Young Russian Scholars Helsinki Fellowship Program

Young Russian Scholars Helsinki Fellowship Program (YRUSH) on nuorille venäläisille väitöskirjantekijöille suunnattu vierailuohjelma, joka antaa heille mahdollisuuden tulla Aleksanteri-instituuttiin maksimissaan kolmen kuukauden pituiselle vierailujaksolle. Ohjelma toteutetaan yhteistyössä Pietarin Eurooppalaisen yliopiston kanssa ja ohjelmaa rahoittaa Koneen säätiö vuosina 2018–2020.

Ohjelma tarjoaa väitöskirjantekijöille Aleksanteri-instituutin monitieteisen ja kansainvälisen tutkimusympäristön ja integroi heidän Aleksanteri-instituutin ja Helsingin yliopiston kansainvälisiin sekä jatkokoulutusta tarjoaviin ohjelmiin. Ohjelma tekee tiivistä yhteistyötä Aleksanteri-instituutin Visiting fellows -ohjelman, FRRESH-verkoston ja kansainvälisen Venäjä-tutkimuksen maisteriohjelman (Master's Programme in Russian Studies) kanssa.

YRUSH-ohjelmaan kuuluvan vierailujakson tavoitteena on, että tänä aikana nuoret tutkijat saavat valmiiksi väitöskirjan luvun, artikkelin, konferenssipaperin tai uuden tutkimussuunnitelman. Tätä työtä tukevat instituutissa toimivat tai vierailevat vanhemmat tutkijat, suomalaiset jatko-opiskelijakollegat ja instituutin muu henkilöstö.

Vierailuohjelman kautta tulevat nuoret tutkijat esittävät tutkimuksensa uudessa, kaikille avoimessa keskustelusarjassa, New Perspectives on Russia and Eurasia. Seuraa yliopiston tapahtumakalenteria!

Lisätietoja ohjelmasta ja uudesta keskustelusarjasta antaa Aleksanteri-instituutin koulutuspäällikkö Ira Jänis-Isokangas.

Anastasia Novkunskaya (14.1.–14.2. / 1.6.–30.6.) "Professional Agency in Institutional Change: Case of Maternity Services in Russian Small Towns"

Tatiana Tkacheva (1.3.–31.5.) "Regional Governors in Russia: Resources, Strategies, and Electoral Outcomes"

Svetlana Erpyleva (1.4.–31.5.) "New Local Activism in Russia: Biography, Event, and Culture"

Maxim Alyukov (1.4.–31.5.) "Changing cues – Changing Opinions: Russian TV Viewers' Reception of Media Coverage of the Ukrainian Political Crisis of 2013-2014"