Helsinki.fi uudistuu – muutoksia tulossa vaiheittain
Helsingin yliopiston verkkosivut ovat uudistumassa. Nyt julkaisu uusi pääsivusto on monipuolinen tutkimuksen, opetuksen ja yhteistyömahdollisuuksien tietolähde. Sivuilta löydät hakemiseen liittyvät tiedot ja kaikille avoimia opintoja.
Koko sivusto uudistuu vaiheittain

Helsingin yliopiston verkkosivusto on kooltaan ja käyttäjämääriltään poikkeuksellisen suuri. Viime vuonna sivuston käyttäjämäärä nousi 16,5 miljoonaan. Käyttäjät katselivat yliopiston verkkosivuja 42 miljoonaa kertaa.

Nyt julkaistu pääsivusto sisältää esimerkiksi:

• Monipuolisen koulutustarjonnan ja hakuohjeita - myös  17.3. alkavaan yhteishakuun.
  • Kaikille avoimia opintoja, runsaasti verkkokursseja ja jatkuvan oppimisen mahdollisuuksia.
  • Laajasti tietoa tutkimuksesta aina tutkijoista instituutteihin, tieteenaloista tutkimusryhmiin ja tutkimuksen strategisista profiloitumisalueista huippuyksiköihin.
  • Palveluja ja yhteistyömahdollisuuksia alumneille, yrityksille, lahjoittajille ja yliopiston ystäville.

Uudelta sivustolta pääset siirtymään sujuvasti uutisiin, henkilöhakuun sekä tiedekuntien, tutkimusryhmien ja koulutusohjelmien sivuille.

Maaliskuun aikana avautuu kattava koulutushaku. Se sisältää koulutustarjonnan aina kandiohjelmista tohtorikoulutukseen. Kestävyys ja vastuullisuus saavat entistä monipuolisemmat sivut kevään kuluessa.

Sisällöllisten parannusten lisäksi sivustouudistuksessa on kiinnitetty erityistä huomiota käyttäjätestien tulokseen ja niissä esiin tulleisiin parannusehdotuksiin. Sivusto on saanut käyttäjäystävällisemmän navigaation ja haku on uusittu. Visuaalisella ilmeellä tavoitellaan ajatonta raikkautta.

Käyttäjille uusi verkkosivusto on ikkuna yliopiston maailmaan:

– Tavoitteemme on, että helsinki.fi-verkkosivujen kautta yliopiston tiede, oppiminen ja koulutus ovat saavutettavia kaikille, sanoo viestintäpäällikkö Susanna Rautio.

Tiedekuntien sivut muuttavat kevään ja kesän aikana

Pääsivuston julkaisuajankohtaa on mietitty projektissa tarkkaan. Siihen vaikutti muun muassa opiskelijavalintojen vuodenkierto: juuri päättynyt haku kansainvälisiin maisteriohjelmiin ja alkava yhteishaku.

Yli 30 000 verkkosivun, satojen yksikkö- ja tutkimusryhmäsivujen sekä 1 800 sisällöntuottajan verkkosivusto on pakko uudistaa vaiheittain. Siten osaprojektit pysyvät hallittavina ja sisällöntuottajat saavat varmasti riittävästi tukea.

Paljon käytetyt tiedekuntien sivustot ovat julkaisuvuorossa loppukevään ja kesän aikana. Koulutusohjelmien ja tutkimusryhmien uusia sivustoja julkaistaan loppuvuodesta.

Siirtymävaiheen ajan uudet sivut löytyvät helsinki.fi -osoitteesta ja muut Helsingin yliopiston verkkosivut käyttävät väliaikaisesti ja siirtymävaiheen ajan www2.helsinki.fi -osoitetta. Sivujen löytyvyys on varmistettu uudelleenohjauksilla.

Lisätietoa:

- Helsinki.fi uudistuksen projektipäällikkö Paula Durston