Liity jäseneksi nyt ja saat loppuvuoden 2019 ilmaiseksi. Jäsenmaksusi on voimassa myös vuoden 2020. Liity yhteisöön johon kuulut ja hyödy kaikista eduista. Alumniyhdistyksen jäseneksi liittyminen on helppoa. Voit liittyä verkossa, lähettää sähköpostia osoitteeseen alumniyhdistys@helsinki.fi tai soittaa alumnitoimistoon puh. 029 412 4494.

Alumniyhdistyksen jäsenenä sinulle on tarjolla ainutlaatuinen poikkitieteellinen ohjelma joka koostuu seminaareista, luennoista, matkoista ja juhlista sekä Yliopisto-lehden vuosikerta sähköisena tai painettuna kotiin tai työpaikalle toimitettuna, alennuksia konserttilippuista, lehdistä, kirjoista, kursseista ja liikuntapalveluista sekä mahdollisuus vaikuttaa yliopistoon ja sen tulevaisuuteen. Hyödynnä lukuisia jäsenetuja, osallistu yli 40 tapahtumaan vuosittain.

Alumniyhdistys on elinvoimainen ja alati vahvistuva yhteisö, tunnustettu Helsingin yliopiston strateginen kumppani ja tärkeä osa yliopistoperhettä. Se tarjoaa jäsenilleen mahdollisuuden löytää sekä vanhoja että uusia ystäviä, osallistua yliopiston elämään ja sen menestyksen rakentamiseen.

Alumneja ovat Helsingin yliopistossa tutkinto-oikeuden saaneet, tutkimustyössä olleet ja työsuhteeseen nimitetyt. Tutkintoa ei ole tarvinnut suorittaa valmiiksi. Myös opiskelijat ja työntekijät ovat alumneja.

Yhdistys järjestää kiinnostavia tapahtumia ja tukee yliopistoa mm. välittämällä alumnien osaamista ja työelämäkontakteja sen käyttöön. Yhdistys tukee opiskelijoita jakamalla stipendejä omasta rahastostaan ja tuomalla jäsentensä työelämätuntemusta opiskelijoiden käyttöön. Yhdistys tukee yliopiston varainhankintaa.

Alumniyhdistys tarjoaa jäsenilleen monipuolisia jäsenetuja. Kerran vuodessa kokoonnumme Alumnijuhlaan.

Tule mukaan - iloitsemaan, oppimaan ja vaikuttamaan!

Sähköinen liittymislomakkeemme on uudistunut. Alla on ohjeet tyypillisimpiin ongelmiin, joita lomakkeen täytössä voi tulla vastaan. 

Mikäli sen täyttäminen on mielestäsi hankalaa voit lähettää meille tietosi (etunimi, sukunimi, syntymäaika, sähköpostiosoite, puhelinnumero, kotiosoite, oppiala) niin esitäytämme lomakkeen sinulle ja olemme sinuun yhteydessä. Lähetä tiedot sähköpostitse alumniyhdistys@helsinki.fi tai soita toimistolle 029 412 4494.

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET

En pääse maksuvaiheesen
Jos et pääse maksuvaiheeseen vaan kone ”jää jumittamaan” täytyy sinun sulkea selain ja avata linkki uudestaan. Täyttämäsi tiedot ovat tallentuneet sen myötä, että painoit ”Siirry maksamaan” nappia mikäli muistit hyväksyä jäsenehdot ja vahvistaa, että et ole robotti. Usea jäsenistä on törmännyt tähän ongelmaan ja selaimen sulkeminen on joka kerta auttanut.

Mitkä rekisteriselosteet ja jäsenehdot minun täytyy hyväksyä?
Liittyäksesi Alumniyhdistykseen sinun täytyy hyväksyä yhdistyksen rekisteriseloste ja seloste käsittelytoiminnasta sekä jäsenehdot. Voit valita liitetäänkö sinut myös Helsingin yliopiston alumnirekisteriin. Jos haluat liittyä myös alumnirekisteriin, tulee sinun hyväksyä myös sen käyttöehdot.

Onko robotti pakollinen?
Robottien suorittamat palvelunestohyökkäykset ovat yksi verkkorikollisuuden yleisimmistä muodoista, jonka takia Helsingin yliopisto edellyttää niiden valvontaa kaikilla verkkolomakkeilla, jotka ovat yhteydessä yliopiston tietojärjestelmiin.  Bottihyökkäysten varalta liittymislomakkeelle on lisätty Googlen reCAPTCHA. 

Noudata ruudulle ilmestyviä ohjeita ja valitse robotin pyytämät kuvat huolella. Katso esimerkki tehtävästästä tämän sivun vasemmasta reunasta. Joskus robotti pyytää sattumanvaraisesti sinua täyttämään useamman tehtävän. Noudata tässäkin tapauksessa ohjeita.

HUOM! Mikäli robootti aiheuttaa ongelmia, suosittelemme että suljet selaimen ja aloitat alusta. Tämä on yleensä auttanut.

Työtietojen täyttäminen
Jos sinulla on vanha profiili, on kaikki työpaikkatiedot merkitty yhteen sarakkeeseen, koska näin tieto oli tallennettu vanhaan järjestelmään. Lomakenäkymässä on kyseisessä kohdassa vain viiva ja sarake pitää avata kynäkuvakkeesta muokkaustilaan, jotta kaikki tieto näkyy. Ethän poista tätä saraketta. Alumnien nykyinen ja aiempi työtieto on mm. urapalveluiden kanssa tehtävän yhteistyön kannalta todella tärkeää. Työtiedot olisi myös hyvä erotella omille riveille.

Jos olet uusi jäsen ja työpaikkatietojen täyttäminen tuntuu vaivalloiselta riittää, että täytät työtietokenttään nykyisen työtehtävän liittyessäsi. Voit täydentää tietoja myöhemmin.

Mitkä opintotietoja koskevat kentät ovat pakolliset?
Liittyäksesi alumniyhdistykseen sinun tulee täyttää ja tallentaa tiedot joko opiskeluistasi tai töistäsi Helsingin yliopistossa.

Opintotietoja täytettäessä pakollisia kenttiä on yksi seuraavista: opintojen aloitusvuosi, tutkintotaso tai tiedekunta.

Mitkä työtietoja koskevat kentät ovat pakolliset?
Liittyäksesi Alumniyhdistykseen sinun tulee täyttää ja tallentaa tiedot joko opiskeluistasi tai töistäsi Helsingin yliopistossa.

Työtietoja täyttäessä riittää valintaruudun "Olen/olen ollut Helsingin yliopiston työntekijä" valitseminen ja tallentaminen.

En löydä opintojani
Järjestelmä ei vielä kata kaikkia mahdollisia opintovaihtoehtoja viimeisten 80 vuoden ajalta. Jos et löydä oikea vaihtoehtoa valitse silloin valikosta se vaihtoehto, joka vastaa tietoja parhaiten ja täyttää oikeat tarkemmat tiedot Muut opinnot - kenttään.

En voi maksaa heti
Täytettyäsi kaikki tiedot ja valittuasi sinulle sopivan jäsenmaksuvaihtoehdon voit painaa Vahvistus –sivulla "Siirry maksamaan" painiketta ja sulkea sivun. Tällöin täyttämäsi tiedot on tallentunut rekisteriin ja lähetämme sinulle paperilaskun.

Maksu keskeytyy kesken verkkomaksun
Tarkista onko jäsenmaksu veloitettu tililtäsi. Jos ei ole, voit yrittää maksamista uudelleen tai olla yhteydessä toimistoon ja pyytää tiedot tilisiirtoa varten.

En tiedä olenko jo rekisteröitynyt?
Ota yhteyttä toimistoon niin tarkastamme tiedot rekisteristämme: alumniyhdistys@helsinki.fi tai soita toimistolle 029 412 4494.

Vuotesi opiskelijana Helsingin yliopistossa ovat päättymässä tai jo päättyneet. Vuotesi Helsingin yliopiston alumnina ovat alkaneet ja jatkuvat loppuelämän!

VERKOSTOIDU osana 7000:n alumnin yhteisöä
OSALLISTU monipuoliseen ohjelmaan ja akateemiseen vapaaehtoistyöhön
TUE opiskelijoiden työllistymistä jäsenmaksullasi
OPI uutta ylläpitämällä yhteyttä yliopistoon
SÄÄSTÄ akateemisilla jäseneduilla

Helsingin yliopiston Alumniyhdistys on lähes 7000 jäsenen asiantuntijaverkosto, joka tarjoaa tukea urallesi. Yhdistys on tulevaisuuden työnantajien ja työnhakijoiden kohtaamispaikka jossa mentori ja aktori kohtaavat ja uusia ystävyyksiä solmitaan. Rekisteröidy Alumniyhdistyksen omaan suljettuun LinkedIn-ryhmään.

LIITTYMISLAHJA

Alumniyhdistys tarjoaa nyt kaikille uusille jäsenille liittymislahjana alumnien suunnitteleman ainutlaatuisen ja trendikkään italialaisen samppanjalasin, jonka arvo on 12€. Lasiin on kaiverrettu Sat Sapienti (viisaalle riittävästi) 12 cl korkeudelle. Mikäli olet saanut opinto-oikeuden tai työskennellyt Helsingin yliopistossa olet alumni ja voit liittyä mukaan alumnien yli 7000 hengen yhteisöön.

Muista kirjoittaa kampanjakoodi "Lasikampanja" liittymislomakkeen "Muuta tietoa" -kenttään. Lasin voi noutaa Alumniyhdistyksen toimistolta, Porthania, Yliopistonkatu 3, huone 362, 3. krs. Kampanja on voimassa koko kevään 2019.

Voit myös ostaa lasit 6 kpl paketissa Alumnikaupasta.

Alumnien osaamista tarvitaan nyt yliopiston yliopiston ja alumnitoiminnan tueksi. Alumnit ja Alumniyhdistys ovat tärkeä osa yliopistoperhettä. Alumniyhdistyksen jäsenenä vaikutat yliopiston tulevaisuuteen ja tuet nykyisiä opiskelijoita.

Alumniyhdistyksen kanssa teemme aktiivista ja ansiokasta yhteistyötä, toteaa Helsingin yliopiston rehtori Jukka Kola.

Olemme yliopiston ystäviä, toki kriittisiä sellaisia, huomauttaa yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Arja Suominen.

Alumniyhdistyksen jäsenyysmuodot ovat: Ainaisjäsenyys, kolmen vuoden jäsenyys ja yhden vuoden jäsenyys. Jäsenyys koskee aina kalenterivuotta. Jo yli 1 000 alum­nia on valinnut jäsenyysmuodokseen kolmen vuo­den jäsenyyden. Näin he saavat jäsenasiat kerralla kuntoon pidemmäksi ajaksi eivätkä mahdolliset jäsenmaksujen korotukset koske heitä 2019–2021. Lisäksi kaksi samassa taloudessa asuvaa alumnia voivat käyttää yhteistä pariskuntajäsenyyttä. Mikäli olet opiskelija tai olet ollut läsnäolevana opiskelijana 2018 tai sen jälkeen voit valita AlumniFuksi jäsenyyden. 

Valitsemalla ainaisjäsenyyden saat jäsenasiat helposti kerralla kuntoon ja seuraavat erikoisedut:                   

  • Varatut eturivin paikat Tieteenpäiville 2021.
  • Painetun kutsun Helsingin Yliopiston Vuosipäiväjuhlaan 2020.
  • Kutsun ainaisjäsentilaisuuteen Nordic Business Forum -tapahtuman striimauksen yhteydessä 2020.
  • Muita erityiskutsuja tapahtumakohtaisesti vuoden aikana.

Jäsenkategoriana ainaisjäsenyys on ollut suosittu.  Tämä jäsenmuoto sopii erityisesti niille, jotka haluavat hoitaa jäsenmaksun kerralla. Ainaisjäsenyys vastaa hinnaltaan 13 vuoden jäsenmaksuja. 

Jotta ainaisjäsenyyden arvo säilyy, kaikki ainaisjäsenmaksut on rahastoitu. Rahaston tuotot riittävät kattamaan ainaisjäsenten palveluiden vuosittaiset kustannukset sekä vuosittaisen inflaation. Ylimääräisillä tuotoilla kartutetaan rahaston pääomaa. Ryhtymällä ainaisjäseneksi tuet yhdistyksen vakavaraisuutta ja alumnitoiminnan tulevaisuutta.

Miten?

Maksa ainaisjäsenyys 500 euroa tilille Helsingin yliopiston alumni ry
Nordea FI 3110113000204825. Kirjoita viestikenttään nimesi ja syntymäaikasi.

Lisätietoa ainaisjäsenyydestä saat soittamalla Alumniyhdistyksen toimistoon.

AlumniFuksi jäsenyys on suunnattu Helsingin yliopistosta vastavalmistuneille. Mikäli valmistumisestasi on kaksi vuotta tai vähemmän tai olet edelleen opiskelijana Helsingin yliopistossa suositellemme sinulle tätä jäsenyysmuotoa. Se on vuositasolla perusjäsenyyttä edullisempi 20€ (36€) ja sisältää erityisetuja äskettäin valmistuneille. 

Yhdistys tarjoaa AlumniFukseille omia räätälöityjä palveluja, joiden keskiössä ovat työpaikat, verkostot, urapalvelut ja jäsenedut kuten UniSportin kausikortti henkilöstöhintaan ja kurssit, valmennus- ja testauspalvelut sekä hieronnat etuasiakashintaan (etu on voimassa kaksi vuotta valmistumispäivästä eikä se sisällä sisällä kenttä- ja salivarauksia). Lisäksi AlumniFuksit voivat käyttää Alumni Ambassador -palvelua edistääkseen työllistymistään.

Osana Alumniyhdistyksen yli 7000:n jäsenen yhteisöä AlumniFuksi solmii ja ylläpitää yhteyksiä useaan alumniin ja voi tutustua mahdollisiin työnantajiin ja/tai työpaikkoihin yhdistyksen suljetussa LinkedIn ryhmässä ja tapahtumissa. Vuodet opiskelijana Helsingin yliopistossa voivat olla päättymässä tai ovat jo päättyneet mutta vuodet Helsingin yliopiston alumnina voivat alkaa ja ne jatkuvat loppuelämän.

Oletko opiskellut tai työskennellyt Helsingin yliopistossa? Jos vastasit kyllä, olet alumni.

Alumneja ovat kaikki Helsingin yliopiston aiemmat ja nykyiset opiskelijat ja työntekijät. Olet alumni, jos olet opiskellut tai työskennellyt yliopistossa, vaikka et olisi valmistunut.

Olin innokkaasti perustamassa Alumniyhdistystä Helsingin yliopiston 350-vuotisjuhlavuoden lopussa. Työskentelin tuolloin yliopiston tiedottajana, mutta siirryin pian yksityiselle puolelle viestintätehtäviin. Olin kuusi vuotta yhdistyksen hallituksessa viestintävastaa- vana, koska se tarjosi luontevan väylän jatkaa yhteyttä yliopiston kanssa.

Myöhemmin olen lähinnä vuosijuhlissa tavannut vanhoja tuttavuuksia ja käynyt jonkin verran kirjapiirissä.

Muutama vuosi sitten kävin viestinnän opiskelijoiden työelämä-kurssilla kertomassa urastani. Yliopisto-opiskelu on teoreettista (kuten pitääkin), joten käytännön kokemukset auttavat opiskelijaa uransa suunnittelussa.

Helsingin yliopiston alumnius kulkee myös perinteenä perheessä. Isäni opiskeli metsänhoitajaksi ja äitini biologian ja maantieteen opettajaksi ja tyttäreni valmistui muutama vuosi sitten oikeus- tieteellisestä. Myös isoisäni opiskeli Keisarillisen Aleksanterin yliopiston maanviljelys-taloudellisessa tiedekunnassa 1910-luvulla.

Katriina Palmroth-Ramm-Schmidt
valtiotieteellinen tiedekunta

Opiskeluaikoina toimin vilkkaasti ylioppilaskunnan kuvioissa ja työskentelin myös kolme vuotta HYY:n pääsihteerinä. Siksi haluan työelämässäkin pitää yllä yhteyttä yliopistoon ja nuorempiin polviin. Olin Alumniyhdistyksen alkuvaiheissa mukana hallituksessa. Silloin aluksi toiminta oli vielä hyvin pientä, mutta onneksi yhdistys on sittemmin kasvanut jo huomattavaan kokoluokkaan.

Olen tehnyt viestintätöitä monta vuosikymmentä. KTTO:n alumnien kautta olen saanut tutustua nuoriin kansantaloustieteen opiskelijajärjestön alumni-illoissa. Se on ollut minulle tärkeä rekrytointikanava.

Vaimoni kanssa olemme osallistuneet alumnimatkoille Eurooppaan. Hienointa oli kulkea jokilaivalla Tonavaa ylös ja kuunnella Laura Kolben luentoja Habsburgien vuosisadoista. Alumnimatkat ovat jalostetumpaa lomailua kuin tavalliset suomalaiset seuramatkat, kun matkakumppanit ovat valikoitu joukko. Mukana on valtiotieteilijöitä, lääkäreitä ja tuomareita, ei niinkään juomareita.

Matti Saarinen
valtiotieteellinen tiedekunta

Liityin jäseneksi viime keväänä, kun varhaiskasvatuksen graduni oli vielä vähän kesken. Kesällä valmistuin ja alkusyksyllä uskaltauduin mukaan tapahtumiin. Olin rastinpitäjänä fuksiseikkailun alumnirastilla, jossa uusien opiskelijoiden piti keksiä supersankarimainen LinkedIn-hahmo. Kävin myös kuulemassa Alumniyhdistyksen tapahtumaa Yliopistosta urapolulle, jossa käsiteltiin työelämää, urapolkuja ja työelämävinkkejä. Lisäksi osallistuin Tätä et oppinut koulussa -alumnijatkoille. Alumni Ambassador -palvelun kautta olen saanut vinkkejä esimerkiksi työnhakuun.

Teen sijaisuuksia varhaiskasvatuksessa. Kirjoittelen myös tapahtumista ja ihmisistä Karjala-lehteen. Tavoitteena on kuitenkin tehdä jotain enemmän maisterikoulutusta vastaavaa työtä lähiaikoina. Alumniyhdistyksessä haluan verkostoitua ja saada vinkkejä, miten muut ovat toimineet vastaavassa tilanteessa.

Saana Söderlund
kasvatustieteellinen tiedekunta

Tulin Helsingin yliopistoon vaihto-opiskelijaksi neuvostoajan lopulla, lukuvuodeksi 1989–90, ja valmistuttuani Tartossa maisteriksi palasin Helsinkiin tekemään väitöskirjaa ja työskentelin tutkijana. Asuin Helsingissä yhteensä yhdeksän vuotta ja yliopisto tuntuu yhä kodikkaalta.

Nyt työskentelen Tarton yliopistossa tietojenkäsittelytieteen laitoksen johtajana, mutta Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen jäsenyyden avulla säilytän tunnelman, että minulla on yhteys alma materiini.

Etäisyyden vuoksi en pääse käymään Alumniyhdistyksen tapahtumissa. Sen sijaan olen vieraillut tietojenkäsittelytieteen laitoksen isommissa juhlissa kuten professoreiden eläköitymisjuhlissa ja laitoksen 50-vuotisjuhlassa. Pari vuotta sitten kävin myös matemaattisluonnontieteellisen tiedekunnan tohtori- promootiossa – 15 vuotta tutkinnon saamisen jälkeen. Se oli elämäni hienoimpia juhlia.

Alumniyhdistyksen sähköposteja seuraamalla voin verrata alumnitoiminnan eroja Helsingissä ja Tartossa. Tuntuu, että Virossa alakohtainen, pienten piirien alumnitoiminta on säännöllisempää kuin Helsingissä, mutta yliopiston laajuisessa toiminnassa meillä on vielä paljon tekemistä.

Jaak Vilo
matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta

Liityin alumniksi pian valmistumisen jälkeen. Halusin rakentaa opiskelun jälkeistä yhteyttä yliopistomaailmaan ja tieteeseen – ja jopa koko yhteiskuntaan. Yliopistohan on osa yhteiskuntaa mutta samalla sen kriittinen ääni, vähän kuin oikeuskansleri tai Yleisradio. Kaksi vuotta olin yhdistyksen hallituksen jäsen. Koin tärkeäksi muistuttaa, että huolimatta Aalto- yliopiston loistokkaasta noususta, Helsingin yliopisto on yhä Suomen suurin ja korkeimmalle rankattu yliopisto. Ihmisten pitäisi tuntea enemmän ylpeyttä alma materistaan. Alumnius on kunnia-asia, ja se kannattaisi rohkeasti tuoda esille myös ansioluettelossa.

Jan Oker-Blom
valtiotieteellinen tiedekunta

Olen toisen polven yliopistolainen. Isä työskenteli professorina, ja itsekin olen tehnyt suuren osan urastani yliopistolla. En halua, että lukkarinrakkauteni yliopistoon katkeaa, joten liityin alumniksi hyvissä ajoin ennen eläkeikää. Tapahtumien lisäksi olen osallistunut viidelle erinomaiselle alumnimatkalle. Mieleenpainuvimmat olivat parin viikon purjehdus rahtilaivalla Polynesiassa sekä Jordanian- matka, jolla Jaakko Frösen esitteli Petran kaivauksia. Hän osasi kertoa kuin olisimme olleet Indiana Jonesin matkassa. Alumnitoiminta on erittäin pirteää!

Tarja Kohila
eläinlääketieteellinen tiedekunta

Tieteen ansiosta ihmiset elävät nykyään terveempinä ja pidempään, joten työssäkin on oltava pidempään. Perinteinen malli opiskelu, ura ja eläkeaika muuttuu moniportaiseksi. Ihmisen tulee kyetä uusimaan taitonsa poikkitieteellisesti, ja oma vastuu henkisestä suorituskyvystä korostuu. Alumniyhdistys avaa tähän ovia. Alumniudessa ei ole kyse vain saamisesta vaan myös mahdollisuudesta antaa eli jakaa tietoa, antaa aikaa ja kohdentaa varoja esimerkiksi ryhtymällä tiedekummiksi. Alumniyhdistyksen hallituksessa haluan olla toteuttamassa yhdistyksen tavoitteita, olla vaikuttamassa valmistuvien sijoittumiseen ja yliopiston kansainväliseen kilpailukykyyn myös konkreettisin keinoin. Alumnina olen voinut käydä paljon älyllisiä keskusteluja ja kokea ystävyyttä.

Susanna Miekk-oja
matemaattis-luonnontieteellinen tiedekunta

Pitäisi kysyä pikemminkin, että miksi en olisi alumni. Sehän on itsestäänselvyys. Olen vaikuttanut yliopistolla yli 50 vuotta, joten yliopisto on luontainen osa minua. Olen osallistunut useisiin alumnitapahtumiin ja -juhliin niin esiintyjänä kuin nauttivanakin osapuolena. Viime vuoden lopulla liityin Alumniyhdistyksen ainaisjäseneksi. Menestyksekäs operaatio oli, kun Helsingin yliopiston 375-vuotisjuhlavuoden kunniaksi rakensimme verkkosivuston, jossa esittelimme 375 menestynyttä humanistia. Monet kokivat sen hyväksi mahdollisuudeksi olla näkyvästi läsnä alumnijoukkueessa.

375humanistia.helsinki.fi

Arto Mustajoki
humanistinen tiedekunta

Opin sanan alumni vasta viimeisellä ulkoministeriön työkomennuksellani New Yorkissa. Yhdysvaltalaisessa kulttuurissa omaa yliopistoa muistellaan voimakkaasti, siihen pidetään yhteyttä ja sitä myös tuetaan. Kun palasin Suomeen ja jäin eläkkeelle, menin opiskelemaan historiaa Avoimen yliopiston kursseille. Niissä kuvioissa kuulin Alumniyhdistyksestä ja liityin jäseneksi. Alumnijäsenyydessä arvostan erityisesti kiintoisia luentoja ja matkoja. Olen saanut uusia ystäviä ja löytänyt vanhoja. Vuosijuhla on aina yhtä riemukas. Olen vapaaehtoisena jakanut mehua ja kuntosalilippuja yliopiston avajaispäivinä. Vapaaehtoistyö kiinnostaa jatkossakin. Koen, että Helsingin yliopisto on edelleen minun yliopistoni ja että voin kävellä Porthanian pyöröovista sisään aina kun haluan.

Ritva Jolkkonen
valtiotieteellinen tiedekunta

HELSINGIN YLIOPISTON ALUMNI RY:N JÄSENEHDOT

Lue nämä jäsenehdot ennen kuin liityt jäseneksi!

Helsingin yliopiston alumniyhdistykseen voivat liittyä Helsingin yliopistossa tutkinto-oikeuden saaneet, tutkimustyössä olleet ja työsuhteeseen nimitetyt.  Jäsenyyden hyväksyy yhdistyksen hallitus. 

Yhdistyksen vuosikokous päättää jäsenmaksun suuruudesta vuosittain. Vuonna 2018 jäsenmaksu on 36€ tai 40€ mikäli Yliopisto-lehti toimitetaan painettuna. 

Jäsentä pyydetään rekisteröityessä ilmoittamaan vähintään nimi, postiosoite, sähköpostiosoite, puhelinnumero, syntymäaika, tiedekunta, sekä opintojen aloitusvuosi. Huomaathan, että tiedekuntajako vastaa nykyistä tilannetta, tiedekunnat ja niiden laitokset ovat muuttuneet vuosien myötä. 

Jäsenellä on jäsenmaksua vastaan oikeus osallistua Alumniyhdistyksen järjestämiin tilaisuuksiin, sekä oikeus hyödyntää jäsenetuja. Jäsenmaksua vastaan saa myös jäsenkirjeen, sekä muuta tiedotusta yhdistyksen toimintaan, sekä yliopistoon liittyen. Sähköpostiosoitteen ilmoitettuaan jäsen saa myös sähköisiä tiedotteita. 

Jäsenyys on henkilökohtainen, joten Alumniyhdistyksen edut ovat tarkoitettu ainoastaan jäsenelle itselleen. 

Jäsenrekisterimme on ehdottoman luottamuksellinen eikä sen tietoja luovuteta kolmansille osapuolille. Jäsenrekisterin tietoja käsitellään yhdistyksen käsittelytoimintaselosteessa kuvatulla tavalla.

Helsingin yliopiston alumniyhdistyksellä on oikeus lopettaa jäsenyys, mikäli jäsenyyttä on väärinkäytetty tai oikeita tietoja ei ole ilmoitettu. 

Helsingin yliopiston alumniyhdistys pidättää itsellään oikeuden muuttaa jäsenehtoja ilman erillisilmoitusta. 

Alumniyhdistys on merkittävä toimija niin kokonsa kuin aktiivisuutensakin puolesta, myös kansainvälisesti vertaillen. Jäseniä on enemmän kuin suurimmassa osassa Suomen kuntia on asukkaita – yli 7 000. Yhdessä täyttäisimme 11 yliopiston juhlasalia tai 60 metrojunanvaunua. ¹ Muodostamme akateemisen yhteisön, joka tekee tutkimuksen ja akateemisen koulutuksen merkityksen näkyväksi koko yhteiskunnassa.

Tätä jäsenkirjettä lukiessasi huomaat pian, että yhdistyksen sinnikäs työ opiskelijoiden ja yliopiston hyväksi tuottaa tulosta. Olemme sopineet tiedekuntien, toimialojen ja opiskelijajärjestöjen kanssa alueista, joihin alumnien akateeminen vapaaehtoistyö keskittyy. Näin voimme parhaiten tukea yliopiston strategisia tavoitteita. Yhteistyö osoittaa voimansa tässäkin tapauksessa. Alumnitoiminnassa kaikkea ei tarvitse keksiä tai toteuttaa itse. Tapahtumissa kohtaa myös muiden yliopistojen alumneja ja muita mielenkiintoisia ihmisiä. Toivotan kaikki tervetulleiksi alumnitapahtumiin. Ystävän saa tuoda mukanaan, vaikkei hän olisikaan alumni. Jäsenpalaute lupaa, että tulette viihtymään. Piipahda edes kerran – uteliaisuus on keskeinen alumnihyve! Lopuksi tahdon kiittää niitä satoja alumneja, jotka ovat tehneet akateemista vapaaehtoistyötä tämän ja viime vuoden aikana: olette kaiken muun ohessa pitäneet luentoja, osallistuneet työryhmiin, auttaneet postituksissa ja keränneet kokoon eri alojen alumneja.

Kiitos meidän kaikkien jäsenten puolesta!

Pia Österman
Alumniyhdistyksen toiminnanjohtaja

¹ Juhlasalissa on 717 paikkaa ja uudemmassa metrovaunumallissa M200 on 124 istumapaikkaa.