Open positions

Open positions in the EuroStorie CoE will be posted on the University of Helsinki Open positions website as the calls for applications are opened. If you're interested in working with us, please follow the Open positions website and follow the application instructions there.

The following positions are now accepting applications. Please follow the links and the instructions in the calls.

AVOIN TYÖPAIKKAILMOITUS: TUTKIMUSAVUSTAJA

Eurooppalaisen oikeuden, identiteetin ja historian tutkimuksen huippuyksikkö (EuroStorie) etsii yhtä (1) osa-aikaista tutkimusavustajaa (n. 14 h/vko). Työaika on tuntiperusteinen ja joustava, ja työ sopii ihanteellisesti opiskelijalle. Työsuhde tehdään lähtökohtaisesti 1 vuoden määräaikaiseksi. Tehtävässä aloitus on joustava riippuen valitusta henkilöstä, mutta mielellään marraskuun 2019 aikana. Tehtävän sijoittuminen yliopiston palkkausjärjestelmässä riippuu valittavan henkilön kokemuksesta ja opintojen vaiheesta, mutta tuntipalkka liikkuu 13-15 euron välillä. Työajat ovat joustavat. Tutkimusavustaja tulee myös avustamaan SpaceLaw-projektissa, johon voit tutustua osoitteessa www.spacelaw.fi.

Vaatimukset:
- sujuva suomen ja englannin kielen taito, saksan taidosta on suuri etu
- kreikan ja latinan taidosta on myös etua
- erinomaiset Microsoft Office -taidot (Word, Excel, PowerPoint, Outlook)
- sosiaalisen median tuntemus
- Drupal-pohjaisten verkkosivujen päivityksen tuntemus on etu (ei välttämätöntä, perehdytämme kyllä)

Tehtävät:
- tutkimuksen erilaiset tukitehtävät ja taustaselvitykset
- avustaminen päivittäisissä tehtävissä (esim. kirjastossa käyminen, aineistonhankinta, viittausten ja bibliografioiden muokkaaminen, erilaiset toimistotehtävät)
- avustaminen tapahtumien ja konferenssien järjestämisessä
- sosiaalisen median kanavien päivittäminen ja hallinta
- verkkosivujemme päivittäminen (Drupal)

Avustettavat tutkijat toimivat projekteissa, joissa tutkitaan eri aikojen historiaa antiikista nykypäivään, antiikin kulttuureja ja niiden jälkivaikutusta, politiikan teoriaa ja oikeustiedettä. Eurooppalaisen oikeuden, identiteetin ja historian tutkimuksen huippuyksikkö on jaettu valtiotieteellisen ja humanistisen tiedekunnan välillä. Huippuyksikkö on sijoitettu valtiotieteelliseen tiedekuntaan Eurooppa-tutkimuksen keskukseen, Siltavuorenpenkereelle. Nyt haettavan tutkimusavustajan työsuhde solmitaan valtiotieteelliseen tiedekuntaan.

EuroStorie-huippuyksikkö tutkii kriittisesti eurooppalaisten narratiivien syntymistä vastauksena 1900-luvun kriiseihin ja sitä, miten nämä narratiivit ovat muokanneet oikeuden ja yhteisön käsitteitä Euroopassa. Se tarkastelee krittisesti ajatuksia perustavanlaatuisesta yhteisestä eurooppalaisesta kulttuuriperinnöstä, kuten oikeusvaltion periaatteista, tasa-arvosta, suvaitsevaisuudesta, moniarvoisuudesta, ihmisoikeuksista, muuttoliikkeestä ja totalitarismin hylkäämisestä sekä niiden merkityksestä nykyiselle keskustelulle identiteetistä ja historiasta. EuroStorie-huippuyksikkö on jaettu kolmeen alaprojektiin. Voit lukea lisää alaprojekteista ja EuroStorie-huippuyksiköstä täältä.

Lähetä hakemuksesi ja ansioluettelosi (ja jos olet opiskelija, epävirallinen suoritusote) Heta Björklundille (heta.bjorklund@helsinki.fi) 27.10.2019 mennessä.