Professori Outi Mäkitielle kansainvälinen Slemenda Award -tunnustuspalkinto

ICCBH-konferenssissa (International Conference on Children’s Bone Health) 2–3 vuoden välein jaettava palkinto on osoitus ansiokkaasta tutkimustyöstä lasten luustosairauksien parissa. Edesmenneen professori Charles Slemendan mukaan nimetty tunnustuspalkinto myönnettiin Mäkitielle Dublinissa 2.–5.7. järjestetyssä konferenssissa.

Professori Outi Mäkitie on 30-vuotisen uransa aikana väitöskirjatyöstään lähtien keskittynyt tutkimustyössään lasten luuston terveyteen ja luustosairauksiin. Viime vuosina hän on paneutunut erityisesti harvinaisiin geneettisiin luustosairauksiin. Oman tutkimusryhmänsä kanssa hän on tunnistanut useita geneettisiä lapsuusiän luustosairauksia ja lapsuusiällä alkavia osteoporoosin muotoja. 

Kansainvälisiä julkaisuja Mäkitielle on kertynyt yli 350. Lisäksi hän on ohjannut useita väitöskirjatutkimuksia aihepiiriin liittyen.

Lasten luun terveyttä käsittelevä kansainvälinen ICCBH-konferenssi järjestetään joka toinen vuosi. Dublinin konferenssi oli järjestyksessään kymmenes, ja se keräsi yli 400 osallistujaa eri puolilta maailmaa.