Alumniyhdistys järjestää matkan Japaniin 24.3.–2.4.2019. Matka alkaa Kiotosta, entisaikojen keisarillisesta pääkaupungista, nykyisestä nähtävyyksien aarrekammiosta. Matkan yksityiskohtainen ohjelma on vielä tekeillä. Suunnittelemme päiväretken Hiroshimaan ja yhden päivän retken Hakonen kuumille lähteille. Lopetamme matkamme Tokion kukoistavaan metropoliin. Tokio on hyvin siisti, epätodellinen yhdistelmä perinteitä, uusinta tekniikkaa, huipputeknologiaa ja kulttuuria.

Hanami (kukkien katseleminen) ajoittuu kirsikkapuiden kukintaan keväällä. Japanilaiset lähtevät taloistaan kamera kädessään ja nauttivat luonnon heräämisestä yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Tämä vaaleanpunaisen värimaailman tuoma ilo on jotain, jota myös me alumnit haluamme kokea.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: alumni@axtours.fi, 040 483 4950. TÄYNNÄ. Tiedustele peruutuspaikkoja.

Helsingin yliopiston alumniyhdistyksen jäsenistä koostuva max 20:n hengen seurue tekee 2.-5.5.2019 matkan Champagneen. Matkalla koetaan herkullisia elämyksellisiä kevätpäiviä, joiden aikana nautitaan upeista juomista hyvässä seurassa. Matkalle osallistuu paikallinen viiniasiantuntija kahden päivän ajan vieraillessamme pientiloilla.
 
I drink it when I’m happy and when I’m sad. Sometimes I drink it when I’m alone. When I have company I consider it obligatory. I trifle with it if I’m not hungry and drink it when I am. Otherwise, I never touch it – unless I’m thirsty. 
 
Lily Bolinger

Ilmoittaudu mukaan 4.3.2019 mennessä!

Varaukset ja tiedustelut sähköpostitse:  alumni@axtours.fi tai puhelimitse 040 483 4950.

ERIKOISTARJOUS!

Sea Cloud Cruises on pidentänyt ”early bird” -varausaikaa. Nämä hinnat koskevat kaikkia tämän matkan varanneita. Lisäksi matkan hintaan sisältyy ”open bar”, joka tarkoittaa, että jopa baarissa nautitut juomat sisältyvät hintaan tällä matkalla. Koe ainutlaatuinen purjealus alumniristeilyllä Välimerellä!

Alumniyhdistys järjestää risteilyn Iberian niemimaan itäranikolla alumneille jo tutulla aluksella Sea Cloud II.

Matka alkaa Ranskan Rivieralta Nizzasta ja etenee pitkin rannikkoa Espanjan Malagaan. Reittiin kuuluu satamia kuten esimerkiksi Sanary-sur-Mer, Tarragona ja Alicante, joissa isot laivat harvoin pysähtyvät.

Jo vuosituhansien ajan on Välimeri toiminut viinin, oliiviöljyn, sotajoukkojen ja siviilimatkustajien kuljetusreittinä. Muinaisten roomalaisten vaikutus näkyy edelleen kaupunginmuureissa, sitadelleissa ja areenoissa.

Matkan alussa ja lopussa tutustumme taidemaailman huippuihin. Nizzassa vierailemme Fondation Maeght -museossa, ja tutustumme sen laajaan modernin taiteen kokoelmaan. Malagassa keskitymme espanjalais-ranskalaisen Pablo Picasson elämästä kertovaan näyttelyyn.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: alumni@axtours.fi, 040 483 4950.

Vaikkakin Pariisi on erittäin ranskalainen pääkaupunki, on se samalla ympäri maailmaa tulleiden opiskelijoiden ja opettajien globaali kohtaamispaikka. Historian, taiteen, kirjallisuuden, muodin ja gastronomian ohella lukuisilla korkeakoululaitoksilla ja yliopistoilla on ja on aina ollut merkittävä osa pariisilaisessa elämänmenossa. Pariisi on myös suomalaisille ollut tärkeä opinahjo kautta aikojen. Helsingin yliopiston alumniyhdistys tekee ainutlaatuisen matkan Pariisiin 11.9-15.9.2019 (täynnä) ja 18-22.9.2019. Matka on suunniteltu yhdessä filosofian tohtori Kristina Rankin kanssa.

Tällä matkalla koemme ennen kaikkea vasemman rannan intellektuelliin ilmapiiriin. Tutustumme eri korkeakoululaitoksiin (Sorbonne, Collège de France, École Normale Supérieure, École Nationale d'Administration, École de Guerre), käymme mm. Sorbonnen perinteisessä yliopistossa ja teemme mittavia kaupunkikävelyjä. Tapaamme kiinnostavia niin suomalaisia kuin ranskalaisia opiskelijoita ja professoreita ja muita toimijoita. Matkaan kuuluu myös yhteisiä illallisia klassisissa ravintoloissa ja mahdollisuus nauttia siivu kaupungin rikkaasta kulttuuritarjonnasta.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut: alumni@axtours.fi, 040 483 4950. 

Seuraa pyhiinvaeltajien jalanjälkiä ja tutki vanhan Persian historiaa ja uuden Iranin henkeä. Matkalla tähän ikivanhaan maahan näemme upeita moskeijoita, pieniä vuoristokyliä ja värikkäitä puutarhoja. Matkalle osallistuu asiantuntijaluennoitsija. Vierailemme Isfahanissa, joka on Safavidien myyttinen kaupunki, Shirazin puutarha­ ja runoilijakaupungissa ja Teheranin yliopistossa. Yliopiston historia ulottuu yli kahdentuhannen vuoden taakse. Uskonnon ohella yliopistossa opetettiin matematiikkaa, tähti­ tiedettä, lääketiedettä, kirjallisuutta, biologiaa, fysiikkaa ja kemiaa.

Matka on täynnä. Tiedustele mahdollisia peruutuspaikkoja: alumni@axtours.fi, 040 483 4950.

Näe Niilin merkittävimmät nähtävyydet alumniristeilyllä Kairosta Luxoriin ja Assuaniin. Koe Egyptin elämän virta, jolla faraot purjehtivat tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua. Matkamme aluksi tutustumme Kairoon ja sen ympäristöön, vierailemme pyramideilla ja ihailemme Egyptiläisen museon kokoelmia. Kairon ulkopuolella, Egyptin maaseudulla, käymme Sakkaran ja Dahshurin kiehtovalla hauta alueella ja Luxorissa Karnakin temppelissä. Sen jälkeen lähdemme Niilin viiden tähden jokiristeilylle, jonka aikana näemme kuuluisia nähtävyyksiä kuten Edfun Horus­temppelin ja Assuanin padon. Matkan asiantuntijaluennoitsijana toimii professori Jaakko Frösén.

Järjestämme kaksi matkaa suuren kysynnän vuoksi.

Matkat ovat kummatkin täynnä. Tiedustele mahdollisia peruutuspaikkoja: alumni@axtours.fi, 040 483 4950. 

 

Huom! Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin. 

2019

2.-5.5. Reims ja Epernay 
1.-8.10. Romania

2020

Tammikuu: Patagonia/Galapagos
Toukokuu: Yliopistomatka Bostoniin (Harvard, MIT)
Toukokuu: Douro - jokiristeily Portugalissa
Lokakuu: Pohjois-Korea
Marraskuu: Ranskan Polynesia
Joulukuu: Uusivuosi 2020 Wienissä - Wienin filharmonikkojen perinteinen uudenvuodenkonsertti

Julkaisemme matkaesitteet niiden valmistuttua ja välitämme ne kaikille niille, jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksen kohteeksi "Matkustaminen". Käy varmistamassa henkilökohtaisella linkilläsi, että olet valinnut sen kiinnostuksen kohteeksi. Löydät henkilökohtaisen linkin sähköpostista, joka on otsikoitu Jäsenmaksu 2019 ja yhteystietojen päivitys tai Tervetuloa Alumniyhdistyksen jäseneksi.