Tutkimus ratkaisee koronakriisin – näin me osallistumme

Helsingin yliopiston tutkijat kehittävät kiivaasti uutta diagnostiikkaa ja lääkehoitoja sekä auttavat yhteiskuntaa selviämään koronakriisin taloudellisista ja sosiaalisista vaikutuksista.

Lääketieteessä keskeisimpiä tutkimuslinjoja ovat vasta-aineiden etsiminen taudin torjuntaan ja hoitoon, lääkehoidon mahdollisuuksien selvittäminen ja testien kehittäminen. Tutkijamme ovat jo kehittäneet testin, jolla pystytään selvittämään taudin jo sairastaneet. Tutkimus perustuu Helsingin yliopiston vahvaan osaamiseen virologiassa sekä zoonoosi- ja infektiotutkimuksessa.

Taloustieteilijät selvittävät kriisin talousvaikutuksia ministeriöiden selvitystyöryhmässä ja yhteiskuntatieteilijät analysoivat koronatilanteen etenemistä muun muassa Poikkeuslinjalla-podcastissa. Ekologisen muutoksen tutkijat julkistivat verkkopohjaisen opetuspaketin kaikkien koulujen käyttöön.

Ratkaisujen kehittämiseen tarvitsemme sinun apuasi. Lahjoita nyt ja autat hoitojen löytämisessä ja seuraavien vastaavien kriisien estämisessä.

Tee lahjoitus helposti verkossa

Ko­ro­natutkimus: lääkehoitoja ja diagnostiikkaa

Eri alojen tutkijat selvittävät, kehen ja miten COVID-19 tarttuu sekä miten taudin leviämistä voisi ehkäistä ja oireita hoitaa.

Koronavirus näkyy taloudessa

Tutkijamme ratkovat COVID-19 tuomia taloushaasteita tutkimuksessaan ja osana valtion selvitystyöryhmää sekä tarjoavat tuoretta faktaa ja tutkimusta muista koronavirustilanteen aiheuttamista yhteiskunnallisista muutoksista. Kouluille tutkijat ovat keränneet valmiita opetusmateriaalipaketteja.