KIRJALLISUUSPIIRI

Suomen niemellä

Kirjailija Juha Hurme kertoo vuoden 2017 Finlandia-palkinnon voittaneesta teoksestaan Niemi.  Juhaa haastattelee kirjallisuuspiiirin vetäjät toimitusjohtaja Mari Koli ja kirjallisuusagentti Urpu Strellman. Ilmoittautuneita on jo lähes 300. Tule sinäkin mukaan tähän ainutlaatuiseen tilaisuuteen ja hyödynnä mahdollisuus esittää Juhalle kysymyksiä.

Uskonkiihko ja typerä isottelu eivät ole kirjoittajalle suuressa arvossa, sivistys, kulttuuri ja uuden keksiminen ovat. [...] Juha Hurmeen Niemi ei ole vielä Suomi, mutta sellaisia piirteitä, juuria ja juonteita siinä on, jotka saattavat vaikuttaa tutuilta. todetaan kustantamo Teoksen verkkosivuilla.

Huomaathan että Tellervo Koivisto on mukana seuraavassa Kirjallisuuspiirissä 12.3.2018.

Ma 12.2.2018 klo 17-19, Porthania, Sali PI, Yliopistonkatu 3.

Elämästä ja kirjoittamisesta

Tellervo Koivisto kertoo elämästään ja elämäkertakirjastaan Tellervo Koivisto (kirj. Anne Mattsson, Siltala 2017). Haastattelijana Päivi Istala. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla linkillä tai toimistolle. Huom! sali on vaihtunut päärakennuksesta Porthaniaan.

Ma 12.3.2018 klo 17-19, Porthania, Sali PII, Yliopistonkatu 3.

Kustantamovierailu

Art House -kustantamo on runoilija Paavo Haavikon perustama kustantamo, joka julkaisee tietokirjallisuutta ja käännettyä kaunokirjallisuutta. Sen kanssa samoissa tiloissa toimivat Jalava – fantasiaan, scifiin, sarjakuvaan ja populaarikulttuuriin erikoistunut kustantamo – ja ammattikirjallisuutta julkaiseva Tietosanoma.

Vierailulla kustantamoa esittelevät kustantaja Heikki Haavikko ja kustannuspäällikkö, kääntäjä Nana Sironen. Kirjailijavieraana on Ville Hänninen, jonka tuorein teos Kirjan kasvot (SKS) sai Suomen taideyhdistyksen kirjallisuuspalkinnon. Hänninen on kirjoittanut useita muitakin kirjoja kuvasta ja sanasta: Keskipäivän miehiä (Art House) kertoo Suomen historian kuvina, Sarjatulta! (Jalava) kokoaa ennennäkemättömiä pilapiirroksia ja sarjakuvia sotavuosilta.

Vierailulle mahtuu 50 ensiksi ilmoittautunutta. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla linkillä tai toimistolle.

Ma 9.4.2018 klo 17-19, Art House, Bulevardi 19

Sisällissota Helsingissä

Millaista oli tavallisten ihmisten elämä sisällissodan Helsingissä? Historiantutkija Samu Nyström kertoo Jörn Donnerin kanssa kirjoittamastaan kirjasta Märklig är nu världens gång – Merkillinen on nyt maailman meno: Helsingin päiväkirja sekasorron ajalta 1917–1918 (Schildts & Söderströms – Otava, 2017). Nyströmin kanssa keskustelemassa toinen sisällissodasta kirjan kirjoittanut tutkija. Ilmoittaudu mukaan alla olevalla linkillä tai toimistolle.

Ma 14.5.2018 klo 17-19, Päärakennus, Sali 13, Fabianinkatu 33.