Young Russian Scholars Helsinki Fellowship Program

Young Russian Scholars Helsinki Fellowship Program (YRUSH) on nuorille venäläisille väitöskirjantekijöille suunnattu vierailuohjelma, joka antaa heille mahdollisuuden tulla Aleksanteri-instituuttiin maksimissaan kolmen kuukauden pituiselle vierailujaksolle. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Pietarin Eurooppalaisen yliopiston kanssa ja ohjelmaa rahoittaa Koneen säätiö vuosina 2018-2020.

Ohjelma tarjoaa väitöskirjantekijöille Aleksanteri-instituutin monitieteisen ja kansainvälisen tutkimusympäristön ja integroi heidän Aleksanteri-instituutin ja Helsingin yliopiston kansainvälisiin sekä jatkokoulutusta tarjoaviin ohjelmiin. Ohjelma tekee tiivistä yhteistyötä Aleksanteri-instituutin Visiting fellows -ohjelman, FRRESH-verkoston ja kansainvälisen Venäjä-tutkimuksen maisteriohjelman (Master's Programme in Russian Studies) kanssa.

YRUSH-ohjelmaan kuuluvan vierailujakson tavoitteena on, että tänä aikana nuoret tutkijat saavat valmiiksi väitöskirjan luvun, artikkelin, konferenssipaperin tai uuden tutkimussuunnitelman. Tätä työtä tukevat instituutissa toimivat tai vierailevat vanhemmat tutkijat, suomalaiset jatko-opiskelijakollegat ja instituutin muu henkilöstö.

Vierailuohjelman kautta tulevat nuoret tutkijat esittävät tutkimuksensa uudessa, kaikille avoimessa keskustelusarjassa,  New Perspectives on Russia. Seuraa yliopiston tapahtumakalenteria!

Lisätietoja ohjelmasta ja uudesta keskustelusarjasta antaa Aleksanteri-instituutin koulutuspäällikkö Ira Jänis-Isokangas

Ksenia Vasenkova
"The role of legal opposition in electoral authoritarianism"

Ksenia Vasenkova