Helsingin yliopiston professorien puolisot ry ohjelma

Alkuvuoden 2018 toimintaohjelma

Tammikuu

Maanantaina 22.1. klo 17.00 vieraana on lääketieteen ja kirurgian tohtori Vappu Taipale aiheenaan globaali ja kotimainen ikääntyminen.

Paikka: Yliopiston päärakennuksen Fredrika-kahvila

Helmikuu

Maanantaina 26.2. klo 17.00 yhdistyksen sääntömääräinen vuosikokous

Yliopiston päärakennuksen Fredrika-kahvila

Huhtikuu

Maanantaina 9.4. klo 17.00 vierailu Timo Sarpaneva -galleriassa

Lauttasaari, Heikkiläntie 8 B, 00210 Helsinki

Bussi 21 reittiä Erottaja – Hietalahdentori – Ruoholahti (M)  – Salmisaari – Lauttasaarentie (M) – Gyldenintie (M) – Heikkilänaukio

Gallerian näyttely perustuu Sarpanevan perheen yksityiskokoelmaan. Näyttely on kattava läpileikkaus Timo Sarpanevan monipuolisesta tuotannosta, joka ulottuu seitsemälle vuosikymmenelle. Näytteillä on yli 200 teosta. Vastaavanlaista kokonaisuutta ei ole koskaan ollut esillä julkisissa näyttelyissä.

Kierroksen oppaana toimii Marjatta Sarpaneva. Gallerian yhteydessä toimii pieni myymälä, jossa on myynnissä Timo Sarpanevan suunnittelemia esineitä: www.sarpanevadesign.com

Pääsymaksu 10 euroa / yhdistyksen jäsen, muut 20 euroa. Maksutapoina pankkikortti tai käteinen (tasarahana). Ilmoittautumiset emännälle viimeistään 3.4.

Toukokuu

Keskiviikkona 16.5. retki Suomen luontokeskus Haltiaan ja Talomuseo Glimsiin Espooseen. Retkeen sisältyy opastettu kierros Haltiassa sekä ”luonto lautasella” -buffetlounas. Paluumatkalla tutustumme oppaan johdolla Talomuseo Glimsiin.

Lähtö yliopiston Senaatintorin puoleisesta päästä klo 9:45, paluu Helsinkiin noin klo 16:00. Retken hinta 30 euroa / henkilö

www.haltia.com/fi/  ja www.museoraitti.fi/museot/glims-talomuseo/

Sitovat ilmoittautumiset maksamalla osallistumismaksu 30 euroa tilille: FI02 8000 1000 0549 17 (viite 2422) viimeistään pe 5.5. Maksu sisältää matkan, opastukset ja lounaan.

Adressit
Adresseja (15 euroa) on myynnissä yhdistyksen kokouksissa sekä tilattavissa yhdistyksen varainhoitajalta.

Yhdistyksen historiikki
Yhdistyksen historiikki (25 euroa) vuosilta 1990–2010 on myynnissä yhdistyksen tilaisuuksissa sekä tilattavissa yhdistyksen varainhoitajalta.

Jäsenten avecit
Jäsenten avecit ovat tervetulleita kaikkiin toimintaohjelmassa mainittuihin tilaisuuksiin.

Helsinki 21.3.2018

Terveisin johtokunta