Kiitospäivän risteily (Thanksgiving) vie Mississippiin ja New Orleansiin 17.–28.11.2018 (4 paikkaa jäljellä) yhdistäen Amerikan etelän historian sekä jazz- ja bluesmusiikin. Matka alkaa New Orleansin Bourbon Streetiltä ja jatkuu risteilynä Memphisiin siipirataslaiva American Queenilla. Hyvin varustetuissa hyteissä ja sisustuksessa näkyy viktoriaanisen ajan loisto. Jokiristeily tarjoaa näkymiä pitkin Mississipin rantoja Mark Twainin Amerikasta. Pysähdykset tarjoavat etelävaltioiden historiaa, cajun ja creole -keittiön herkkuja ja huippuluokan viihdettä. Iltaisin paikallinen musiikki soi Grand Salongissa. Päätämme risteilyn gospel ja rythm and blues-musiikin keskukseen Memphisiin jonka Beales Streatin klubeilla uransa aloittivat mm. BB King ja Elvis Presley.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse matkatoimisto Axtoursin yhteyshenkilö Liisa Suonsivulle, alumni@axtours.fi. Lisätietoa puhelimitse numerosta 040 483 4950.

Alumniyhdistys järjestää unohtumattoman matkan Wieniin 28.12.2018 – 1.1.2019 viettämään uutta vuotta. Uudenvuoden aattona menemme perinteiseen Wienin filharmonikkojen uudenvuoden konserttiin Musikvereinin konserttitalolle ja tanssimme wienervalssia Hofburgin satulinnassa.

Elegantti Wien houkuttelee ensiluokkaisella kulttuurillaan ja musiikillaan. Täällä Mozart, Beethoven ja Strauss loivat kuuluisimmat teoksensa. Matkalla kohtaamme maailmanluokan arkkitehtuuria, näemme palatseja ja historiallisia rakennuksia upeine julkisivuineen Ringstrassen varrella, joka muodostaa kaupungin sydämen. Wien on kuuluisa kahvilakulttuuristaan (Kaffeehauskultur) ja kahviloiden nimet kuten Bräunerhof, Central, Demel, Hawelka ja Kleine tunnetaan maan rajojen ulkopuolellakin.

Matkan aikana nautimme mm. Wienin filharmonikkojen konsertista Musikvereinissa, Grand Balista Hofburgin linnassa sekä musikaalista My Fair Lady Wienin kansanoopperassa. Juhlaillallinen nautitaan Wienin vanhimmassa ravintolassa (Griechenbeisl) ja vierailemme myyttisessä Schönbrunnin linnassa. Heurigen-illan aikana nautitaan perinteisestä ruoasta ja Schrammel-musiikista. Jouluisella Kärtnerstrassen kadulla voi tehdä hienoja löytöjä. Ne, jotka haluavat, voivat tutustua Lipizzan hevosiin espanjalaisessa ratsastuskoulussa.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse matkatoimisto Axtoursin yhteyshenkilö Liisa Suonsivulle, alumni@axtours.fi. Lisätietoa puhelimitse numerosta 040 483 4950.

Alumniyhdistys järjestää risteilyn Seychelleille 4.–13.1.2019 korkealuokkaisella ja viihtyisällä risteilyaluksella M/S Pegasus. Alus on 44 -paikkainen ja se on varattu kokonaan alumneille. Matkan aikana kuulemme meribiologi Nasreen Khanin luennon Ariden saarella ja vierailemme ICS:n (Island Conservation Society) pääkonttorissa Mahéssa. Aurinkoisina matkapäivinä tutustutaan Seychellien ainutlaatuiseen luontoon ja merenelämään.

Paras tapa tutustua Seychelleihin on vierailla saarivaltion useilla eri paratiisisaarilla. Alus vie meidät vilkkaalta Mahén pääsaarelta koskemattomille luonnonsuojelualueille, upeille rannoille ja pieniin asutusyhteisöihin. Seychellien saarten rehevään kasvistoon ja eläimistöön tutustutaan kävellen satoja vuosia vanhoissa sademetsissä ja hiljattain perustetuilla luonnonsuojelualueilla. Näemme kuuluisia coco de mer -palmuja, jättiläismaakilpikonnia ja jos meitä onnistaa, näemme myös ainutlaatuisia villieläimiä kuten pikkumustakaijan ja muita kotoperäisiä lajeja.

Ilmoittautumiset ja tiedustelut sähköpostitse matkatoimisto Axtoursin yhteyshenkilö Liisa Suonsivulle, alumni@axtours.fi. Lisätietoa puhelimitse numerosta 040 483 4950.

(Matka on täynnä 7.6.2018) Alumniyhdistys järjestää matkan Japaniin 24.3.–2.4.2019. Matka alkaa Kiotosta, entisaikojen keisarillisesta pääkaupungista, nykyisestä nähtävyyksien aarrekammiosta. Matkan yksityiskohtainen ohjelma on vielä tekeillä. Suunnittelemme päiväretken Hiroshimaan ja yhden päivän retken Hakonen kuumille lähteille. Lopetamme matkamme Tokion kukoistavaan metropoliin. Tokio on hyvin siisti, epätodellinen yhdistelmä perinteitä, uusinta tekniikkaa, huipputeknologiaa ja kulttuuria.

Hanami (kukkien katseleminen) ajoittuu kirsikkapuiden kukintaan keväällä. Japanilaiset lähtevät taloistaan kamera kädessään ja nauttivat luonnon heräämisestä yhdessä perheen ja ystävien kanssa. Tämä vaaleanpunaisen värimaailman tuoma ilo on jotain, jota myös me alumnit haluamme kokea.

Esite julkaistaan lähiaikoina. Ilmoita alustava kiinnostuksesi osoitteeseen alumni@axtours.fi

Alumniyhdistys järjestää kolme peräkkäistä matkaa Jordaniaan ja Petraan 14.–21.10.2018 (täynnä), 21.-28.10.2018 (yksi paikka jäljellä) ja 28.10-4.11.2018 (yksi paikka jäljellä). Asiantuntijaoppaana toimii Helsingin yliopiston kreikkalaisen filologian professori Jaakko Frösén, joka on Suomalaiset Aaronin vuoren kaivaukset -projektin johtaja ja erikoistunut klassiseen arkeologiaan itäisellä Välimerellä. Matkalla tutustutaan muun muassa Frösénin johtamiin arkeologisiin kaivauksiin sekä Petran kaupunkiin ja Aaronin vuoreen paikallisten beduiinien opastamina. Kahdeksaan päivään sisältyy myös sukeltamista ja hauskoja illallisia hyvässä seurassa.

Tiedustelue mahdollisia peruutuspaikkoja sähköpostitse matkatoimisto Axtoursin yhteyshenkilö Liisa Suonsivullealumni@axtours.fi. Lisätietoa puhelimitse numerosta 040 483 4950.

Julkaisemme matkaesitteet niiden valmistuttua ja välitämme ne kaikille nille, jotka ovat ilmoittautuneet kiinnostuksen kohteekseen "Matkustaminen". Käy varmistamassa henkilökohtaisella linkilläsi, että olet valinnut sen kiinnostuksen kohteeksi. Löydät henkilökohtaisen linkin sähköpostista, joka on otsikoitu Jäsenmaksu 2018 ja yhteystietojen päivitys tai Tervetuloa Alumniyhdistyksen jäseneksi.