Vaikkakin Pariisi on erittäin ranskalainen pääkaupunki, on se samalla ympäri maailmaa tulleiden opiskelijoiden ja opettajien globaali kohtaamispaikka. Historian, taiteen, kirjallisuuden, muodin ja gastronomian ohella lukuisilla korkeakoululaitoksilla ja yliopistoilla on ja on aina ollut merkittävä osa pariisilaisessa elämänmenossa. Pariisi on myös suomalaisille ollut tärkeä opinahjo kautta aikojen. Helsingin yliopiston alumniyhdistys tekee ainutlaatuisen matkan Pariisiin 11.9-15.9.2019. Matka on suunniteltu yhdessä filosofian tohtori Kristina Rankin kanssa.

Tällä matkalla koemme ennen kaikkea vasemman rannan intellektuelliin ilmapiiriin. Tutustumme eri korkeakoululaitoksiin (Sorbonne, Collège de France, École Normale Supérieure, École Nationale d'Administration, École de Guerre), käymme mm. Sorbonnen perinteisessä yliopistossa ja teemme mittavia kaupunkikävelyjä. Tapaamme kiinnostavia niin suomalaisia kuin ranskalaisia opiskelijoita ja professoreita ja muita toimijoita. Matkaan kuuluu myös yhteisiä illallisia klassisissa ravintoloissa ja mahdollisuus nauttia siivu kaupungin rikkaasta kulttuuritarjonnasta.

Kaksi peruutuspaikkaa vapaana. Tiedustele peruutuspaikkoja: alumni@axtours.fi tai puhelimitse 040 483 4950.

Helsingin yliopiston alumniyhdistys järjestää terveys- ja virkistysmatkan Teneriffalle 20.-27.11.2019. Aktiivisten alumnimatkailijoiden toiveesta teemme matkan, jonka tavoitteena on ammentaa uutta energiaa Suomen talven ollessa pimeimmillään. Matkalle on ilmoittautunut terveydestä, ravinnosta ja luontoelämyksistä kiinnostuneita alumneja.

Hotel Océano Health Spa on terveyskylpylä, jossa vastuullisuus, rakkaus luontoon, joogaan ja tasapainoiseen elämään ovat pääosassa. Vuorten ja meren välissä voi kokea luonnollista rauhaa, ja kaiken yllä lepää aivan omanlaisensa energia ja voima. Nauti sielun ja kehon rentoutumisesta esimerkiksi ayurverdan ja joogan avulla ihanassa terveyshotellissa Atlantin rannalla. Hotelli sijaitsee rauhallisella ja vihreällä Luoteis-Teneriffalla. Näkymät ovat merelle, tulivuori Pico del Teidelle sekä Punta del Hidalgon kalastajakylän luonnonsatamaan ja ravintoloihin.

Aloita aamusi joogaten tai aamuvenyttelyllä ihanissa maisemissa. Syö terveellistä lähiruokaa, rentoudu ja nauti kiireettömästä viikosta. Kylpylähotellissa on tarjolla monenlaisia hoitoja, joista voit halutessasi nauttia päivien aikana.

Kaksi paikkaa jäljellä, joko yksi kahden hengen huone tai kaksi yhden hengen huonetta. Tiedustelut ja varaukset: alumni@axtours.fi tai puhelimitse 040 483 4950. (Päivitetty 27.6.2019)

Näe Niilin merkittävimmät nähtävyydet alumniristeilyllä Kairosta Luxoriin ja Assuaniin. Koe Egyptin elämän virta, jolla faraot purjehtivat tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua. Matkan asiantuntijaluennoitsijana toimii professori Jaakko Frösén.

Matkamme aluksi tutustumme Kairoon ja sen ympäristöön, vierailemme pyramideilla ja ihailemme Egyptiläisen museon kokoelmia. Kairon ulkopuolella, Egyptin maaseudulla, käymme Sakkaran ja Dahshurin kiehtovalla hauta alueella ja Luxorissa Karnakin temppelissä. Sen jälkeen lähdemme Niilin viiden tähden jokiristeilylle, jonka aikana näemme kuuluisia nähtävyyksiä kuten Edfun Horus­temppelin ja Assuanin padon.

Matkustamme pienessä vajaan kolmenkymmenen hengen ryhmässä. Tiedustele viimeisiä paikkojaalumni@axtours.fi tai puhelimitse 040 483 4950.

Helsingin yliopiston alumniyhdistys järjestää ainutlaatuisen matkan Ecuadoriin ja Galapagossaarille 13.–28.3.2020. Ecuador, joka sijaitsee päiväntasaajan äärellä Etelä-Amerikan Tyynenmeren rannikolla, on vaikuttavien tulivuorien ja rehevien sademetsien maa. Monimuotoinen kulttuuri näkyy kaupunkien rakennuksissa, aukioilla sekä värikkäillä markkinoilla.

Galapagossaaret on koti maailman kiehtovimmille villieläimille. Täällä voit päätyä kasvotusten jättiläiskilpikonnien kanssa, voit nähdä sinijalkasuuloja parin metrin etäisyydeltä sekä uida leikkisten delfiinien ja merileijonien kanssa.

Retkillä oppainamme toimii seitsemän asiantuntevaa luonnontieteilijää, jotka antavat kattavan kuvan Galapagossaarten ainutlaatuisesta ja merkittävästä historiasta ja ihmeellisestä luonnosta. Risteilyaluksemme, Santa Cruz II, takaa Galapagossaarten vastuullisen matkailun toteuttamisen uusimmalla purjehdusteknologiallaan ja suojelee siten saarten herkkää ekosysteemiä.

Tiedustelut ja varaukset: alumni@axtours.fi tai puhelimitse 040 483 4950.

Seuraa pyhiinvaeltajien jalanjälkiä ja tutki vanhan Persian historiaa ja uuden Iranin henkeä. Matkalla tähän ikivanhaan maahan näemme upeita moskeijoita, pieniä vuoristokyliä ja värikkäitä puutarhoja. Matkalle osallistuu asiantuntijaluennoitsija. Vierailemme Isfahanissa, joka on Safavidien myyttinen kaupunki, Shirazin puutarha­ ja runoilijakaupungissa ja Teheranin yliopistossa. Yliopiston historia ulottuu yli kahdentuhannen vuoden taakse. Uskonnon ohella yliopistossa opetettiin matematiikkaa, tähti­ tiedettä, lääketiedettä, kirjallisuutta, biologiaa, fysiikkaa ja kemiaa.

Matkan asiantuntijana ja luennoitsijana toimii filosofian tohtori Inka Nokso-Koivisto. Hän on toiminut vuosia tutkijana ja opettajana arabian kielen ja islamin tutkimuksen oppiaineessa Helsingin yliopistossa. Hän on tehnyt tutkimusta islamilaisessa maailmassa harjoitetun tieteen historiasta ja perehtynyt muun
muassa shiialaisen filosofian historiaan.

TÄYNNÄ. Tiedustele mahdollisia peruutuspaikkoja: alumni@axtours.fi, 040 483 4950.

Näe Niilin merkittävimmät nähtävyydet alumniristeilyllä Kairosta Luxoriin ja Assuaniin. Koe Egyptin elämän virta, jolla faraot purjehtivat tuhansia vuosia ennen ajanlaskun alkua. Matkamme aluksi tutustumme Kairoon ja sen ympäristöön, vierailemme pyramideilla ja ihailemme Egyptiläisen museon kokoelmia. Kairon ulkopuolella, Egyptin maaseudulla, käymme Sakkaran ja Dahshurin kiehtovalla hauta alueella ja Luxorissa Karnakin temppelissä. Sen jälkeen lähdemme Niilin viiden tähden jokiristeilylle, jonka aikana näemme kuuluisia nähtävyyksiä kuten Edfun Horus­temppelin ja Assuanin padon. Matkan asiantuntijaluennoitsijana toimii professori Jaakko Frösén.

TÄYNNÄ. Tiedustele mahdollisia peruutuspaikkoja: alumni@axtours.fi, 040 483 4950.

Huom! Pidätämme oikeudet kaikkiin muutoksiin.

2020
Toukokuu: Yliopistomatka Portugaliin (Porto, Salamanca) sekä Douro -jokiristeily
Marraskuu: Ranskan Polynesia
Joulukuu: Uusivuosi 2020 Wienissä - Wienin filharmonikkojen perinteinen uudenvuodenkonsertti

2021
Toukokuu: Yliopistomatka Bostoniin (Harvard, MIT)
Lokakuu: Pohjois-Korea

Julkaisemme matkaesitteet niiden valmistuttua ja välitämme ne kaikille niille, jotka ovat ilmoittaneet kiinnostuksen kohteeksi "Matkustaminen". Käy varmistamassa henkilökohtaisella linkilläsi, että olet valinnut sen kiinnostuksen kohteeksi. Löydät henkilökohtaisen linkin sähköpostista, joka on otsikoitu Jäsenmaksu 2019 ja yhteystietojen päivitys tai Tervetuloa Alumniyhdistyksen jäseneksi.