Kekäläinen & Company tanssiesitys

Mitä on hulluus? Vastausta ei ole. Voiko hulluutta representoida, esittää? Ei. Mikä on hulluuden paikka? Ihmisten välissä. Sanna Kekäläisen uusi nykytanssiteos HULLUT saa ensi-iltansa Stoan Teatterisalissa 24.1.2018. Esitysten yhteydessä järjestetään kolmiosainen mielenterveyden teemoja käsittelevä keskustelujen sarja Mieli ja mielen ulkopuolisuus, jossa tärkeään teemaan pureudutaan muun muassa ulkopuolisuuden, sukupuolen, vaientamiseen ja toipumiseen kokemusten kautta.

Käsikirjoitus, koreografia ja konsepti: Sanna Kekäläinen | Esiintyjät: Sanna Kekäläinen ja Janne Marja-aho | Valosuunnittelu: Juuso Joutsio | Ennen ja jälkeen teoksen: Riikka Talvitien musiikkia | Tuotanto: Kekäläinen & Company / Stoa

Ennakko-ohjelma alumneille: kello 18.45 - Kekäläinen & Companyn tervehdyssanat Helsingin yliopiston alumneille. Tiedotusvastaava Inna Schwanck valottaa Sanna Kekäläisen teoshistoriaa ja tanssiteatterin toimintaa.

Esityksen jälkeen keskustelemaan saapuvat Pauliina Pellava (psykoterapeutti ja sosiaalityöntekijä, Kidutettujen kuntoutuskeskus) ja Meri Korniloff (hankekoordinaattori PapeTe-hanke: Global Clinic ja Lääkärin sosiaalinen vastuu). Asiantuntijat avaavat tilaisuuden lyhyillä alustuksilla, minkä jälkeen keskustelu aukeaa myös esiintyjille ja yleisölle. Illan kesto sisältäen jälkikeskustelun on noin 2h 20 min.

Alumneille on varattu 80 lippua. Liput tulee lunastaa omatoimisesti verkosta allla olevalla linkillä. Lipun hinta alumneille: 21,50€ sisältäen 1,50€ Lippupisteen palvelumaksun (norm 28€ + palvelumaksu).

Lipun lunastuksen jälkeen on tärkeää, että ilmoitat osallistumisestasis alla olevalla linkillä, jotta voimme tiedottaa mahdollisista ohjelmamuutoksista.

Ke 31.1.2018 klo 19, Stoa, Turunlinnantie 1

Teatteriesitys Muodonmuutos

Tämä selkärangaton komedia perustuu Franz Kafkan novelliin Muodonmuutos, jota pidetään yhtenä kaikkien aikojen merkittävimmistä kaunokirjallista kertomuksista. Tunnollinen merkonomi keijo yrjänä saastamoinen huomaa eräänä päivänä muuttuneensa suunnattomaksi syöpäläiseksi, niin työtoverit kuin omat perheen jäsenet alkavat vieroksua keijoa, eikä aikaakaan, kun hän ajautuu ulos entisestä elämästään ja matkaa yhteiskunnan ja ihmisyyden äärilaidoille, maailmaan, jossa kaikki tuttu ja turvallinen kaikkoaa eikä mikään tunnu olevan sitä miltä näyttää. Näytelmä kestää väliaikoineen 2,5 tuntia. Pääosassa teatterin ”grand man” Vesa Vierikko.

Ennen esitystä näyttelijät Minna Suuronen ja Robin Svartström kertovat meille tuotannon synnystä kello 17.30. Alumneille on varattuja lippuja on vielä kymmenkunta jäljellä (7.2.2018) hintaan 29€ (normaalihinta 33€). Lunasta lippusi Ryhmäteatterin lipunmyynnistä (klo 11–18, puh. 09 718 622) tai postitse laskulla  (lippukassa@ryhmateatteri.fi) 13.2.2018 mennessä. Varaus on nimellä ”Alumniyhdistys”. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista alla olevalla linkillä.

(Kuva: Mitro Härkönen / Ryhmäteatteri)

Ke 28.2.2018 klo 19, Ryhmäteatteri, Helsinginkatu 25

Näyttely

Italialainen Ippolito Caffi (Belluno 1809–1866 lissa) oli kaupunkinäkymiin ja maisemiin erikoistunut taiteilija, seikkailija, isänmaanystävä ja tutkimusmatkailija. Häntä pidetään veduta- maalausperinteen jatkajana ja uudistajana. Caffi ihaili Canaletton taidetta, mikä ilmenee hänen varhaisissa meri- ja arkkitehtuurinäkymissään kirkkaana ja kuulaana esitystapana. Myöhemmin Caffi saavutti mainetta maalaamalla sumuisia maisemia, jossa keskeistä eivät ole enää rakennukset, vaan unenomaisen valon salaperäinen hohde. Näyttelyn teokset ovat osa Caffin lesken Virginia Missanan testamenttilahjoitusta ja kuuluvat Fondazione Musei Civici di Venezian kokoelmiin. Ippoliton Caffin tuotannosta järjestettiin laaja näyttely Museo Correrissa Venetsiassa 2016.

Alumneille on varattu neljä opastusta (25 henkilöä/ryhmä). Lipun hinta on 10€, museokortilla ilmainen sisäänpääsy. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista alla olevalla linkillä.

(Kuva: Ippolito Caffi (1809–1866):Venetsia: Vanha satama (Molo) auringonlaskun aikaan. 1864. Fondazione Musei Civici di Venezia. Galleria Internazionale d’Arte Moderna di Ca’ Pesaro 2017 © Photo Archive - Fondazione Musei Civici di Venezia.)

Ti 27.3.2018 klo 16 ja klo 17, Sinebrychoffin taidemuseo, Bulevardi 40F

Musikaali MAMMA MIA!

Kaikkien aikojen menestyksekkäin musikaali MAMMA MIA! esitetään vihdoin myös suomeksi. Sen ensi-iltaan on Alumniyhdistyksen jäsenille varattu 150 VIP Super Trouper -pakettia. Pakettiin sisältyy A-lippu, ohjelma, buffet-ruokailu sekä väliajalla mAmmA miA! -kakkua ja kahvia tai teetä.  MAMMA MIA! on suomen massiivisimpia musikaaleja kautta aikojen. Se esitetään upouudessa Messukeskus Amfi -teatterissa. Esityksiä on luvassa rajoitettu määrä 4.–27.5.2018. Päärooleissa nähdään muun muassa Laura Voutilainen, Nina Tapio, Johanna Kokko ja nuori lupaus Petra Pääkkönen. Musikaalin 22 ABBA-hittiä on kääntänyt loistavista sanoituksistaan tunnettu Paula Vesala. Suomenkielisiä versioita ei tulla julkaisemaan erikseen, joten kappaleet voi kuulla ainoastaan paikan päällä. Musikaalin kansainvälinen tuotantoryhmä on tuonut musikaalin jo kymmeniin maihin, ja se on nähty jo muun muassa Lontoon legendaarisessa West Endissä.

Ennen esitystä tuottaja Johan Storgård ja ensi-iltaan saapuvatyllätysvieraat kertovat alumneille tuotannon synnystä. Tämä on ainutlaatuinen ohjelmaosuus. Lipun hinta on 175€. Lippujen lunastus omatoimisesti sähköpostitse: myynti@starsquad.fi. Varauskoodi ”Alumni”. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista alla olevalla linkillä.

Pe 4.5.2018 klo 19, Messukeskus Amfi ­teatteri, Messuaukio 1

Les Nuits tanssiesitys

Baletin ja nykytanssin liikekieltä yhdistelevä - Les Nuits – Yölliset tunnit - on sensuelli sinfonia kahdeksalletoista tanssijalle. se koostuu useista kuvaelmista ja on kertomus aikuisille katsojille. Ranskalaisen koreografin Angelin Preljocajin teos syntyi juhlistamaan marseillen kaupungin euroopan kulttuuripääkaupunkivuotta 2013, ja sen on tuottanut Berliinin valtion baletti. Preljocajin oma tanssiryhmä Ballet Preljocaj on esittänyt teosta ympäri Eurooppaa, Etelä-Afrikassa ja yhdysvalloissa. Balettia suositellaan yli 12-vuotiaille katsojille.

Ennen illan esitystä Kansallisbaletin taiteellinen suunnittelupäällikkö Sampo Kivelä esittelee meille illan esityksen ja kertoo Kansallisbaletin tanssijoiden työskentelystä ja päivärutiineista. Ohjelma alkaa kello 18  Kulmalämpiössä. Alumneille on varattu 90 lippua. Liput lunastetaan omatoimisesti Oopperan-lipunmyynnistä koodilla ALUMNI 15.3.2018 mennessä. Lippujen hinnat; permanto 69€ tai 1. parvi 89€. Voit myös varata lippuja soittamalla ryhmämyyntiin klo. 9-16, puh. (09) 40302210. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista alla olevalla linkillä.

(Kuva: Bettina Stöß / Berliinin valtionbaletti)

Ti 15.5.2018 klo 19, Suomen Kansallisooppera, Helsinginkatu 58