Avoimet esitelmäkutsut ja haut

Aleksanteri-instituutin tämänvuotisella intensiivikurssilla käsitellään digitalisaation merkitystä Venäjällä ja Venäjän-tutkimuksessa. 6.-22.8.2019 Helsingissä järjestettävälle 6 op:n kurssille voi ilmoittautua vielä kesälläkin, mutta alennushinnat ovat voimassa helmikuun loppuun. Tutustu kurssiin täällä.

Maanpuolustuskorkeakoulu on Puolustusvoimain komentajan alainen sotatieteellinen korkeakoulu, jossa voi suorittaa sotatieteiden kandidaatin, maisterin ja tohtorin tutkinnon sekä yleisesikuntaupseerin tutkinnon. Maanpuolustuskorkeakoulussa työskentelee noin 250 henkeä, joista siviileitä on hieman alle puolet.

Maanpuolustuskorkeakoulun Sotataidon laitos ja Aleksanteri-instituutti tiedottavat mahdollisuudesta hakea tohtorikoulutettavan (siviili) tehtävään 2 + 2 vuodeksi Sotataidon laitoksen Venäjä-ryhmään.

Lue ilmoitus Valtiolle.fi -palvelussa ja hae 29.3.2019 mennessä!

Haluatko Venäjän ja itäisen Euroopan asiantuntijaksi?

Haku 2-3 -vuotiseen VIExpert-ohjelmaan on avoinna 31.3.2019 saakka kandidaattivaiheen loppusuoralla tai maisteriopintojen alussa oleville 12 verkostoyliopiston opiskelijalle.

Asiantuntijaopinnoissa voit erikoistua Venäjään ja itäiseen Keski-Eurooppaan paitsi omalla tieteenalallasi, myös monitieteisesti. Pääset osaksi valtakunnallista VIE-osaamisverkostoa, mutta valmistut silti omasta yliopistostasi ja tiedekunnastasi. Saat siis oman tutkintosi kaupanpäällisinä vahvan valtin työmarkkinoille!

Tutustu VIExpertiin ja hakuohjeisiin ohjelman sivuilla.

Workshop at the Aleksanteri Institute, University of Helsinki organized by the Russian Media Lab in collaboration with the Research Centre for East European Studies at the University of Bremen in Helsinki, 02 – 03 September 2019.

We invite proposals for papers to be discussed at the intensive two-day workshop that will workshop involve around 15 scholars. Early-career researchers are especially encouraged to apply. Travel expenses and accommodation costs of invited participants will be covered by the organisers.

The call is open until 31.3.2019
Click here for details and instructions!

19. vuosittainen Aleksanteri-konferenssi järjestetään Helsingissä 23.-25.10.2019 otsikolla Technology, Culture, and Society in the Eurasian Space. Call for Papers on julkaistu konferenssin verkkosivuilla. Ehdotuksia esitelmiksi, paneeleiksi ja pyöreän pöydän keskusteluiksi otetaan vastaan 15.5.2019 saakka.