Open positions

Graduaihe tarjolla

Ett graduämne till salu (läs först beskrivningen på finska, skriv sen gradun på svenska)

MSc topic for sale (use Google translator to find out what it is, then write your thesis in English)

Onko gradu sinulle ajankohtainen? Kiinnostaako gradunteko aktiivisessa ja innostavassa ryhmässä? Vastineeksi lupaamme taustatukea ja kiinnostusta hankkeen kaikissa vaiheissa. Ota yhteyttä ja tule keskustelemaan tarkemmin!

Ilmastonmuutoksen vaikutus Suomen suurperhosten fenologiaan

Haluatko jäljittää ilmastonmuutoksen vaikutuksia Suomen eliöstöön? Oletko tottunut pyörittelemään isompia tietokantoja; tykkäätkö puristaa laajasta tietomäärästä oleellisen? Silloin tämä on hankkeesi.

Lämpenevässä ilmastossa lajit voivat levitä uusille alueilla ja/tai muuttaa vuodenaikaisrytmiään. Suomen perhoslajistossa on viime vuosina havaittu merkittäviä muutoksia. Siihen, miten eri lajit ja lajiryhmät ovat muuttaneet ajallista esiintymistään, on nyt tarjolla ainutlaatuinen kurkistus. Vuonna 2000 valmistuneeseen suurperhosatlakseen on koottu lähes 700 000 havaintoa päivämäärineen. Tämä aineisto voi luoda pohjan juuri sinun gradullesi – ja aloittamaan pääset vaikka heti.

Tehtävään haemme sinua, joka hallitset tietokantojen peruskäytön (esim. Access), ja jota kiinnostaa datan visualisointi. Gradulaisena toivomme Sinulta tilastollisten perusmenetelmien kunnollista hallintaa sekä hyvää kirjoitustaitoa. Työstä ei makseta palkkaa.

Lisätaustaa sekä kuvan aineiston laajuudesta tarjoaa teos Larry Huldén (toim.) 2000. Suomen suurperhosatlas. Helsinki: Suomen Perhostutkijain Seura & Luonnontieteellinen keskusmuseo. ISBN 951-98525-0-6.

Ota yhteyttä Tomas Roslin (@helsinki.fi)