Maamme-laulun säveltäjän Fredrik Paciuksen Die Loreley -oopperan kantaesitys oli Aleksanterin teatterissa vuonna 1887, minkä jälkeen Die Loreleyta ei ole lainkaan esitetty näyttämöllä. Vuonna 2019 tulee 210 vuotta suomalaisen taidemusiikin isänä pidetyn ja Maamme-laulun säveltäjän Fredrik Paciuksen syntymästä, ja sen kunniaksi tämä arkistojen kätköistä kaivettu helmi esitetään ensimmäisen kerran itsenäisessä Suomessa – kuitenkin alkuperäisellä näyttämöllään!

Ooppera perustuu saksalaiseen tarinaan Lenore-neidon ja maakreivi Oton rakkaudesta. Otto on kihloissa jalosukuisen Berthan kanssa eikä voi perua häitään. Petetty Lenore haluaa kostaa ja pakenee Reinin rannalle, jossa hän saa luonnonvoimilta apua kostolleen. Edelleenkin erään Reinin mutkan kallio tunnetaan nimellä Loreley, ja se on kansan keskuudessa kiertävien tarujen mukaan houkutellut vuosien varrella laulullaan yhden jos toisenkin jokilaivurin ajamaan karille.

Ohjaus Ville Saukkonen, pääosissa mm. Saara Kiiveri ja Tero Harjuniemi. Orkesterina Ylioppilaskunnan Soittajat, kapellimestarina Mikk Murdvee.

Ennen esitystä

Tilaisuuteen osallistuville Alumniyhdistyksen jäsenille järjestetään ennakko-ohjelmaa (teatteri- ja teosesittely) ennen esityksen alkua kello 18.00. Kokoontumispaikka Aleksanterin teatterin sisääntuloaula Albertinkadun puolella. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla linkillä.

Liput

Alumnilipun hinta on 40 euroa (norm. 45 euroa) ja se sisältää ennakko-ohjelman. Liput varataan omatoimisesti suoraan Aleksanterin Teatterin lipunmyynnistä varaustunnuksella ALUMNI ja ne on lunastettava 4.1.2019 mennessä. Varattujen lippujen lunastus joko Aleksanterin teatterin lippukassalta (Bulevardi 27) tai Ticketmasterin myyntipisteistä.

Aleksanterin teatterin lipunmyynti on avoinna ma-pe klo 9 - 18, la-su klo 12 - 17 (huomaa joulutauko 21.12-2.1.2019). Puhelinnumero: 09 676 980

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista yhdistykselle alla olevalla lomakkeella.

To 17.1.2019 klo 19, Aleksanterin teatteri, Bulevardi 23-27, Helsinki

Helsingin kaupunginorkesteri konsertoi Helsingin yliopiston juhlasalissa kamarimusiikkikokoonpanossa kahtena keväisenä lauantaina. Konserttien teema on Pietari–Pariisi, säveltäjäystävyyksiä yli rajojen. Konsertissa kuullaan musiik-kia mm. Debussylta, Stravinskylta, Tšaikovskilta ja Saint-Saënsilta. Yliopiston juhlasali oli HKO:n kotisali vuodesta 1882 vuoteen 1971.

Liput

Alumneille on varattu 100 lippua, paikat ovat numeroimattomat. Alumni-lipun hinta on 12€ (norm. 15€). Liput lunastetaan omatoimisesti koodilla ALUMNI Ticketmasterin myyntipisteistä 11.3.2019 mennessä. Lipun hintaan lisätään Ticketmasterin toimituskulut. Lippuja voi varata numerosta 0600 10 800 (1,98 euroa/min+pvm).

Tiedustelut: helsinki.philharmonic@ hel.fi ja 09 3102 2710.

La 23.3.2019 klo 18, Yliopiston juhlasali, Aleksanterinkatu 5

Meduusan huone – kuvia vallasta

"Medusa oli kreikkalaisen mytologian mukaan kaunis nuori neito, jonka Poseidon raiskasi. Rangaistukseksi tapahtuneesta Medusa muutettiin kammottavaksi hirviöksi, jolla oli käärmetukka. Medusan huone on fragmentaarinen teatteriesitys, joka on saanut innoituksensa Medusan myytistä. Se on hienovarainen ja unenomainen kuvaus sukupuoleen liittyvästä vallasta ja hiljentämisen käytännöistä. Teos tarkastelee aiheitaan musiikkia ja visuaalista kerrontaa apunaan käyttäen.

Medusan huone -esitys jatkaa Saara Turusen aiemmasta teatteriteoksesta, Tavallisuuden aaveesta tuttua näyttämökieltä ja esittämisen tapaa.Esitykset toimivat eräänlaisena teosparina, mutta samaan aikaan ne rakentavat kuitenkin kokonaan oman, itsenäisen ja erityisen maailmansa.”

Teksti ja ohjaus: Saara Turunen. Rooleissa: Elina Knihtilä, Tommi Korpela, Katja Küttner, Aksinja Lommi ja Ylermi Rajamaa.

Ennen esitystä kuulemme tuotannon synnystä noin kello 17.30. Lisätietoa ohjelmasta kevään aikana.

Liput

Alumneille on varattu 100 lippua. Lipun hinta on 35€ ja sisältää ennakko-ohjelman. Liput lunastetaan omatoimisesti Q-teatterin toimistolta, Tunturikatu 16 C p. 09-4542 1333 (avoinna ti-pe klo 11-15) 5.3.2019 mennessä. Käytä varausnumeroa 606892628.

Halutessasi voit saada liput myös laskulla soittamalla Q:n lipunmyyntiin, Q-teatterin laskutuslisä on 5€/tilaus. Liput voi lunastaa myös Tiketin toimipisteistä. Lipun hinta Tiketistä noudettuna on toimitusmaksun kanssa 37,50€/lippu.

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista yhdistykselle.

Ke 27.3.2019 klo 19, Q-teatteri, Tunturikatu 16

Japanin filharmoninen orkesteri tekee ensivierailunsa Suomeen 2.4.2019 Suomen ja Japanin välisten diplomaattisuhteiden 100- vuotisjuhlan kunniaksi.

Konsertin johtaa ylikapellimestari Pietari Inkinen, solistina BBC:n Vuoden Nuori Solisti 2016 ja kaksinkertainen Classic BRIT Awards -palkinnon voittaja sellotaiteilija Sheku Kanneh-Mason, joka soitti itsensä suuren yleisön sydämiin Britannian viimeisimmissä kuninkaallisissa häissä.

Ennen esitystä alumneille järjestetän ennakko-ohjlema tilaisuus.

Liput

Alumneille on varattu 100 lippua. Lipun hinta on 65€ kun se lunastetaan Musiikkitalon lipunmyynnistä. Muissa Ticketmasterin lipunmyynneissä lipun hintaan lisätään toimituskulut. Liput lunastetaan omatoimisesti 6.3.2019 mennessä. Käytä varauskoodia 14377633. Lippua ei voi lunastaa verkosta. Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista yhdistykselle.

Ti 2.4.2019 klo 19, Helsingin Musiikkitalo, konserttisali, Mannerheimintie 13 A

Johann Sebastian Bachin (1685–1750) passiot ovat kuuluneet helsinkiläisten pääsiäiseen vuodesta 1921 lähtien. Esitykset sijoittuvat lähes poikkeuksetta kirkkoihin – johtihan Bach itse passiot Leipzigin kirkoissa. Helsingin Barokkiorkesterin Matteus-passio tulee soimaan kuitenkin Helsingin Musiikkitalon konserttisalissa. Kun kristinuskon visuaaliset symbolit poistuvat kuulijan näkökentästä, avautuu uusia mahdollisuuksia pohtia suhdettaan tähän länsimaisen taidemusiikin mestariteokseen.

Bach oli musiikin historian nerokkaimpia inhimillisyyden kuvaajia. Hänen terävästä kynästään syntyy tarkkanäköisiä kuvauksia ihmisistä: on idoliaan pettäviä seuraajia, populismin puristuksessa vastuutaan pakoilevia valtaa pitäviä, viattomia ja syyllisiä.  Matteus-passio voidaan nähdä universaalina ja ajattomana kuvana ihmisen suuruudesta ja pienuudesta. Juuri siksi se yllättää ajankohtaisuudellaan.

Suositun Helsingin Barokkiorkesterin esitys erottuu muusta tarjonnasta myös poikkeuksellisen kansainvälisellä kokoonpanollaan. Se tuo ensimmäisen kerran Suomeen ilmiömäisen hollantilaistenori Marcel Beekmanin ja saksalaisen kuorosensaation Audin nuorisokuoron. Solistien joukossa on kuitenkin myös orkesterin yleisölle tuttuja upeita laulajia, kuten Elisabeth Breuer, Benno Schachtner, Jonathan Sells ja Cornelius Uhle. Konsertin johtaa orkesterin taiteellinen johtaja Aapo Häkkinen.

Ennen konserttia Márta Schmidt kertoo orkesterista ja Aapo Häkkinen puolestaan kertoo teoksesta. Alumnien ennakko-ohjelma alkaa klo 15 Musiikkitalon Terassilämpiössä.

Liput

Alumneille on varattu 80 lippua. Lipun hinta on 37 € sisältäen Terassilämpiön tilaisuuden. Liput lunastetaan omatoimisesti 8.3.2019 mennessä Tickemasterin linkin kautta:

https://www.ticketmaster.fi/event/236975?CL_ORIGIN=ORIGIN5

Osallistuminen edellyttää ilmoittautumista yhdistykselle.

Su 14.4.2019 klo 16, Helsingin Musiikkitalo, konserttisali, Mannerheimintie 13 A