Home | Information | Program | Registration | Accommodation | Arrival | The Region | Nordic LHC workshop

Scientific Programme

The main topic of the Workshop is the presentation of the first release of the NorduGrid toolkit.


Wednesday the 22nd of May, room A315
Internal developers meeting

11:00-20.00 Internal meeting NorduGrid developers 9 h

Thursday the 23rd of May, room E207

08:30-08:50 Registration 20 min
Chairman V. Karimäki
08:50-08:55 Opening of the workshop V. Karimäki 5 min ppt
08:55-09:00 Introduction to the Mobile analyzer J. Karppinen 5 min ppt
Demonstration of the Mobile analyzer during breaks J. Karppinen
09:00-09:45 Status of the European DataGrid C. Loomis 45 min ppt
09:45-10:30 GLOBUS: Status and future plans O. Mulmo 45 min ppt
10:30-11:00 Coffee break 30 min

Presentation of the first release of the NorduGrid toolkit.

11:00-11:25 Architecture overview A. Wäänänen 20+5 min ppt
11:25-11:45 Grid Manager A. Konstantinov 15+5 min ppt
11:45-12:10 Information system B. Konya 20+5 min ppt
12:10-13:30 Lunch break 80 min
Chairman J. Renner Hansen
13:30-13:50 User interface M. Ellert 15+5 min ppt
13:50-14:10 Resource Specification Language O. Smirnova 15+5 min ppt
14:10-14:35 User management B. Konya 20+5 min ppt
14:35-14:55 Software packaging and dissemination A. Wäänänen 15+5 min ppt
15:00-15:30 Coffee break 30 min
15:30-15:50 Applications examples O. Smirnova 15+5 min ppt
15:50- Demonstration of the software NorduGrid developers

Friday the 24th of May, room E207
Coordination of Nordic Grid activities

Chairman P. Eerola
09:00-09:30 Presentation of the Nordic Grid Consortium L. Johnsson 30 min pdf
09:30-10:00 Discussion on collaboration between NorduGrid and the Nordic Grid Consortium J. Renner Hansen 30 min pdf
10:00-10:30 Discussion: Data challenges coordination F. Ould-Saada 30 min pdf
10:30-11:00 Coffee break 30 min
11:00-11:15 Fully Automatic Installation in the Hirmu cluster A. Teräs 15 min pdf pdf-4up
11:15-11:45 A Swedish Grid testbed T. Ekelöf 30 min pdf
11:45-12:15 Computing in CMS V. Karimäki 30 min ppt
12:15-12:30 Status of HIP (NorduGrid) Grid Portal J. Klem 15 min pdf ps.gz
12:30-12:40 Closing of the workshop J. Renner Hansen 10 min
Lunch
19:30- Workshop dinner (see social program)

All speakers are invited to provide us with the files (in pdf, ps or ppt format) of their presentations for publishing on this WWW-page or provide us with the original slides which will be copied and then returned by mail to the author.


Social Program

Participants in the NorduGrid workshop can attend the common conference dinner on Friday evening at 19.30 at restaurant Sipuli together with the participants of the Nordic LHC workshop. Sipuli is located here.

Participants

For a list of the participants of the NorduGrid and Nordic LHC workshops click here.


Back to the Workshop Main Page