Avoimet esitelmäkutsut ja haut

Humanistinen tiedekunta hakee

YLIOPISTONLEHTORIA

työsuhteeseen 2.1.2019 alkaen toistaiseksi. Tehtävän ala on Venäjän ja Euraasian tutkimus. Tehtävään palkataan 6 kuukauden koeajalla. Tehtävä sijoittuu Aleksanteri-instituuttiin.

Lue ilmoitus ja ohjeet Helsingin yliopiston rekrytointisivulta ja hae 24.10.2018 mennessä.

Aleksanteri-instituutti hakee korkeakouluharjoittelijaa
instituutin jatkokoulutuksen ja kansainvälisten verkostojen järjestelytehtäviin. Harjoittelu on oiva tilaisuus saada työkokemusta erilaisista organisointi-, suunnittelu- ja kehittämistehtävistä.

Harjoittelun kesto ja ajankohta:

Aikavälille 1.11.2018-30.3.2019

Harjoittelijan tehtävänä on avustaa instituutin koordinoimissa jatkokoulutushankkeissa, niihin liittyvissä hauissa sekä osallistua keväällä Pietarissa järjestettävän intensiivikurssin toteuttamiseen. Lisäksi harjoittelijan tehtäviin kuuluu kotisivujen päivitystä sekä muita pieniä suunnittelu- ja järjestelytehtäviä.

Työnantajan edellyttämät valmiudet:
Hyvät ryhmätyö- ja organisointitaidot sekä kyky itsenäiseen työskentelyyn, tavallisimpien atk-ohjelmien (Word, Excel, PowerPoint) käyttötaito sekä erinomainen suomen ja englannin kielen taito. Eduksi katsotaan myös venäjän kielen taito sekä kiinnostus Venäjää ja itäistä Eurooppaa kohtaan.

Palkkaus:
Harjoittelijan bruttopalkka on 1200 euroa/kk. On toivottavaa (mutta ei välttämätöntä) että harjoittelijalla olisi harjoittelutuki kotiyliopistolta/-laitokselta. Aleksanteri-instituutti maksaa ylimenevän osuuden palkasta.

Hakemukset:

Hakuaika päättyy maanantaina 15.10.2018. Vapaamuotoinen hakemus, jonka liitteenä on ansioluettelo ja opintorekisteriote lähetetään yhtenä pdf-tiedostona (tiedoston koko enintään 5 MB) sähköpostitse osoitteeseen ira.janis-isokangas@helsinki.fi.

Opintopisteet:
Harjoittelija saa 6-8 opintopistettä sisällytettäviksi VIExpert-opintoihin. Mikäli opiskelija ei ole maisterikoulun opiskelija tai haluaa sisällyttää työharjoittelusta saatavat opintopisteet esim. pääaineopintoihinsa, on harjoittelijan sovittava korvaavuudesta ko. oppiaineen vastuuhenkilön kanssa. Harjoittelusta saatavien opintopisteiden edellytyksenä on, että harjoittelutehtävät suoritetaan sovitun mukaisesti.

Tietoa Aleksanteri-instituutista:
Aleksanteri-instituutti on valtakunnallinen, Helsingin yliopiston Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuskeskus. Instituutti palvelee Venäjän ja itäisen Euroopan tutkimuksen, opetuksen ja tuntemuksen kenttää erityisesti yhteiskuntatieteiden ja humanististen tieteiden alalla. Aleksanteri-instituutti kouluttaa monitieteisiä alueasiantuntijoita, joilla on vahva tieteellinen osaaminen ja syvällinen kohdealueen tuntemus.

Yhteyshenkilöt:

Koulutuspäällikkö Ira Jänis-Isokangas