma järjestetään 1.11.2018.

Joulukuun alussa 2017 kasvatustieteellisen tiedekunnan opiskelijoiden yhteistyöjärjestö Condus järjesti Siltavuorenpenkerellä ensimmäistä kertaa Beha Works -työelämäpäivän, jossa oli mahdollisuus kuunnella puheenvuoroja, osallistua työpajoihin sekä hakea työpaikkoja ja vinkkejä paikalla olevilta eri organisaatioiden edustajilta.

Joulukuussa 2017 valtiotieteellisen tiedekunnan opiskelijajärjestö Kannunvalajat järjesti valtiotieteilijöiden VTM17-työelämämessut Tiedekulmassa ja Yliopiston päärakennuksen aulassa. Mukana oli runsaasti näytteilleasettajia.

 

Helsingin yliopiston Rekrynet tavoittaa opiskelijat ja vastavalmistuneet, jotka etsivät koulutustaan vastaavia töitä. Opiskelijoille voit tarjota esimerkiksi opintojen ohessa tehtäviä osa-aikaisia tehtäviä tai projekteja. Valmistuneiden joukosta löydät tekijät haastaviin tehtäviin. Rekrynetiin jättämä ilmoituksesi julkaistaan parin päivän viiveellä.

Helsingin yliopistossa on 11 tiedekuntaa, joissa opetetaan yli 300 oppiainetta. Osaaminen ja asiantuntemus on laajaa ja poikkitieteellistä. Tutustu yliopiston oppiaineisiin.

Kun haluat tavoittaa Helsingin yliopiston kansainvälisiä osaajia, tee työpaikkatarjouksesi englanniksi. Kansainvälisiä opiskelijoita Helsingin yliopistossa on lähes 2 200.

Kaikkiin opintoihin Helsingin yliopistolla voi kuulua harjoittelu. Koska yliopiston oppiainevalikoima on Suomen laajin, harjoittelijoita voi etsiä monenlaisiin tehtäviin. Lisätietoa harjoittelusta saat yliopiston urapalveluilta.

Harjoittelija voi tehdä erilaisia selvityksiä, kyselyjä tai muuta organisaatiota hyödyttävää tutkimusta ja projekteja. Harjoittelu johtaa usein myös tulevaisuuden rekrytointiin. Harjoittelun kesto on keskimäärin 3 kk. Harjoittelupaikat julkaistaan Rekrynetissä.

Harjoittelupaikkaa voi tarjota myös kansainvälisille opiskelijoille. Helsingin yliopistossa tarjotaan opetusta yli 40 kansainvälisessä maisteriohjelmassa eri aloilla.

Harjoittelu on opiskelijalle osa opintoja. Siksi harjoittelijalla tulee olla työpaikalla ohjaaja ja työtehtävien sellaisia, joissa hyödynnetään opinnoissa hankittuja tietoja ja taitoja. Mikäli alalla ei ole työehtosopimusta, harjoittelijan palkka on kokopäiväisestä työstä vähintään Kelan työssäoloehdon täyttävä vähimmäispalkka.

Helsingin yliopisto ei julkaise palkattomia harjoittelupaikkoja. Pidätämme oikeuden olla julkaisematta paikkoja, jotka eivät sovellu opiskelijoillemme. Tutustu Rekrynetin julkaisuehtoihin.

Pro gradu -toimeksiannoiksi sopivat erinomaisesti projektiluontoiset tutkimus- ja kartoitustehtävät.  Opiskelijalle gradu on osaamisen näyte ja kokonaisuus, jolle määritellään tutkimustehtävä, tavoite, laajuus ja aikataulu.

Kun ilmoitat aiheestasi, se näkyy opiskelijoille Rekrynetissä. Opiskelijat ottavat suoraan yhteyttä, mikäli aihe kiinnostaa ja sopii heidän opintoihinsa. Opiskelija huolehtii oman ainelaitoksensa hyväksynnästä opinnäytetyön aiheelle ja toimeksiannolle.

Rahoitusvaihtoehdot: työsuhde, palkkio tai laskutus, mikäli opiskelija on yrittäjä tai ammatinharjoittaja. Helsingin yliopistolla ei ole lahjakirjakäytäntöä tai säätiötä, jota kautta pro gradu -toimeksiannon voi rahoittaa. Lue lisää gradutoimeksiannon rahoitusvaihtoehdoista.