Helsingin yliopiston professorien puolisot ry ohjelma

Kevätkauden 2019 ohjelma

Maanantaina 1.4.2019 Yliopiston päärakennuksen Fredrika-kahvila klo 17.00
Huhtikuun vieraana neuroimmunologian professori Pentti Tienari aiheenaan Aivosairaudet yhteiskunnassamme.

Keskiviikkona 8.5.2019 yhdistyksen kevätretki Etelä-Hämeeseen
Tämänvuotinen retki suuntautuu Riihimäelle vuonna 1961 perustettuun Suomen lasimuseoon, jossa tutustutaan maamme lasinvalmistuksen 300-vuotiseen historiaan ja lasitaiteemme vuosisataiseen perintöön - oman aikamme kansainväliset designhuiput mukaan lukien.

Iltapäivällä vieraillaan Jaakkolan sukutilalla 1300-luvulta peräisin olevassa Karhin kylässä Hausjärvellä. Tilan nykyinen isäntä, maanviljelyskemian ja -fysiikan emeritusprofessori Antti Jaakkola on käytännön viljelyksen ohella tutkinut fosforin ja kaliumin vaikutusta maanviljelykseen. Lisäksi
tutustutaan tilan taidegalleriaan ja kotimuseoon, jonka kokoelmissa on mm. vanhoja maa- ja metsätalousesineitä.

Kuukausitapahtumat
Kuukausitapahtumiin ei ennakkoilmoittautumista, ellei toisin mainita. Myös jäsenten avecit ovat tervetulleita toimintaohjelmassa mainittuihin tilaisuuksiin.

Jäsenmaksut
Vuoden 2019 jäsenmaksu on 20 €, samoin vuonna 2020.

Yhdistyksen adressit ja historiikki vuosilta 1990-2010
Adresseja (15 euroa) ja historiikkia (25 euroa) on tilattavissa yhdistyksen varainhoitajalta ja Alumnikaupasta.

Jäsenten avecit
Jäsenten avecit ovat tervetulleita kaikkiin toimintaohjelmassa mainittuihin tilaisuuksiin.

Helsinki 22.3.2019

Terveisin johtokunta