Avoimet esitelmäkutsut ja haut

Järjestämme vuosittain kymmeniä konferensseja ja seminaareja. Etenkin keväisin on usein käynnissä useampikin yhtäaikainen call for papers. Aleksanteri-instituutissa on myös toisinaan avoinna työpaikkoja tutkijoille ja harjoittelijoille. Tältä sivulta löydät juuri nyt avoinna olevat haut.

Aleksanteri-instituutti ja sen koordinoima Venäjän- ja Itä-Euroopan tutkimuksen yliopistoverkoston (VIExpert) maisterikoulu hakevat KORKEAKOULUHARJOITTELJOITA vuodelle 2019 koulutuksen, kansainvälisten asioiden, viestinnän ja opintohallinnon monipuolisten ja mielenkiintoisten tehtävien pariin. Harjoittelu on oiva tilaisuus saada työkokemusta erilaisista organisointi-, suunnittelu- ja kehittämistehtävistä.

Harjoittelun kesto ja ajankohta:
Kevät/kesä 2019

• VIExpert harjoittelija aikavälillä 1.3.-30.6.2019
    Harjoittelijan tehtävänä on suunnitella ja koota VIExpertin opinto-opas, ottaa vastaan kurssi-ilmoitukset, toteuttaa vuosittainen alumni-kysely, päivittää verkkosivuja ja tehdä maisterikoulun kesäkouluun liittyviä valmistelutehtäviä.
  • Aleksanteri-instituutin koulutuksen ja kv-asioiden harjoittelija 1.5.-31.8.2019
    Harjoittelijan tehtävänä on avustaa instituutin koordinoimissa valtakunnallisissa ja kansainvälisissä tapahtumissa ja koulutuskokonaisuuksissa. Lisäksi harjoittelijan tehtäviin kuuluu kotisivujen päivitystä sekä muita pieniä Aleksanteri-instituutin suunnittelu- ja järjestelytehtäviä.

Syksy 2019

• VIExpert harjoittelija aikavälillä 1.8.-30.11.2019
    Harjoittelijan tehtävänä on VIExpertin kesäkoulun valmistelutehtäviä, pitää yhteyksiä opiskelijoihin, tiedottaa kesäkoulun ohjelmaan liittyvistä asioista ja toimia kesäkoulun aikana järjestely- ja kuljetustehtävissä. Tässä tehtävässä B-ajokortti ja ajokokemus on välttämätön. Kesäkoulun jälkeen harjoittelijan tehtäviin kuuluu muun muassa verkkosivujen päivittämistä, viikkotiedotteiden laadintaa ja kurssitiedottamista.
  • Aleksanteri-instituutin koulutuksen ja kv-asioiden harjoittelija 1.9.-31.12.2019

Työnantajan edellyttämät valmiudet:
Hyvät ryhmätyö- ja organisointitaidot sekä kyky itsenäiseen työskentelyyn, tavallisimpien atk-ohjelmien (Word, Excel, PowerPoint) käyttötaito sekä erinomainen suomen ja englannin kielen taito. Eduksi katsotaan kiinnostus Venäjää ja itäistä Eurooppaa kohtaan.

Palkkaus:
Harjoittelijan bruttopalkka on 1250 euroa/kk. On toivottavaa että harjoittelijalla olisi 1-2 kuukauden harjoittelutuki kotiyliopistolta/-laitokselta. Aleksanteri-instituutti maksaa ylimenevän osuuden palkasta.

Hakemukset:
Hakuaika päättyy tiistaina 29.1.2019. Vapaamuotoinen hakemus, jonka liitteenä on ansioluettelo ja opintorekisteriote lähetetään yhtenä pdf-tiedostona (tiedoston koko enintään 5 MB) sähköpostitse osoitteeseen vie-maisterikoulu@helsinki.fi. Ilmoita hakemuksessasi, mitä harjoittelupaikkaa haet ensisijaisesti.

Opintopisteet:
Harjoittelija saa 6-8 opintopistettä sisällytettäviksi opintoihin. Mikäli opiskelija ei ole VIExpertin/Aleksanteri-instituutin opiskelija tai haluaa sisällyttää työharjoittelusta saatavat opintopisteet esim. pääaineopintoihinsa, on harjoittelijan sovittava korvaavuudesta ko. oppiaineen vastuuhenkilön kanssa. Harjoittelusta saatavien opintopisteiden edellytyksenä on, että harjoittelutehtävät suoritetaan sovitun mukaisesti.

Yhteyshenkilöt:

Koulutuspäällikkö Ira Jänis-Isokangas (koulutus ja kv)
ira.janis-isokangas@helsinki.fi
puh. 0400841161

Koordinaattori Hanna Peltonen (VIExpert)
hanna.o.peltonen@helsinki.fi
puh. 02941 23681

Aleksanteri Institute Visiting Fellows -ohjelman tutkimusvierailuja lukuvuodelle 2019-2020 voi hakea sähköisellä hakemuksella 14.1.-12.2.2019. Ohjelma on tarkoitettu tohtorintutkinnon suorittaneille ulkomailla asuville tutkijoille kaikissa uravaiheissa ja sisältää 1 -3 kuukauden apurahalla tuetun vierailun. Hakuilmoitus englanninkielisellä hakusivulla.

Haluatko Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntijaksi?

Haku 2-3 -vuotiseen VIExpert-ohjelmaan on avoinna 31.3.2019 saakka kandidaattivaiheen loppusuoralla tai maisteriopintojen alussa oleville 12 verkostoyliopiston opiskelijalle.

Asiantuntijaopinnoissa voit erikoistua Venäjään ja itäiseen Keski-Eurooppaan paitsi omalla tieteenalallasi, myös monitieteisesti. Pääset osaksi valtakunnallista VIE-osaamisverkostoa, mutta valmistut silti omasta yliopistostasi ja tiedekunnastasi. Saat siis oman tutkintosi kaupanpäällisinä vahvan valtin työmarkkinoille!

Tutustu VIExpertiin ja hakuohjeisiin ohjelman sivuilla.

Workshop at the Aleksanteri Institute, University of Helsinki organized by the Russian Media Lab in collaboration with the Research Centre for East European Studies at the University of Bremen in Helsinki, 02 – 03 September 2019.

We invite proposals for papers to be discussed at the intensive two-day workshop that will workshop involve around 15 scholars. Early-career researchers are especially encouraged to apply. Travel expenses and accommodation costs of invited participants will be covered by the organisers.

The call is open until 31.3.2019
Click here for details and instructions!